Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Orosz fagytűrő banán (Musa basjoo 'Tchechenia')

A növények biológiai sokfélesége rendkívül lenyűgöző, és a növénytermesztés során folyamatosan találkozhatunk olyan fajokkal és változatokkal, amelyek különleges képességekkel rendelkeznek. Az egyik ilyen igen érdekes növény, a Musa basjoo 'Tchechenia' , ismertebb nevén az Orosz Fagytűrő Banán. Ez a banánfajta kivételes képessége miatt vonja magára a kertészek és a kertbarátok figyelmét, mivel hideg éghajlaton is képes túlélni és növekedni. Ez a növény beszerezhető Partnercégünk, a bananfa.hu weboldaláról, ahol még számos más fa is kapható. Cikkemben szeretném most bemutatni, ennek a különleges banánfának a tulajdonságait. 

Az Orosz Fagytűrő Banán a Musa nemzetséghez tartozik, amely a banánfélék családjába tartozó növényeket foglalja magában. Természetes előfordulási területe Japán déli része, de a növényt már világszerte termesztik dísznövényként is. A Musa basjoo 'Tchechenia' változatot kifejezetten hidegebb éghajlatokban történő termesztésre nemesítették, és ezért kiválóan alkalmazkodik az alacsonyabb hőmérsékletekhez. A Fagytűrő Banánfa egy közepes méretű növény, amely elérheti akár a 2-3 méter magasságot is. Nagy díszes levelei vannak, amelyek akár 2 méter hosszúra is megnőhetnek. A levelek zöldek és lándzsás alakúak. A melegebb hónapokban virágzik, és sárga virágai különleges látványt nyújtanak. Habár termést nem hoz, díszítőértéke miatt sokan kedvelik. Legkiemelkedőbb tulajdonsága a fagytűrés, mely nevében is benne van, ugyanis rendkívül jól bírja a hideg időjárást és a fagyokat. Általában a banánfélék meleg, trópusi éghajlatot igényelnek, és a hűvösebb éghajlatokban nem képesek túlélni. De ez a típus mivel meglepően ellenáll a hideg éghajlatoknak, lehetővé teszi a kertészek és kertbarátok számára, hogy termeszthessék és csodálhassák a banánnövény szépségét olyan területeken is, ahol a hőmérséklet viszonylag alacsonyabb és a telek igen hidegek. Ez azt jelenti, hogy akár mérsékelt éghajlaton, vagy akár hűvösebb térségekben is élvezhetjük a banánnövények egzotikus megjelenését és lombját anélkül, hogy aggodnunk kellene a hideg időjárás miatt. 

Gyökérzete és rizomái erősek és vastagok, melynek köszönhetően képes ellenállni az időjárásoknak. Ez a rizoma-rendszer képes visszaszerezni az elhalt részeket és új hajtásokat hozni a tavasz beköszöntével. Termesztése viszonylag egyszerű, sok kertész számára izgalmas projekt lehet. A növény szereti a napos, melegebb helyeket, de a részleges árnyékot is elviseli. A talajnak jó vízelvezetőnek kell lennie, mert nem kedveli a túl nedves környezetet. Viszont a szárazabb időben megköveteli a rendszeres öntözést. Tápanyagigénye közepes, így időnként trágyázással tudjuk biztosítani neki a tápanyag szükségleteit. 

Remélem neked is megtetszett ez a banánfa, amit beszerezhetsz a bananfa.hu weboldaláról. Ha betartod a termesztési szabályait, te is sikereket érhetsz el ezzel az egzotikus növénnyel.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem