Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Hogyan kell bekötni és hova kell helyezni a szárítógépet?

A szárítógép bekötése és elhelyezése nem bonyolult, de fontos néhány dologra odafigyelni. Íme néhány tipp, amelyek segítenek ebben a folyamatban:

Szárítógép beszerzése
Először válassza ki a megfelelő szárítógépet a saját igényei és családja számára. A hőszivattyús szárítógép a legmodernebb és gazdaságos megoldás. A hőszivattyús szárítógép 54 fokon, míg egy kondenzációs szárítógép 84 fokon szárít, így a hőszivattyús készülék kíméletes, és nem fognak összemenni a ruhái.

Az egyik legfontosabb ha már meg van a készülék, hogy minél hosszabb jótállási idővel vásárolja meg, így az esetleges meghibásodás nem Önnek okoz költséget, hisz a jótállási idő alatt díjmentes a javítás. Az onlineMárkaboltokban most ingyen +EXTRA 5 év jótállást kap. Fontos, hogy ha nincs segítsége, olyan szállítási módot válasszon, ahol a szárítógépet beviszik az otthonába, és helyére teszik. Az onlineMárkaboltokban a kollégák akár be is kötik, vagy az összeépítő kerettel a mosógépre helyezik el a készüléket, azaz beépítik, sőt próbaindítást végeznek, így biztos lehet a gép működésében.

Hova helyezze a szárítógépet?
Először is ellenőrizze, hogy a kiválasztott hely megfelelő-e a szárítógép számára. A kondenzációs és hőszivattyús szárítógépeket ne tolja a falhoz, hagyjon egy kis rést a levegő áramlásához. A szárítógép alatt lévő területnek „hőállónak” kell lennie, tehát nem helyezheti szőnyegre.

Fontos, hogy a szárítógépet jól szellőztethető helyiségbe, 10°C és 25°C közötti hőmérsékletre helyezze el.

Győződjön meg róla, hogy a tápkábel elér a konnektorba.

A szárítógép beállítása
A szárítógépnek vízszintesen kell állnia. Helyezzen egy vízmértéket a szárítógép tetejére, és csavarja a szárítógép lábait addig, amíg a vízmérték vízszintes állást mutat. Ha a szárítógépet a mosógép tetejére szeretné helyezni, akkor szükség lesz egy összeépítő keretre. Válasszon olyan összeépítő keretet, amely alkalmas a méretéhez és márkájához. Ez biztosítja a stabilitást és a biztonságot.

1. Használati útmutató: Olvassa el, a szárítógép használati útmutatóját, amely fontos információkat tartalmaz a bekötési és használati utasításokról. Ne hagyja ki ezt a lépést, mert sok hasznos információra lelhet benne.

2. Csatlakozás a tápkábelhez: A szárítógép bekötése egyszerű, ha már a helyén van. Dugja be a tápkábelt a konnektorba. Ha a kondenzvíz elvezetése egy AutoDrain csőn keresztül történik, akkor gondoskodjon a csatlakozásról. Ha a szárítógépet ugyanabba a helyiségbe helyezi el a mosógéppel, akkor közös konnektorba is bedughatja őket. Fontos, hogy ne takarja el a szellőzőnyílásokat és az elöl lévő levegő-elvezető nyílást.

3. Próbaindítás: Miután mindent bekötött, próbálja ki a szárítógépet egy gyors programmal vagy tesztprogrammal, és helyezzen bele egy vizes anyagot. Így ellenőrizheti a gép működését és bizony így megbizonyosodhat arról, hogy minden rendben működik.

Jó tanácsok a szárítógéphez:

A kondenzátoros szárítógépekben gyűlik össze a kondenzvíz, amelyet rendszeresen ki kell üríteni. Ha szeretné elkerülni ezt a feladatot, válasszon olyan szárítógépet, amely rendelkezik AutoDrain rendszerrel. Ez a rendszer lehetővé teszi a kondenzvíz kivezetését egy csőn keresztül.

Fontos rendszeresen tisztítani a szárítógép szűrőit, hogy elkerülje a ruhák bolyhosodását és a hatékony működést biztosítsa. Több szárítógép már rendelkezik szűrőtisztító funkcióval, amely megkönnyíti a tisztítást.
Ne feledje, hogy a szárítógép használata közben a helyiség megfelelő szellőzéséről is gondoskodjon. Ne takarja el a szellőzőnyílásokat és az elöl lévő levegő-elvezető nyílást.

Figyeljen arra, hogy a szárítógép és a mosógép közötti összeépítő keretet helyesen és biztonságosan szerelje fel. Ez biztosítja a két gép stabil állapotát egymáson.

Ha bármilyen kérdése vagy bizonytalansága van a szárítógép bekötésével vagy használatával kapcsolatban, mindig forduljon szakértőhöz vagy a gyártó által biztosított támogatáshoz.

A fent említett tippek segítségével könnyedén bekötheti és elhelyezheti a szárítógépet otthonában. Ne feledje, hogy a biztonságos és hatékony működés érdekében mindig kövesse a gyártó által adott utasításokat és tanácsokat.

Kérdése van? Többet tudna meg a szárítógépekről? Böngésszen az onlineMárkabolt blog-ban, ahol több mint 50 szárítógépes cikket talál a több mint 800 háztartási készülékekről szóló cikk között.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem