Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

Hogyan válasszuk ki az ideális ágyat a hálószobánkba? Tippek és trükkök a tökéletes választáshoz!

A hálószobának a legfontosabb eleme az ágy. Alvásunk minősége, éjjeli kényelmünk nagy hatással van a mindennapi életünk szinte minden területére. Meghatározza energiaszintünket, így befolyásolja munkavégzésünket és hangulatunkat is. Így az ágy, és matrac megfelelő kiválasztása kulcsfontosságú feladatunk, ha kipihentek és egészségesek szeretnénk lenni. A megfelelő ágy, nemcsak pihentető alvást eredményez, hanem kényelmünket pozitívan befolyásolja, valamint a hálószoba esztétikai megjelenését is javítja. A bútorok világában nem nehéz elveszni, rengeteg típusú ágy és matrac közül választhatunk, így nem is csoda, hogy fejtörést okoz a kiválasztás a végleges döntés meghozatala előtt. Cikkünkben az idealisalvas.hu webshopjának segítségével szeretnénk megbízható segítséget nyújtani a kiválasztáshoz, hogy megtaláljátok a tökéletes ágyat a hálószobába. Illetve áttekintjük, hogy mik azok a fontos szempontok, amelyeket mindenképpen érdemes megfontolni vásárlás előtt, továbbá szeretnénk hasznos tippeket megosztani a tökéletes szoba elrendezéséhez, hogyan idézhetjük elő a teljes összhangot a Feng shui szerint. Tartsatok velünk!

Méret és anyag választás

 Az ideális ágy kiválasztása tehát kritikus fontosságú lehet a pihentető alvás eléréséhez és az általános jó közérzet fenntartásához. Azonban kiválasztása nem mindig könnyű feladat, különösen akkor, ha figyelembe vesszük az egyéni preferenciákat és az egyedi igényeket. A tökéletes ágy megtalálásához érdemes a következő szempontokat figyelembe venni, így alvásunk nyugodt, kiegyensúlyozott lesz. Ennek köszönhetően tele leszünk energiával a nap folyamán. Elsődlegesen vegyük figyelembe a hálószoba méreteit, a szabad területet, ahova az ágy fog kerülni. S ennek megfelelően válasszuk ki a pontos méretet, ami kényelmesen elfér. Figyeljünk arra, hogy esztétikai szempontból ne eredményezzen zsúfolt hatást, s legyen elegendő helyünk az ágy mellett a közlekedésre. Leggyakoribb ágy méretek a hálóban, a kisebb méretű franciaágy (140×200 cm), további kétszemélyes ágyak 160x200 cm illetve a nagyobb méretű ágyak, amely 180x200cm méretekben kaphatók. Győződjünk meg róla feltétlenül, hogy az ágy megfelelő méretű két ember számára, s elegendő teret, helyet biztosít a kényelmes alvó pozíciókhoz is.  

A legjobb minőségű ágyak kiválasztásánál mindig a keretet vegyük figyelembe elsősorban, amely nem csupán arra szolgál, hogy a matracot tartsa a helyén. Legfontosabb feladata, hogy masszív legyen, és normál használat mellett legalább 10, de inkább 15 évig ne legyen vele probléma. Az ágykeret anyaga, és minősége ezért nem elhanyagolható szempont. A kárpitozott ágyak puha és kellemes alvást biztosítanak, tartós és minőségi anyagokból készültek. Széles szín- és textúra választékának köszönhetően eleganciát és egyedi stílust kölcsönöznek a szobának. Ám karbantartása nagyobb odafigyelést igényel.

Esztétika figyelembevétele

Bár a kényelem az elsődleges szempont a választásnál, ám érdemes figyelni az ágy megjelenését, stílusát és az általa keltett hangulatot is a szobában. A kárpitozott ágyak napjainkban rendkívül modern és stílusos kiegészítői a hálószobáknak. Ezek a típusok tökéletesen harmonizálnak a szobában található bútorokkal, s illenek a különböző falszínekhez egyszerű, de stílusos eleganciájának köszönhetően.

Számos pozitív előnye van, hogy miért célszerű ilyen típusú ágykeretet választani. Elsősorban a stílusos megjelenése miatt. Másodszor a kényelme, puhasága miatt. A kárpitozott ágyak puha, párnázott fejtámlával rendelkeznek, így kényelmes pihenést, alvást eredményeznek. Párnázott fejtámla kényelme miatt szívesen töltjük az időt az ágyban olvasással, televízió nézéssel. A kárpitozott anyagnak köszönhetően hangszigetelő hatással is rendelkeznek ezek az ágy típusok. A vastag kárpit megakadályozza a zajok behatolását és a hangok visszaverődését, ami kényelmesebb alvási környezetet teremt. Megvédi a szobában található falat a karcolásoktól és egyéb sérülésektől, amelyek akkor fordulhatnak elő, ha például olvasás vagy TV-nézés közben háttámlaként használjuk az ágyat.

Néhány Feng shui tipp a tökéletes hálószobához

A Feng Shui egy ősi kínai gyakorlat és filozófia, amely a tér elrendezésének és a környezeti energiák (chi) áramlásának optimalizálására összpontosít. A Feng Shui alapvető elvei az egyensúly, a harmónia és a pozitív energia megteremtése a térben. Ez a gyakorlat azt állítja, hogy az emberek fizikai és mentális egészsége, boldogsága és sikere szorosan összefügg a környezetükkel és annak energiáival. Ezért nagyon fontos, hogy hogyan rendezzük be hálószobánkat, hova helyezzük el ágyunkat. A Feng Shui elvei szerint az ágy elhelyezése a hálószobában kulcsfontosságú feladat. Az ágyat általában olyan részére helyezzük, ahol a legjobb a kilátás a bejárati ajtóra, de ne legyen közvetlenül azzal szemben. Ez a pozíció biztonságérzetet nyújthat, s így alvásunk igazán pihentető, elmélyült lesz. Biztonságérzetet szolgálja, ha az ágytámlát a falnak támasztjuk. Ez stabil alvási környezetet teremt, így hasonlóan erősödik a biztonságérzet.  Ügyeljünk arra, hogy az ágy mindkét oldalán legyen elegendő hely, és a szoba elrendezése kiegyensúlyozott legyen. Az aszimmetrikus vagy túlzsúfolt tér negatívan befolyásolhatja az alvás minőségét és az általános jólétet. Ha lehetséges, ne helyezzünk tükröket az ággyal szemben. A tükrök túlzottan aktív energiát hozhatnak létre a hálószobában, ami károsíthatja az alvást.

Ezek az alapelvek, és kiválasztási szempontok segíthetnek abban, hogy harmonikus és kiegyensúlyozott energetikát teremtsetek a hálószobában, ami elősegíti a jó alvást és az általános jó közérzetet. S a tökéletes, kényelmes ágy kiválasztásában is segítséget nyújt. Látogass el az idealisalvas.hu webshopjába, ahol széles választékban találsz meg minden szükséges hálószobai bútort, kiegészítőt kiváló minőségben. 

 

 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem