Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Miért fontos a pihentető alvás?

A megfelelő mennyiségű, és minőségű alvás éppen olyan fontos mint az egészséges ételek, gyümölcsök, zöldségek fogyasztása. Az alvás az életünk fontos részét jelenti, Az emberi szervezetnek naponta minimum 7 óra pihentető alvásra van szüksége ahhoz, hogy regenerálódjon a test, vagyis új és erősebb izmok épülnek, sejtcsere, a méregtelenítés, valamint a zsírégetés is ilyenkor történik. Ezért nem véletlen, hogy az alváshiány komoly következményeket okozhat az élet minden területén. Szervezetünkben a kortizol hormon termelődése felel azért, hogy éberek legyünk napközben, stresszes helyzetben pedig fokozza a teljesítőképességünket is, izmok megfeszítésében is szerepet játszik.

vitalitas_ora

Amikor beesteledik, sötétedik a hormon termelése jelentősen csökkeni kezd, ilyenkor a test felkészül az esti pihentető alvásra. Amikor a testben a kortizol hormon szintje magasan van, akkor a test nem képes pihenő üzemmódba kapcsolni. Ilyenkor többször felébredünk éjszaka, sokat forgolódunk, nyugtalanok vagyunk egész éjszaka, keveset alszunk s így reggel nagyon fáradtan és nehezen ébredünk fel. Napjainkban sajnos népbetegségnek számít a kialvatlanság jelensége. Azt fontos leszögezni, hogy a pihentető alvás nem egyenlő az elegendő mennyiségű alvással. Pihentető alvásnál a test reggelente tele van energiával, feltöltődve, energikusan indul neki az új napnak, és ez a hatalmas lendület nap kitart a nap végéig.

A kialvatlanság óriási rizikófaktor. Jelentősen csökkenti a teljesítőképességet a munkahelyen, és a magánéletben is egyaránt. Napközben nem csak, hogy sokat ásítunk, hanem fáradékonyak vagyunk ami lecsökkenti a koncentrációs képességünket is, még türelmetlenné, ingerlékennyé is válhatunk általa. Elősegíti az immunrendszernek a legyengülését is, növelheti a cukorbetegségnek, és a szív és érrendszeri betegségek kialakulásának a kockázatát is.

Megoldások a pihentető alváshoz

Ahhoz, hogy szervezetünk megfelelően működjön, lendületesek és energikusak legyünk, ami kitartson a nap végéig elengedhetetlen, hogy alvásunk pihentető és megfelelő legyen. Cikkünkben a Vitalitás Bolt webshopjának segítségével összegyűjtöttünk megoldásokat arra, hogy alvásunk minősége javuljon, reggel pedig kirobbanó formában ébredjünk nap, mint nap. A rendszeres sport nem csak az egészséges életmódhoz, ideális súly eléréséhez szükséges, hanem a pihentető alvásnak is az egyik alapfeltétele. Egy kellemes esti séta is hatalmas segítséget nyújthat az elalvás megkönnyítésében. Egy kialakított esti rutin is nagyban hozzájárulhat az alvás minőségéhez, például egy kellemes meleg fürdő, alvás előtt nem tv-t kapcsolni, vagy telefonozni hanem könyvet olvasni. A rendszeresség, rendszeres időpontban történő lefekvésnek is kedvező hatása van.

vitalitas_tea

Este elalvás előtt nagyszerű megoldás lehet egy kellemes tea kortyolgatása. A Békés álom teakeverék természetes növényeket, valamint gyógynövényeket tartalmaz. Egy nehéz,stresszes nap után segít az ellazulásban, segít abban hogy harmonikusan aludhassuk át az éjszakát. A teában található citromfű nemcsak az alvást segíti, hanem jelentősen megerősíti az immunrendszert is, ilyenkor ősszel ne csak vitaminokkal tuningold szervezeted hanem gyógynövényből készült teakeverékekkel is. Ha túlhajszolt stresszes életet élsz napközben, s ezért este nem megy az elalvás, sokat forgolódsz keveset alszol, ne tabletták után nyúlj, hanem válassz természetes megoldást a gyógynövények hatása által. Látogass el a vitalitasbolt.hu webshopjába és tegyél egészséedért még ma. A boldog kiegyensúlyozott energiával teli élet egy alapos alvással kezdődik.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem