Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

Hogyan használjuk helyesen a hajszárítót? Útmutató a hőkárosodás elkerülésére

A hajszárító használata kényelmes és gyors megoldást nyújt a haj szárítására, azonban ha nem megfelelően használjuk, könnyen károsíthatjuk hajunkat. A hőkárosodás elkerülése érdekében fontos néhány alapvető szabályt betartani (különösen a göndör haj igényel különleges figyelmet, mivel hajlamosabb a szárazságra és a töredezésre). Íme egy útmutató a hajszárító helyes használatához, különös tekintettel a diffúzor alkalmazására, valamint egy tipp a károsodott haj kezelésére. (PRO tipp: minden itt említett eszközt megtalálunk a fodraszcikkek.hu weboldalon.)


Előkészítés: Mindig kezdjük a hajszárítást azzal, hogy egy törölközővel finoman megszárítjuk a hajat. Ne dörzsöljük túl erősen, mivel ez károsíthatja a haj szerkezetét.

Hővédő használata: A hajszárítás előtt mindig alkalmazzunk hővédőt, ami segít megóvni a hajat a hő okozta károsodástól. Válasszunk olyan terméket, ami megfelel hajtípusunknak.

Megfelelő hőmérséklet és távolság: Használjuk a hajszárítót alacsony vagy közepes hőfokon, és tartsuk legalább 15-20 cm távolságra a hajtól. Így elkerülhető, hogy közvetlenül melegítsük túlzottan a hajat.

Szekciókra bontás: A hajat bontsuk szekciókra, és szárítsuk meg egyenként, kezdve az alul lévő rétegektől. Ez segít egyenletesen megszárítani a hajat anélkül, hogy egyes részek túlságosan ki lennének téve a hőnek.

Lezárás hideg levegővel: A hajszárítás befejezésekor használjunk hideg levegőt, ami segít lezárni a haj kutikuláit, növelve ezzel a haj fényét és csökkentve a "frizzességet", azaz a haj pöndörödését.


A károsodott haj extra ápolást igényel. Használjunk mélyhidratáló és regeneráló hajpakolásokat hetente legalább egyszer, hogy visszaadjuk a haj rugalmasságát és fényét. Keressünk olyan termékeket, amelyek kifejezetten a károsodott hajra lettek formulázva, és tartalmaznak keratint, proteineket, vagy más tápláló összetevőket.

A göndör hajra különösen ajánlottak azok a hajszárítók, amelyek diffúzorral vannak felszerelve. A diffúzor segít megőrizni a göndör haj természetes formáját, miközben minimalizálja a hő által okozott stresszt és károsodást. A piacon számos különböző technológiával felszerelt hajszárító kapható, és mindegyikhez más-más kiegészítőket adnak. Így érdemes olyat választani, ami megfelel személyes igényeinknek és hajtípusunknak.

A hajszárító helyes használata és a károsodott haj megfelelő kezelése segít megőrizni a haj egészségét és szépségét. Ne feledkezzünk meg a rendszeres hajvágásról sem, ami szintén hozzájárul a haj egészségének megőrzéséhez, eltávolítva a töredezett hajvégeket.
 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem