Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Védd meg kutyád egészségét a téli hidegben is!

A tél nem csak festői havas tájakat és ünnepi hangulatot rejt magában, hanem kevésbé kellemes, negatív hatásai is vannak: megrepedt, száraz bőr, az influenza szezon és a csúszós járdák. Ezek a hideg időjárás okozta aggodalmak hatással lehetnek a család minden tagjára beleértve a kis szőrös házi kedvenceket is. Hiszen kiskedvencünk gazdájaként felelősek vagyunk értük, így egy kis extra odafigyeléssel biztonságban és egészségesen tarthatjuk kutyánkat a téli hónapokba is!

A csípős téli napokon, ahogy az emberek, úgy minden élőlény, még a kutyák is könnyen fázhatnak. A kutyák hidegtűrő képessége főként a fajtájától függ. Például az alaszkai malamut, vagy az újfundlandi a vastag bundájának köszönhetően kényelmesen vészeli át a leghidegebb napokat. Ellenben a csivava vagy a yorkshire terrier, amelyeknek rövid vagy vékony szőre van, igen könnyen megfázhatnak. Semmiképp ne feledd el, hogy fajtától és szőr hossztól függetlenül a legtöbb kutyusnak szüksége van arra, hogy megvédd őt a hideg időjárástól. A Barfshop Webáruház segítségével összegyűjtöttük neked néhány biztonsági óvintézkedés, amelyet kisállat tulajdonosként tudnod kell! Nézzük meg közösen a tippeket, mellyel megóvhatod kutyádat a téli hidegtől, hogy egészségesen átvészelje a telet!

barfshop_tel

A megfelelő fekhely

Ha lakásban kutyust tartasz, fontos, hogy számára biztosítva legyen egy olyan meleg kuckó, amiben kényelmesen elfér. Ha úgy érzed, hogy a szoba hőmérséklete kellemes számodra, minden bizonnyal a kedvencednek is az lesz. Viszont ha a kutyád fekhelye a ház egy hidegebb pontján van, előfordulhat, hogy melegebb helyet keres magának, például egy radiátor közelében. Könnyen észrevehetőek a jelek, ha a kutya fázik: gyakrabban keresi a társaságod, kissé didereg vagy hideg a füle. Ilyenkor plusz egy takarót is adhatsz neki, vagy áthelyezheted fekhelyét.

A szabadban lévő kutya kennelje minden oldalról megfelelően szigetelt legyen! Mivel a kutyus csak saját testhőjével képes felmelegíteni a kennelt, ezért nem szabad túl nagynak lennie. A kennelben nem érdemes takarót vagy törölközőt tenni, mivel felszívja a vizet, és megfagyhat! A kutyaház mindig szélárnyékban helyezd el, hogy mindig védje a kutyát.

Kutyaruha

Nem minden kutyának van szüksége télen ruhára, azonban a kölykök és az idősebb kutyák hidegben igénylik a ruházatot. A kistermetű és a rövidszőrű fajták is gyakran szenvednek a hidegtől, így számukra is hasznos lehet, ha felöltözteted őket a téli napokon. Arra figyelj, hogy a ruha kényelmes és méretben testhezálló legyen!

barfshop_vitamin

Étrend

 

A kiegyensúlyozott étrend télen is nagyon fontos! Az étrendkiegészítők mellett a kutyádat hagyományos módon táplálod, ha a téli hónapokban a szokásosnál kevesebbszer sétáltatod, ilyenkor általában kevesebbszer kell etetni őket. A kinti kutyusnak ezzel szemben érdemes megnövelni a kalóriabevitelét. A megfagyás elkerülése végett elengedhetetlen az étel felmelegítése is. A szabadban tartott kutyák és bent lakó társaik is, mindig hozzáférhessenek friss ivóvízhez. Mind ezek mellett fordíts kellő figyelmet az immunerősítésre és gondolj az ízületvédelemre is.

Mancsvédelem

Ügyelj arra, hogy a hideg téli napokon a séta ne tartson túl sokáig. A kutyák tappancsán lévő párnácskák rendkívül érzékenyek és sérülékenyek a fagyos napokon, és az éles jégdarabokkal könnyen felsérthetik azt! Figyelned kell a sóra és azokra az egyéb kémiai anyagokra is, amelyeket jégtelenítésére használnak. A sérülések elkerülése érdekében a séta előtt kend be a párnákat egy speciális krémmel, vagy nyírd le a lábak alsó részén lévő felesleges szőrt, így megelőzheted a só felhalmozódását a mancsokon.

barfshop_kutyaruha

Ha szeretnéd kis kedvencedet egészségben és biztonságban tartani, akkor bátran nézz körül a Barfshop Webáruház oldalán, ahol allergia ellen, fogápolás és sok más kategóriában minőségi termékek széles választéka vár!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem