Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Mit tegyek a fagyos szélvédő ellen?

Az ősz eljövetelét nem csak mi, hanem legfőbb közlekedési eszközünk, az autó is megérzi. A hideg és a több csapadék miatt itt-ott több figyelmet igényel a jármű, ami legtöbbször csak odafigyelés és pár ezer forint kérdése. Aztán egyik reggel szeretett járművünkhöz közeledve észrevesszük, hogy a szélvédőt egy vékony réteg fedi, amivel kezdenünk kell valamit…

A Filtershop segítségével arra kerestük a választ, vajon mit lehet tenni a fagyos szélvédő ellen a hideg idő megérkeztével.

 

Kell egy jó kaparó…

 

 

Bizony a kialakuló jégréteg legegyszerűbb eltávolítási módja az, ha gyorsan lekaparjuk egy megfelelő eszközzel az üvegről. Rendkívül sokféle kaparót lehet találni, amelyek nagyszerű eredménnyel kecsegtetnek, ám a gyakorlatban nem igazán váltják be a hozzájuk fűzött reményeket.

Fontos, hogy olyan kaparót válasszunk, amelynek fogása kényelmes, míg éle tökéletesen fekszik az üvegre úgy, hogy a kezünk által ráhelyezett súly eloszlása tökéletes az él 100%-ban, így elkerülhetjük a zik – zakkos és egyenetlen kaparást. E mellett nem árt, ha az eszköz rendelkezik egy hasonlóan jó minőségű gumi lehúzóval, amivel könnyedén el tudjuk távolítani az apróbb jégdarabokat és a maradék vizet.

 

Használjuk az szélvédő fűtését!

 

 

Létezik egy okos praktika, amit már gyakorlatban is kipróbáltunk, amivel lerövidíthető és megkönnyíthető a reggeli kaparászás. Először az autóba beszállva indítsuk el a szélvédő fűtés funkciót, amely meleg levegőt nyom a nagyobb üvegfelületekre. Ezt követően menjünk kaparónkkal a csomagtartóhoz és kezdjük el eltávolítani a jeget a hátsó szélvédőről, amíg ezt tesszük, addig a jármű utasterének levegője egyre melegebb lesz és az oldalsó ablakokról és a szélvédőről fokozatosan olvadni kezd a jégréteg.

Mire végzünk a hátsó szélvédővel és haladunk előre, az ablakok már szinte teljesen jégmentesek lesznek. Ezeket gyorsan lehúzva jöhet a szélvédő, ami, ha megfelelő hőmérsékletre melegedett, akkor elég csupán az ablaktörlő lapátjaival törölnünk egyet. Így a procedúra sokkal rövidebb és könnyeb is lesz egyszerre, sőt mire végzünk, az autóban kellemesen meleg lesz.

 

Téli ablakmosót ide!

 

 

Az előbb említett praktikákon kívül van még valami, ami nagyban segíthet nekünk megküzdeni a reggeli faggyal. Vannak olyan téli ablakmosó folyadékok, amik rendelkeznek olyan felületaktív összetevőkkel, amelyek könnyedén képesek oldani a jeget és a zimankót. Az ablakmosókról szóló cikkünkben kitértünk már a választás fontosságára, így célszerű ezt a tulajdonságot is figyelembe vennünk, mielőtt vásárolunk.

 

Parkolj jó helyre!

 

 

A leg kézenfekvőbb megoldás persze az, ha olyan helyre állunk, ahol nem fenyegeti autónkat a fagy és az időjárás viszontagságai. Akár mélygarázsról, akár fedett autóbeállóról van szó a kulcs a hőmérséklet és a páratartalom együttese, hiszen e kettő a jegesedés kiindulópontja.

Ha ezt a két tényezőt megfelelőképp kordában tudjuk tartani, akkor rendre elkerülhetjük az üvegfelületek jegesedését. Természetesen erre a legjobb megoldás az előbbiek tudatában egy fűtött garázs, ami persze nem mindenkinek adatik meg, de a cikkben olvasottak kiutat nyújthatnak a zimankós reggelek hőseinek.

 

Ha szükséged lenne valamire a jegesedé ellen kukkants fel a Filtershop webáruházába, ahol a minőség és a szakértelem alaptényező, ha pedig olvasnál még érdekes cikkeket, akkor nézz rá az OP Story blog oldalára!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem