Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Mire van szüksége egy első osztályosnak?

Az iskola megkezdése a piciknek mindig hatalmas izgalommal, és új élménnyel jár. Míg a gyermekeknek ez egy várakozással, izgalommal teli időszak úgy a szülők nagy részének rendesen fejtörést okoz az iskolakezdés. Az iskola megkezdése előtt van néhány olyan fontos előkészület, amit a szülőknek biztosítani kell ahhoz, hogy a gyermekek biztonságban és felkészülten kezdjék meg az új fejezetet az életükben. Cikkünkben a prettykids.hu webshopjának segítségével szeretnénk segítséget nyújtani nektek szülőknek a szükséges felszerelések beszerzésében, hogy nyugodtan és zökkenőmentesen kezdődjön szeptemberben az iskolai élet. 

Iskolatáska

Az egyik legfontosabb és alapvető kiegészítő az iskolatáska, amely nélkül nem is kezdődhetne az új fejezet. Egy jó iskolatáska nemcsak praktikus, de az első osztályos diák számára is rendkívül izgalmas kiegészítő. Azonban nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a táska súlya és formája hosszútávon befolyásolhatja gyermekünk egészségét és kényelmét. Tudatosság nélkül könnyen olyan táskát választhatunk, ami túl nagy vagy nehéz számukra. Kiválasztásakor mindig vegyük figyelembe a gyermek testi adottságait, s ennek megfelelő méretet válasszunk. A túl nagy vagy túl kicsi táska kényelmetlen viselést fog eredményezni, arról nem beszélve hogy gerincére is rossz hatással lesz. Az iskolatáska mindig ergonomikus kialakítású legyen, így a terhelés a gyermek gerincén, vállán egyenletesen fog el osztódni. A táskapánt része célszerű, ha mindig párnázott így kényelmes viselést eredményez. Állítható méretének köszönhetően mindig pontosan illeszkedik a gyermek testi adottságaihoz a folyamatos növekedés során. Mindig több rekeszes, zsebes táskát válasszunk, ezzel megkönnyítjük a gyermek számára a pakolást. Arról nem beszélve, hogy külön tudja rendszerezni tolltartóját, füzeteit, tízóraiját, s ennek köszönhetően könnyen megtalál mindent. 

A táska kiválasztása előtt még a dizájnra érdemes hangsúlyt fektetni. A kinézete, mintázata mindenképpen illeszkedjen a gyermek személyiségéhez. A tökéletes táska kiválasztása nagyban hozzájárul a tanulás segítéséhez. Először is elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy elférjenek benne a szükséges írószerek, füzetek, és tankönyvek. Azonban ügyeljünk arra, hogy a táska ne legyen túl nehéz a kisgyermek számára, mert könnyen megterhelheti hátát és vállát is. A táska minőségére, tartósságára is ügyeljünk. Egy jól kiválasztott táska hosszú ideig szolgálja ki a gyermeket, pár évente kell csak új táskát vásárolni. Az iskolakezdés izgalmas időszak minden első osztályos számára. A megfelelő iskolatáska kiválasztása segít abban, hogy gyermekünk kényelmesen és boldogan kezdje meg ezt az új utazást. Legyünk tudatosak a választásunk során, és gondoskodjunk arról, hogy gyermekünknek minden eszköze meglegyen a sikeres tanuláshoz. Az iskola táska mellett feltétlenül szerezz be gyermekednek egy tornazsákot is, amelyben kényelmesen hordhatja testnevelés órákra a torna cuccait.

Iskolaszerek

A tankönyvek és hátizsák mellett szüksége lesz füzetekre és különböző írószerekre is. Az első osztályos kisdiákoknak többnyire A5-ös méretű, vonalas, kockás füzetekre lesz szükségük. A ceruzák, színes ceruzák legyenek ergonómikus kialakításúak, könnyen legyen fogható, hogy a kicsi frissen tanuló írók keze ne fáradjon el hamar.  A tolltartóban elhelyezett színes ceruzák, filctollak segítenek kézügyességük fejlesztésében és a kreativitás fejlesztésében. A tudatosság a szülők részéről azt is jelenti, hogy tisztában vannak azzal, hogy pontosan milyen eszközökre lesz szükség valójában. Az első osztályban jellemzően nincs szükség túl sok extra eszközre, mint a szövegkiemelő, számológép, vonalzó. Kerüljük a felesleges vásárlásokat, és koncentráljunk arra, ami valóban fontos. Célszerű a vásárlásba a gyermeket is bevonni. Hagyjuk, hogy kiválassza saját táskájának mintáját, tolltartóját vagy éppen füzeteit. Ez segít abban, hogy izgatottan várja az iskolakezdést, és aktív résztvevővé váljon saját tanulmányi útján. 

Ételtartó doboz és kulacs

Az iskolás gyermekek, különösen alsó osztályban részesülnek iskolai étkeztetésben. Ám ettől függetlenül célszerű gondoskodni szülőként az ivóvíz és tízórai ételek biztosításáról. Kerüljön be a táskába egy ételtartó doboz, amibe kényelmesen tudod nap, mint nap elcsomagolni a tízórai szendvicset, kekszet számára. A kulacsok lehetővé teszik a folyamatos ivóvíz ellátását az iskolában töltött idő alatt.

Végül, de nem utolsósorban, ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az első osztályos élmény nem csupán az iskolaszerek beszerzéséről szól. A gyermek első osztályos évében kiemelten fontos a támogató családi háttér, a pozitív érzelmek és az önbizalom erősítése. Ezek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyermek sikeresen zárja az évét, és boldogan lépjen tovább a második osztályba. Szerezd be minden alapvető felszerelését egy megbízható, precíz webshopból. Látogass el a prettykids.hu webshopjába és válogass széles választékban, még az ősz beköszönte előtt, az utolsó nyári hónapban.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem