Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Mire érdemes figyelni kompresszor vásárlása esetén?

A légkompresszorokat mindenhol használják, az üzemanyagtöltő állomásoktól az építkezésekig, a háztartási hűtőktől a fűtési rendszerekig, a műhelyektől a gyárakig. Létfontosságú szerepet játszanak mindenféle folyamatban, áramellátást biztosítva olyan alkalmazásokhoz, ahol az elektromos meghajtású szerszámok nem használhatók a tűz és áramütési kockázat miatt. A gudebolt.hu weboldalán rengeteg kompresszor közül választhatsz, ebben a cikkben pedig segítünk abban, hogy neked melyik a legideálisabb!

A légkompresszor valódi előnyei

A levegős meghajtású szerszámok általában könnyebbek és kisebbek, mint az akkumulátoros vagy hálózati tápellátású opciók – az akkumulátorok és a motorok nagy súlyt helyeznek a kezekre! Biztonságosabbak, mert nincs elektromos alkatrészük vagy hálózati csatlakozásuk. Ha éghető gázok vagy nedvesség van a munkakörnyezetben, a levegős szerszámok és a kompresszor a legbiztonságosabb lehetőség.

A levegővel hajtott szerszámok általában olcsóbbak is, mint az alternatívák, könnyebben és olcsóbban telepíthetők, mint a hidraulikus rendszerek. Ha hozzáadjuk ezeket az alacsony karbantartási igényeket, a rövidebb állásidőt, akkor az előnyök valóban felhalmozódnak.

kompresszor

Különböző típusú kompresszorok

Hogy a dolgokat még tovább bonyolítsuk, a kompresszoroknak különböző típusai is léteznek, és a legjobb, ha szakemberrel konzultálsz, hogy eldöntse, melyik a megfelelő számodra.  

   1. Dugattyús légkompresszorok

A dugattyús légkompresszorok térfogatkiszorítású gépek, amelyek a levegő nyomását növelik a térfogat csökkentésével. A gép olyan mennyiségű levegőt vesz fel, amelyet a dugattyú összenyom, növelve a nyomást. A kompresszor lehet lég- vagy vízhűtéses, és sokféle méretben és kapacitásban kapható.

   2. Forgó csavarkompresszorok

A rotációs csavarkompresszorok lehetnek egyfokozatú spirális vagy spirállebenyes olajos légcsavarkompresszorok. Két forgórészen keresztül működnek egy házban, amelyek belülről sűrítik a levegőt. A csavarkompresszorok olajhűtésesek.

   3. Centrifugális légkompresszorok

A centrifugális vagy forgólapátos légkompresszorok dinamikus gépek, amelyek az energiát a járókerékről a levegőbe továbbítják. Ez folyamatos áramlást biztosít a kompresszoron keresztül, így ideális nagyobb teljesítményekhez. A centrifugális légkompresszorok olajmentesek.

kompresszor

Mire kell odafigyelni, ha vásárolsz?

   1. ÁRAMLÁS

A szükséges áramlási sebesség határozza meg a szükséges kompresszor és vevő méretét (a legtöbb szerszám fogyasztása CFM m3/perc vagy liter/sec értékben van megadva). Ne felejtsd el, hogy ha több levegős szerszám működik egyidejűleg, akkor minden további szerszámra szorzótényező vonatkozik, és ennek megfelelően kell kiválasztania a kompresszort.

   2. ÜZEMI CIKLUS

Más szóval, milyen gyakran fog működni a gép? A kisebb költségvetésű gépek körülbelül 30-40%-os terhelhetőséget kínálnak, ami azt jelenti, hogy általában óránként mindössze 20 percig működnek.

   3. TÉR

Az olyan alkalmazásoknál, mint például műhelyek és garázsok, ahol korlátozott az alapterület, a kompresszor lábnyoma fontos szempont. 

kompresszor

   4. LEVEGŐMINŐSÉG

Olajmentes levegőre van szükséged? 100%-ban száraz levegőre van szükséged? Minden kompresszor vízkondenzátumot termel, és előfordulhat, hogy olajmentes kompresszort vagy további kiegészítő berendezéseket, például szűrést és szárítókat kell választanod, hogy az alkalmazás által megkívánt levegőminőséget biztosítsd. A szűrő kiválasztása az eltávolítandó szennyeződés mértékétől függ.

   5. ELEKTROMOS TELJESÍTMÉNY

A kompresszor kiválasztásakor azt is figyelembe kell venned, hogy a telephelyén mekkora elektromos teljesítmény áll rendelkezésre a kompresszor által igényelt elektromos bemenethez viszonyítva. Figyelembe kell venned, hogy a kiválasztott gép egyfázisú vagy háromfázisú lesz-e, hány ampert vesz fel a gép, és azt is, hogy mekkora a biztosíték az elektromos kártyában. Általában D-kategóriás biztosítékokat javasolunk, mivel az indítási áramok jelentősen meghaladják az általános üzemi áramot. Például a nagy teljesítményű kompresszorok 220 voltos áramot használnak, és speciális vezetékeket és aljzatokat igényelnek. Egy 220 voltos, 15 amperes kompresszor 3300 wattot fogyaszt (220 volt x 15 amper).

   6. KARBANTARTÁS

Kompresszor vásárlásakor a költségek a gép megvásárlásával nem állnak meg. Számításba kell venni a karbantartási költségeket és a pótalkatrészekeket is.

Ezek alapján már egyszerű lesz a következő kompresszorod kiválasztása, amit a gudebolt.hu weboldalon tudsz megtenni!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem