Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

Minden amit a grillezéről tudnod kell!

A nyár egyik legfontosabb összetevője a grillezés hangulata. A naplemente leheletétől kísért kertben, ahol az elektromos grill vagy a gáz grill sercegő hangja tölti be a teret, a faszenes grill füstös illata pedig az orrokat - nincs is jobb időtöltés a szabadban. Nem egyszerűen csak ételkészítésről van szó; ez egy életforma, egy közösségi esemény, ahol a barátok és család összegyűlnek, hogy élvezzék a friss levegőt, a nyitott tűz varázsát és a finom ételeket. Mint minden hobbi, a grillezés is megkövetel bizonyos eszközöket, amelyek nélkül hiányozna a tevékenység varázsa. A grillezés titka azonban nem csak a receptekben és a grill tartozékokban rejlik, hanem abban is, hogy melyik grilltípust választjuk. Cikkünkben a szerelvenyfutar.hu webshopjának segítségével szeretnénk bemutatni nektek a grillezés csínját-bínját.

A grillezés hagyománya az egyszerűségben rejlik, de az előkészületeket nem szabad elhanyagolni. Először is, válasszuk ki a megfelelő helyszínt a kertben. Legyen ez egy jól szellőző, de mégis árnyas rész, hogy a hőség a lehető legkevésbé zavarjon minket és vendégeinket. A grillezés a kerti összejövetelek csúcspontja, amikor a nyár illata és a jó társaság együtt jár az ízek és aromák kavalkádjával. Először is, minden grillmesternek szüksége van egy jó grillre. Ma már számtalan opció közül választhatunk, legyen szó faszenes grillről, gáz grillről vagy elektromos grillről. A faszenes grill hagyományos ízeit sokan kedvelik, de a gáz és elektromos grillezés is egyre népszerűbb, főleg a gyorsaságuk és könnyű használatuk miatt. Ilyenkor merül fel a kérdés: elektromos vagy faszenes grillt válasszunk? Vagy esetleg a gáz grill jelentheti a tökéletes választást? Az biztos, hogy a grill kiválasztásánál figyelembe kell venni a különböző típusok előnyeit és hátrányait. Először is, minden grillmesternek szüksége van egy jó grillre. Ma már számtalan opció közül választhatunk, legyen szó faszenes grillről, gáz grillről vagy elektromos grillről. A faszenes grill hagyományos ízeit sokan kedvelik, de a gáz és elektromos grillezés is egyre népszerűbb, főleg a gyorsaságuk és könnyű használatuk miatt. Egy jó grill partihoz azonban nem csak a társaságra és grill sütőre van szükség, hanem a megfelelő grill eszközökre is amelyek könnyebbé teszik számunkra a sütést, majd az azt követő tisztítási műveleteket is.

Faszenes grill

A faszenes grill hívei a tradicionális grillezési élmény mellett teszik le a voksukat. A faszén által kibocsátott füstös íz ugyanis egyedülálló aromát kölcsönöz a húsoknak és zöldségeknek, melyet más módszerrel elérni szinte lehetetlen. Használata ugyanakkor több odafigyelést igényel, hiszen a hőmérséklet szabályozása nem mindig egyszerű, és a tüzelőanyag utánpótlása is időbe telhet. A magas hő hatására a húsok gyorsabban, rövidebb idő alatt sülnek át. S a végeredmény kívül nagyon ropogós, belül pedig szaftos és ízletes lesz. A faszenes grillezés hátrányai közé sorolhatjuk a füst és hamu kibocsátást, amely befolyásolhatja az ételek ízét is, s a környezetet is. A hőmérséklet szabályozás némi tapasztalatot és rutint igényel már. A sütési ideje jóval hosszabb lehet, mintha elektromos grillt használnák. Összességében tehát a faszenes grillezés rengeteg ember számára lehet vonzó tevékenység,, különösen az ízek és maga az élmény miatt. Ám kiválasztása előtt fontos mérlegelni az előnyeit valamint hátrányait is. 

Gáz grill

A gáz grill egy kompromisszumos megoldás lehet. Könnyen használhatóak, gyorsan felmelegednek, és képesek fenntartani a hőmérsékletet, miközben a gáz égésekor keletkező füst átadja az ételnek azt a különleges ízt, amit sokan kedvelnek. Ezek a grillek a faszenes termékekkel ellentétben nagyon gyorsan, rövid idő alatt fűthető fel a megfelelő sütési hőmérsékletre. Rendkívül kényelmes és időtakarékos megoldást jelent, különösen ha gyorsan szeretnénk ételt készíteni. Ez a típusú grill beépített hőszabályozóval rendelkezik. Így csak be kell állítani azt a hőfokot, amin szeretnénk sütni és már kezdődhet is a sütögetés. Sütés közben nem keletkezik füst és hamu sem, így egy sokkal környezetbarátabb megoldást jelenthet számunkra. Rendkívül mobilis, könnyen hordozható termékek, így magunkkal vihetjük még a nyaralásra is akár. Tisztán tartásuk nagyn könnyű, nem keletkezik olyan égési szennyeződés amit nehezen lehet el takarítani. Bár a gáz grillek beszerzése nem olcsó mulatság, ám hosszútávon sokkal költséghatékonyabb megoldást jelent, mintha folyamatosan szenet és gyújtó anyagot kellene vásárolni. A gázgrillek könnyen használhatók szabadban, így az évszakoktól és az időjárástól függetlenül lehetőség nyílik a grillezésre.

Elektromos grill

Az elektromos grill viszont egyszerűségét és kényelmét hirdeti. Nincs szükség faszénre vagy gázra, csupán egy elektromos aljzatra. Az elektromos grillezők könnyen szabályozhatóak és gyorsan elérhetik az optimális hőmérsékletet. Azonban hiányozhat belőlük az a füstös íz, ami a faszenes grillezést olyan egyedivé teszi. Könnyen lehet használni őket, csak a konnektrohoz kell csatlakoztatni, majd kezdhetjük is a sütést, így indítása nagyon egyszerű és gyors. Az elektromos grill használata során nincs kibocsátás gázokból vagy füstből, így környezetbarátabb alternatívája a grillezésnek. A készülékben beépített hőszabályozó van. Ám fontos megjegyezni, hogy hosszabb időt vehet igénybe, mire felmelegszik az ideális hőmérsékletre. 

Grill tartozékok

Ne feledkezzünk meg a grill tartozékokról sem! Az alapvető grill tartozékok közé tartozik egy jól megtervezett grill eszközök, amellyel könnyedén fordíthatjuk meg az ételeket anélkül, hogy megégetnénk magunkat. Egy hosszú fogantyúval ellátott grill csipesz is hasznos lehet, különösen nagyobb darabok, például steak vagy halszeletek kezelésekor. A jó minőségű grillkesztyű elengedhetetlen tartozék, amely megvédi a kezünket a nyílt lángoktól és forró felületektől. A grill ecset pedig ideális a mártások és fűszerek felkenésére az ételekre grillezés közben. Grill tartozékok terén fontos említést tenni a tisztító eszközökről is. Egy jó grillkefe segítségével tisztán tarthatjuk a grillrácsot - ez nemcsak az étel ízét javítja, de az egészségre is jobb. Ha pedig egy igazán különleges barbecue partyra vágyunk, szerezzünk be egy grillrácsot, melyen akár pizzát is süthetünk, vagy egy saslikbotot, melyen finom hússal és zöldségekkel tűzdelt fogásokat kínálhatunk vendégeinknek. 

Végül, de nem utolsósorban, ne feledkezzünk meg az ételekről sem! A szokásos hús, hal és zöldség mellett merjünk kísérletezni! Grillezett sajtok, gyümölcsök vagy akár édességek is remekül helytállnak a grillrácson és garantáltan feldobják a hangulatot, a család kedvenceivé válhatnak. Minden grill típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, de a legfontosabb az, hogy a grillezés élvezetes legyen. Akár az elektromos, gáz vagy faszenes grill mellett döntünk, mindig gondoskodjunk a megfelelő grill tartozékokról, és ne feledjük, hogy a grillezés nemcsak az ételről szól, hanem az együttlét öröméről is. Végül is minden grillezés tökéletes lehet a maga módján! Látogass el a szerelvenyfutar.hu webshopjába és szerezz be minden szükséges grill terméket még az idei szezonban.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem