Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Milyen szempontok alapján válasszunk kerti grill sütőt?

Rohamosan közeledünk a tavaszi hónapok felé, amikor az idő egyre melegebb lesz, a napok egyre hosszabbak lesznek, egyre később sötétedik, s egyre több időt kezdünk újra a természetben tölteni. Kezdetét veszi az idei évben újra a kerti grill partik időszaka. Ha idén szeretnél Te is családod, barátaid körében nagyszerű grill partikat tartani, akkor cikkünk most neked szól. A plazaweb.hu webshopjának segítségével szeretnénk nagyszerű tanácsokat adni, ha még grill vásárlás előtt állsz. Gyere és tarts velünk!

Egy saját kerti grillsütő kiválasztása, majd megvásárlása egy izgalmas kaland. Napjainkban a kerti grill sütőket egyre szélesebb választékban találhatjuk a boltok polcain, webshopokban. Így nem csoda, hogy komoly fejtörést okoz az emberek többségének vásárlás előtt. Válogathatunk az egyszerű fa szenes, a gázzal vagy fával fűthető modellek közül, egyre népszerűbb termékek a pellet grillek, és elektromos sütők is. A kerti grillek kiválasztásánál elsődlegesen saját igényünket, a helység (kert, terasz) adottságait valamint költségvetésünket helyezzük előtérbe. A továbbiakban szeretnénk néhány fontos támpontot adni, amelyeket mindenképpen vegyünk figyelembe a vásárlás előtt, s amik segítséget nyújtanak a döntésben. 

Az első szempont, amit vásárlás előtt mindenképp vegyünk figyelembe, az a termék mérete. A grillsütők méretének kiválasztása erősen befolyásolja az ételek mennyiségét, vagyis mekkora kapacitású, valamint a tárolási lehetőségeket is. Kisebb kert terület, terasz esetében, vagy csak ritkán kerül elő a garázsból, mert kevesebb közös sütögetést tudsz tervezni, akkor célszerű kisebb méretű, egyszerűbb termékekben gondolkodni, mint a klasszikus fa szenes modell. Vegyük figyelembe azt is, hogy a szabadban szeretnénk-e sütögetni vagy az emeletes lakás erkélyen? Az utóbbi esetében fontos megjegyezni, hogy füstmentes grillek közül kell válogatni. Ezt a legfontosabb tulajdonságát főként a mellettünk lakó szomszédok fogják értékelni a legjobban. 

Amennyiben ritkán tartanál közös sütéseket a családdal, vagy kisebb hely áll rendelkezésetekre, valamint nagyon szereted az égő parázs ropogását, a füstös ízeket és illatokat, akkor számodra a legideálisabb választás a faszéngrill. Ezekkel a sütő eszközökkel rendkívül ízletes, kissé füstés húsokat készíthetsz, amelyet a család apraja nagyja szeretni fog. Ezeken az eszközökön rendkívül magas sütési hőmérséklet érhető el, melynek következtében a húsok sokkal rövidebb idő alatt készülnek el. A grillezés tevékenysége bármilyen időben lehetséges, fedelének köszönhetően idő álló, akár a nagy széllel szemben is. Költségeket figyelembe véve, költséghatékony megoldás. 

A grillsütők kiválasztásánál a méret mellett, magára az anyagára is fektessünk nagy hangsúlyt. Fontos tudni, hogy a rozsdamentes acélból és vasból készült termékek hosszabb élettartammal rendelkeznek, viszont ezeknek a termékeknek az ára kicsit magasabb is. Az alumíniumból készült sütők rendkívül könnyűek, mobilisak, árban jelentősen olcsóbbak, ám sokkal rövidebb életűek. Az anyag kiválasztásánál teljes mértékig hagyatkozz saját igényeidre, elvárásaidra valamint pénztárcád kapacitására. 

A gázgrillek rendkívül jó minőségű anyagból, rozsdamentes acélból vagy öntöttvasból készülnek. Rendszerint önmeggyújtó funkcióval rendelkeznek. Ezek a készülékek az egyszerűbb faszenes grillekkel szemben gyorsabban, szinte pillanatok alatt be melegszenek. Egyenletes hőmérsékletet folyamatosan tartják. Sütés közben nagyon minimális füst termelődik csak. Egyetlen hátránya, hogy a gázgrillen sült húsoknak nem lesz meg a jellegzetes füstös íze. 

A grillek milyen üzemanyaggal működnek?! A leggyakrabban fával, szénnel, és gázzal üzemeltetjük a kerti grill termékeket. A faszén és apró fa darabbal történő sütés idején intenzívebb grillezést, s rendkívül időigényes tevékenységet eredményez. Míg a gázzal történő sütés egyszerűbb és könnyebben kezelhető sütögetést eredményez ám az ízvilág tekintetében nem adja a füstös, szenes élményt. 

Ha emeletes panel tömbökben, vagy lakásban élsz, ám rendelkezel erkéllyel és nem szeretnél lemondani a nyári sütögetés, grillezés nagyszerű élményéről, akkor számodra a legideálisabb választás az elektromos grillsütő. Kiválasztásnál nagy hangsúlyt fektess a teljesítményére. Ha komolyabb, nagyobb társaságban történik a sütögetés, akkor feltétlenül 10 kW-os sütők közül válogass. Kisebb volumenű grillezések esetében tökéletesen megfelelő lesz a 2kW-os termék. Sütés közben teljesen füstmentes így az erkélyen bátran használhatod, egyik szomszédot sem fogja zavarni. Rosszidő esetén bátran használhatod konyhádban is. Ételek szempontjából rendkívül egészséges, teljesen zsírmentes húsok elkészítésére alkalmas. 

Látogass el a plazaweb.hu webshopjába és szerezd be még az idei szezon előtt a szuper kerti grilledet és tartsatok nagyszerű sütögetős partit. További grill tartozékokat is megtalálod széles választékban az oldalon. 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem