Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

Próbáld ki Te is, az amigurumi figurák készítését!

Sokan nem tudják, az AMIGURUMI egy japán kötési, horgolási technika alapján készül. Ezek a kis kézzel készített figurák, körülbelül 2003 óta népszerűek. Elnevezése az AMI- kötött, horgolt és az  ANUIGURUMI-kitömött játékfigura szavaiból épül össze. Eleinte állatkákat készítettek ezzel a módszerrel és minden figurához külön leírás van. A hangafonal.hu weboldalon megvásárolhatunk hozzá minden alapanyagot és eszközt. Gyönyörű márkás fonalak, praktikus kötő-, és horgolótűk kaphatóak, más egyébb kézimunka kiegészítő  eszközökkel együtt. 

Érdemes tudnunk, hogy léteznek egyszerűbb darabok, melyek csak egy darabból és vannak amelyek több darabból készülnek, ezek elkészítése gyakorlatiasabb embert igényel, mert kissé bonyolultabb. Készülhet 100 %-os pamutfonálból, de gyönyörű lesz műszállas alapanyagból is. Elsőként nagyon fontos a jó minta megszerkesztése. Aztán egy kis gyakorlás után jöhet a rövid pálca, mágikus kör és szaporítás, fogyasztás műveleteinek elsajátítása. Tudnunk kell, a horgolás spirál művelettel készíthető. 

Vegyük sorra egyenként a különböző műveleteket:

A varázskör, azaz a mágikus kör lényege, hogy úgy tudunk kezdeni, hogy középen nem lesz lyuk. Ilyen technikát használunk minden AMIGURUMI figuránál, de ez a módszer akkor is megfelel, ha kör mintákat, illetve kosárkákat készítenénk. 

A legalapvetőbb és leggyakoribb pálca féle a rövidpálca. Ennek ismeretével szinte bármit meg tudunk horgolni. Az elkészített alkotásunk igen erős, masszív szerkezetű lesz majd. Egy kis akarattal, nagyon könnyen és gyorsan elsajátíthatod ezt a technikát is. 

Szaporítást akkor kell csinálnunk, ha egy soron belül a szemek számát szeretnénk növelni. Ahol ilyen módszert alkalmazunk, ott az alkotásunk szélesedni fog. 

A szaporítás ellentéte a fogyasztás. Ezt alkalmazva pedig keskenyedni fog a kis figuránk. 

A kis forma kitöméséhez további anyagokra van szükségünk. Ez a töltőanyag lehet gyapju, vagy akár poliészter is. A szintetikus tömőanyagoknak előnye a könnyű kezelés, egyszerűen tisztithatóak és fontos a forma megtartása is. A természetes anyagok imádóinak, például jó választás lehet a bundagyapjú. A legegyszerűbb töltőanyagnak egy régi párnánk tölteléke is megfelelhet. Szemeket és orrot a gyermekek korához kell megválasztanunk. Pici babának veszélyes lehet még egy gomb, ezért inkább biztonsági okokból alkalmazzunk hímzést ezen testrészek létrehozásához. Amire még szükséged lehet, az olló, varrótű, illetve ceruza a jelőlésekhez és persze a legfontosabb egy horgoló-, vagy kötőtű. 

Ha te is egy kedves kis kikapcsolódásra vágysz, próbáld meg ezt a csodás elfoglaltságot. Ajándékba felnőttnek, gyermeknek biztosan nagy örömöt szerzel majd, hiszen az idődet fordítottad rá! Az interneten sok segítséget kapsz ennek megtanulásához és rengeteg mintát is találsz.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem