Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Így válaszd ki a gyermeked szobájába a megfelelő szőnyeget!

A babaszoba tervezése sok szülőnek okoz fejtörést, különösen ha első gyermekről van szó. A szobában nemcsak a bútoroknak, kiságyaknak, játéktárolóknak kell helyet kapnia, hanem bizony egy nagyméretű szőnyegnek is. Amíg nincs gyerek a házban, könnyen lehet hogy a szőnyegek csak extra takarítási felületet jelentenek számunkra. Ám, amikor a gyermekek elkezdenek mászni, járni akkor teljes mértékig átértékelődik ennek az ízléses kiegészítőnek a jelentősége. Cikkünkben az eking.hu webshopjának segítségével szeretnénk segítséget nyújtani abban, hogy milyen szőnyeget érdemes a gyerekszobába vásárolni.

Kezdő, első gyermekes szülőként könnyen gondolhatjuk azt, hogy a gyermekek szobájába egyáltalán nem szükséges szőnyeget elhelyezni, bőven elég a laminált parketta is. Pedig a szőnyeg nemcsak nagyon praktikus, hanem rendkívül biztonságos választás is. Fontos tudni, hogy a kisgyermekek igazi örökmozgók, nagyon szeretnek ugrálni, szaladni, aktívan játszani. A parketta nagyon csúszós lehet számukra, könnyen eleshetnek, míg egy nagyméretű szőnyeg rendkívül biztonságos tereppé változtatja kis birodalmát. A szőnyeg alján található csúszásgátló PVC rétegnek köszönhetően biztonságban ugrálhat, játszhat aktívan anélkül, hogy baleset érné. Nagyban erősíti biztonságérzetét, különösen a puha, hosszú szálú szőnyegek esetében. Sokkal nagyobb biztonságban érzi majd magát, mint a földön, akár kanapén. 

Hogyan válaszd ki a megfelelő szőnyeget? 

Kiválasztás előtt számoljunk azzal, hogy a kisgyermekek előszeretettel szeretnek garázdálkodni, különösen akkor ha a szülői szem követi figyelemmel. Ilyenkor szeretnek kiönteni, szétkenni dolgokat. Ezért elsősorban a szőnyeg vásárlása előtt a praktikusságra törekedjük, hogy könnyen tisztán tartható legyen, esetleg mosógépben is ki lehessen mosni. Nagyszerű választás lehet a szintetikus anyagból készült gyermek szőnyeg, mivel ezek nagyon tartósak, és könnyen tisztán lehet tartani őket. A gyerekszobába elsődlegesen rövid szálú szőnyegek közül válogassunk, ezeket könnyeb tisztítani, kevesebb port fognak fel, s kevésbé allergizálnak. A szobába elhelyezett szőnyeg legnagyobb előnye mégis az, hogy a gyermek komfortosan érzi magát, kényelmesen játszhat elmélyülten, anélkül hogy felfázna, elesne. Aktív játéktevékenység közben, ha elfárad kényelmesen megpihenhet rajta. A szobában keringő por keringését csökkenti a levegőben, felfogja ezért kevesebb az esély az allergiás panaszok kialakulására. Kiválasztáskor a méretét illetően, először kisebb méretű termékek közül válasszunk. Egy kisebb méretű szőnyeget sokkal könnyebb tisztán tartani, akár mosógépben is mosható, arról nem beszélve, hogy bármikor át rendezhetjük vele a szobát. Főleg a gyermek számára kialakított játék térben helyezzük el, a játékos polc, tárolók előtt. Kisgyermekek, tipegők számára mindenképpen a kis méretű szőnyegek közül kell választani, élénk, hangsúlyos színekkel ellátott darabokat.

Nagyszerű választás számukra a színesebbnél színesebb, akár mesefigurákkal, absztrakt, vagy éppen geometrikus formákkal ellátott szőnyegek. Nem csak a szoba hangulatát dobja fel, hanem a gyermekek is komfortosan érzik magukat kedvenc mesehősük társaságában. Ahogy a gyermekek cseperednek, és egyre jobban érdekli őket az autók, járművek világa, különösen a kisfiúkat. Így bátran gondolkodhatunk autós, járműves szőnyegekbe, amelyeken örömmel fog játszani. Remek lehetőség ilyenkor az autópálya, vasúti sín pályát ábrázoló szőnyeg is, amelyet bátran bevonhat szerepjátékába.A gyermekek egészen biztosan imádni fogják. Iskoláskorú gyermekek szobájába kisméretű szőnyegek esetében akár többet is el helyezhetünk, akár az íróasztal elé, alá vagy éppen az ágy elé is. Nekik ideális választás lehet Star Warsos, vagy Marvel figurás szőnyegek. A színes, kedves mesefigurás mintás darabok nemcsak ízléses kiegészítők lehetnek, hanem jelentősen fejlesztik is a gyermekek fantáziáját, sőt még kreativitásukat is. A kislányok körében nagyon népszerű motívumok a Jégvarázs, és Minnie egér figurák, ezért előszeretettel választanak nekik a szülők ilyen szobai kiegészítőket. Egy mese motívummal ellátott szőnyeg rendkívül kedves lesz számukra.  Ezekkel a dizájnos szőnyegek minden színű, s formájú bútorhoz passzolni fognak, remek összhangot teremthetünk velük a gyermekek birodalmában. Látogass el az eking.hu webshopjába és válogass a szebbnél szebb Disneys gyerek kiegészítők közül. 

 

 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem