Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Hisztamin Intolerancia - így vedd észre, és így kezeld!

Hisztamin intolerancia tünetei - Amiket nem hagyhatunk figyelmen kívül

A hisztamin intolerancia egy olyan állapot, amely esetében a szervezet nem képes megfelelően lebontani a hisztamint, egy természetes anyagot, amelyet a szervezetünk előállít, és melyet bizonyos ételekben és italokban is megtalálunk. Az étkezéssel bevitelre kerülő hisztamin túlterhelheti az emésztőrendszert, ami a hisztamin intolerancia tüneteit okozza.

De milyenek ezek a tünetek? Azok között, amiket nem szabad figyelmen kívül hagyni, megtalálható a gyomorfájás, hasmenés, hányinger, bőrpír, szédülés és fejfájás. Ezen kívül a betegek gyakran beszámolnak allergiás reakcióra hasonlító tünetekről is, mint például orrfolyás vagy asztma.

A hisztamin intolerancia gyakran hosszú időn át észrevétlen marad, mivel tünetei más betegségekkel is összekeverhetők. Azonban, ha az ember folyamatosan tapasztalja ezeket a tüneteket, különösen étkezés után, akkor célszerű orvoshoz fordulni. Az orvosok általában széklet- vagy vizeletmintát kérnek a hisztamin lebontásához szükséges enzim szintjének megállapításához. Ha az eredmények alacsonyak, akkor a betegnek valószínűleg hisztamin intoleranciája van.

A hisztamin intolerancia kezelése általában a hisztamint tartalmazó ételek és italok, például bizonyos sajtok, érlelt húsok kerülésével kezdődik. Szintén fontos megemlíteni, hogy a hisztamin intoleranciában szenvedőknek ajánlott kerülniük az alkoholfogyasztást, hiszen az alkohol gátolja a hisztamin lebontását, így tovább súlyosbítja a tüneteket. 

A kezelés legfőbb eleme az étrenden alapul, de gyógyszeres terápiát is alkalmazhatnak, ilyenkor a betegeknek gyakran antihisztaminokat írnak fel, amelyek segítenek a tünetek kezelésében. Fontos tudni, hogy a hisztamin intolerancia nem gyógyítható, de a tüneteket jól kezelhetőek a megfelelő diétával és étrend-kiegészítőkkel.

Az étkezés és étrend-kiegészítők szerepe a hisztamin intolerancia kezelésében

Az étkezés nagyon fontos elem a hisztamin intolerancia kezelésében. Egy jól megtervezett étrend segíthet csökkenteni a hisztamin szintet a szervezetben és megelőzheti a kellemetlen tüneteket. Kevesen tudják, hogy számos élelmiszer magas hisztamin tartalmú, így például a paradicsom, a spenót, az avokádó, vagy bizonyos húsok és sajtok. Ezen ételek kerülése már önmagában is jelentős javulást hozhat. Fontos továbbá a megfelelő mennyiségű rost fogyasztás is. Hisztamin érzékenyek esetében a napi ajánlott 30-40 grammon felül is érdemes rostot fogyasztani a jótékony baktérium törzsek fenntartása és szaporítás a érdekében.

Az étrend-kiegészítők szerepe sem elhanyagolható. A vitaminok és probiotikumok segítségével támogathatjuk szervezetünket a hisztamin lebontásában. A B6-vitamin például nélkülözhetetlen a hisztamin-anyagcsere szabályozásában, míg a C-vitamin csökkenti a szervezetben felhalmozódó hisztamin mennyiségét. A LinaBIO weboldalán elérhető egy olyan antioxidáns formula, amely hisztamin érzékenység esetén is fogyasztható és a hisztamin intoleracia kellemetlen panaszainak enyhítésében is segíthet.

Probiotikumok is segítségünkre lehetnek az érzékenyeknek, ugyanis bizonyos baktériumtörzsek képesek a hisztamin lebontására. "A HistaminBalance Plus kifejezetten olyan jótékony törzseket tartalmaz, melyek nem csupán nem rendelkeznek hisztamin termelő tulajdonsággal, de elősegíthetik a szervezet hisztaminjának lebontását, degradációját, azaz egy egészségesebb hisztamin egyensúly létrejöttét."

Rendkívül fontos, hogy a tüneteket időben felismerjük és szakszerű segítséget kérjünk. A LinaBIO webáruházban elérhető étrend-kiegészítők segítségével, valamint a megfelelő étkezés és diéta betartásával a hisztamin érzékenység könnyen kezelhető és enyhíthető . A megfelelő kezelés mellett pedig a hisztamin intolerancia sem jelenthet akadályt a teljes értékű élet élvezetében.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem