Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Hogyan védjem meg kedvencemet a bolháktól?

A kutya vagy macska, amikor egy családba bekerül éppen annyi figyelmet, törődést igényel mint egy gyermek. A mi feladatunk gondozásuk, nevelésük és ápolásuk is. Ha azt szeretnénk, hogy jól érezzék magukat, egészségesek, ápoltak legyenek hosszú-hosszú évekig családunk tagjaként, akkor ne sajnáljuk az időt, a pénzt, a fáradtságot, amit testi-lelki jó létükre fordítunk. A kutyáknál, és macskáknál gyakori problémát jelenthetnek a bolhák, mert nagyon könnyen összeszedhetik őket. Legtöbbször a környezetükben élő bolhával fertőzött állatoktól, vadon élő állatoktól. Ám ha néhány dologra odafigyelünk, és észben tartjuk akkor ez a kellemetlen állapot, vagy a kullancs veszélyes szövődménye elkerülhető. Cikkünkben a Józsa Pet webshopjának segítségével összegyűjtöttük, hogy hogyan lehet házi kedvenceinket megvédeni ezektől a kellemetlen, és veszélyes állapotoktól.

jozsapet_kutya

Miért veszélyesek kis kedvenceinkre?

Manapság minden felelős gazdi nagyon jól tudja, hogy a kisállatok számára biztosítani kell kullancsok, bolhák elleni védőeszközt, legyen az csepp, nyakörv, vagy tabletta . De vajon miért is fontos ennyire?

 Azért mert a kullancsok, és bolhák nem csak kellemetlenek tüneteket okoznak, hanem nagyon veszélyesek lehetnek számukra. A bolhák apró kis rovarok, amelyek melegvérű állatok. Így kutyáink, macskáink vérével táplálkoznak, tű szerű szájszervüket az állatok bőrébe fúrják, s így az ott keletkezett seben keresztül táplálkoznak. A bolhák karmaiknak köszönhetően erősen megtudnak kapaszkodni a szőrben, nagyot tudnak ugrani, így képes állatról állatra ugrálni.. A két nagyon fontos ok, hogy miért védekezzünk ellene, az egyik, hogy ne váljon kedvencünk a táplálékává, illetve a másik, hogy a bolhák rendkívül gyorsan szaporodhatnak el az állatokban ezáltal környezetére is ki terjedhet. A bolhák nagyon sok kellemetlen tünetet okoznak számukra, elsődlegesen az állandó vakarózást, ami hosszabb a szőr kihullását is eredményezheti. Az allergiás állatoknál a bolha jelenléte gyulladt bőrt eredményezhet. A viszkető sebeket a kutya a bolhák elkapásával, harapásával próbálja megvédeni. Abban az esetben, ha lenyeli ezeket a rovarokat, akkor bekerül bélrendszerébe, ahol férgességet okozhat, abban az esetben ha a bolha már hordozza magával. A férgesség az emberre is veszélyt jelenthet, ugyanis kis kutyánk által (főleg ha szobakutya) könnyen megfertőződhet.

A kullancs nagyon hasonló rovar, mint a bolha, szintén az állat vérével táplálkozik. Nagyobb veszélyt tartogat kutyáink, macskáink sőt az emberek számára is. A Babesiával fertőzött kullancs a nyálával juttatja be az állat, ember bőrébe a parazitát. Ezzel a szervezeteben nagyon súlyos tüneteket okozhat. Károsodhat az idegrendszer, szervei károsodhatnak, és néhány nap alatt ha nem kap megfelelő kezelést akkor elpusztulhat. Nagyon gyakori betegség még, amit a kullancs terjeszthet a Lyme kór, ami emberekre, állatokra is életveszélyes lehet. Antibiotikumos kezeléssel az esetek nagy részében gyógyítható, viszont elsődlegesen a megelőzésre kellene összpontosítani, hogy a Lyme-kór, szívférgesség, bőrférgesség, babesia betegségei elkerülhetők legyenek.

A kullancs elleni küzdelem folyamatos éberséget, egész éven át tartó stratégiát igényel tőlünk!

jozsapet_bevasarlas

Hogyan védd meg kedvenceidet? 

Ma már széles választékban kapható kullancs, és bolha elleni szer. Nem csoda hogy fejtörést okoz a gazdiknak, hogy melyik védőeszköz a leghatásosabb. Ha benned is felmerül ez a kérdés, akkor cikkünkből most megkaphatod a megfelelő választ.

Bolha elleni csepp

Az állatokra kifejlesztett bolhairtó cseppeket a kutya tarkójára kell rá cseppenteni, nagytestű kutyának a hátára is. A hatóanyag így bekerül a véráramba, szétterjed a bőrén, s így fejti ki hatását még azelőtt hogy megcsípnék az állat bőrét. Ezt a kezelés típust havonta kell ismételni.

Bolha elleni tabletták

A tabletták természetes összetevőkből állnak, amelyek segítenek távol tartani ezeket az élősködőket. A ható anyagok felszívódnak a vérben, így amikor a bolhák/kullancsok megcsípik a kutyákat, szívják vérüket, akkor fejti ki hatását így elpusztulnak azonnal. A tablettát az állat súlyának megfelelően kell adagolni nap, mint nap.

Spray

A kullancsok, és bolhák elleni spray  hatása gyors, elsődlegesen bolhacsípés okozta sebek kezelésére, valamint bolha okozta allergiás irritációnak gyógykezelésére javasolják. Ha megelőzés szempontjából használjuk, akkor azt figyelembe kell venni, hogy 35 napig nyújt védelmet a kullancsokkal szemben, a bolhák esetében pedig 91 nap. Használatát a rendszeresség jellemezze. Időigényesebb művelet, alapos odafigyelést igényel, ugyanis az állatok egész testét be kell fújni vele.

Bolhák, Kullancsok elleni nyakörvek

A nyakörvek kiválasztásánál az első amit figyelembe venni, az házi kedvencünknek a súlya.  Ezek a nyakörvek tartós védelmet biztosítanak, vízálló, és akár 8 hónapon keresztül fejtheti ki hatását az állatok bundáján. Nem csak, hogy elpusztítja a megjelent rovarokat, hanem segít megelőzni, hogy ne kerüljön bele állataink szőrébe. Ezt a megoldást szokják meg állataink talán a legkönnyebben.

Attól függetlenül, hogy le tesszük voksunkat az egyik megoldás mellett, ugyan úgy át kell vizsgálnunk állataink bundáját. Különösen olyan esetekben, amikor családi házban élünk és a kertben nagyobb füves terület van, vagy ha nagyokat kirándulunk az erdőben együtt. Az ellenőrzés során nagy figyelmet kell fordítani a nyak, hajlatok (láb), fül, fej, has részeire. Ezek az élősködők ezeken a területeken szeretik meghúzni magukat.

Óvd meg kisállatodat, tegyél meg mindent az egészségének védelméért. Látogass el a webshopba, ahol a védő eszközök mellett számos hasznos, állattartáshoz szükséges terméket találsz.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem