Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Hogyan segíthetnek az edzésben és a regenerációban az aminosavak?

Az edzés, a testépítés, az izomépítés és az izommunka szorosan kapcsolódnak a fehérjékhez és az aminosavakhoz. Ezek az építőkövek nem csak a mindennapi étrendünk részét képezik, de kulcsszerepet játszanak az izomnövekedésben és regenerációban is. Cikkünkben a niyodo.hu webshopjának segítségével szeretnénk bemutatni nektek, hogy hogyan segítenek az edzésben, majd az azt követő regenerációban az aminosavak, és miért olyan fontos a pótlásuk. 

A testépítés, az izomépítés, és általában az edzés során az aminosavak elengedhetetlenek. A szervezetünkben 20 fajta aminosav található, melyek közül 9 esszenciális, ami azt jelenti, hogy a szervezetünk képtelen előállítani őket, így ezeket táplálkozással kell bevinnünk. Az aminosavak felelősek a fehérjék szintéziséért, amelyek az izmaink alkotóelemei. Ezen kívül számos biokémiai folyamatban is részt vesznek, beleértve a hormonok és az enzimek előállítását. A megfelelő mennyiségű és minőségű aminosavak bevitelével biztosítható, hogy a szervezetünk maximálisan kihasználja az edzés során elért eredményeket. Az állóképességet igénylő sport tevékenységek végzésének ideje alatt, már pár perc után kimutatható a vérből a különböző aminosavak szint csökkenése. Ez azért következik be, mert a szervezete energia termelő szintézis folyamatok részeként a vázizomzatból nyeri ki ezeket az esszenciális aminosavakat. Vagyis izomzatunkat lebontja abban az esetben, ha nincs után pótolva. Az aminosavak a fehérjék és izomszövetek alap építő elemei. Az aminosavak jelenlétére szükségünk van mozgásos, aktivitások során, izom növelésnél, zsírégetésnél sőt még a hangulatunkat és agyi működéseinket is befolyásolja. A 23 aminosav a fehérjék molekuláris építőköve. Ebből kilencet nevezünk esszenciális aminosavaknak, amelyeket a szervezet nem tudja előállítani. Ezért ezeket feltétlenül táplálékkal, vagy táplálékkiegészítő termékekkel kell pótolnunk. 

Az aminosavak tehát felelősek a fehérjék szintéziséért, amelyek az izmaink alkotóelemei. Ezen kívül számos biokémiai folyamatban is részt vesznek, beleértve a hormonok és az enzimek előállítását. A fehérjék, melyek aminosavakból épülnek fel, létfontosságúak a szervezet számára. A fehérje-hiány hanyatlásához vezethet, míg a megfelelő bevitel elősegíti az izomépítést és segít fenntartani a szervezet egészséges működését. Az izmokat alkotó fehérjék folyamatosan lebomlanak és újratermelődnek edzés során. Ezért különösen fontos, hogy elegendő fehérjét vigyünk be, hogy támogassuk ezt a folyamatot. A megfelelő mennyiségű és minőségű aminosavak bevitelével biztosítható, hogy a szervezetünk maximálisan kihasználja az edzés során elért eredményeket. Sőt nem csak az edzés során jelentenek számunkra óriási segítséget. Az edzés utáni regeneráció során a fehérjék s így az aminosavak kulcsszerepet játszanak. Segítenek helyreállítani az izomsérüléseket, megakadályozzák az izomlebomlást és elősegítik az izomépítést. A megfelelő időben és mennyiségben bevitt aminosavak jelentősen csökkenthetik az izomfájdalmat és gyorsíthatják a regenerációt egy kiadós edzést követően. Az intenzív edzés után a szervezet kimerült állapotban van, és fontos, hogy gyorsan helyreálljon. Az aminosavak segítségével ez gyorsabban megtörténhet, ezzel elősegíthetve az izmok regenerálódását és növekedését.

Összefoglalva, az aminosavak elengedhetetlenek a testépítésben, majd az utána következő regenerációban is. Segítenek az izomépítésben és gyorsítják a regenerációt. Tartsd szem előtt, hogy nem helyettesíthetik a megfelelő táplálkozást és edzést, de jelentős támogatást nyújthatnak az eredményeid elérésében. Látogass el a niyodo.hu webshopjába és szerezd be ezeket a nagyszerű, építő kiegészítőket edzésed mellé, még ma!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem