Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Hogyan használjuk a fényeket az otthoni hangulat megteremtésére?

Az otthoni hangulat kialakításának egyik legfontosabb eszköze a fények használata. Az apró dekorációs LED lámpáktól kezdve az asztali lámpákon át egészen az állólámpákig, mind hozzájárulnak egy kellemes hangulat megteremtéséhez, amellyel otthonunk melegében és kényelmében érezhetjük magunkat. Cikkünkben a fenycentrum.hu webshopjának segítségével szeretnénk nektek nagyszerű lámpa ötleteket adni arra az esetre, ha szeretnétek szuper hangulatot teremteni otthonotokban. Fények és hangulat: a kettő olyan elválaszthatatlan, mint a tenger és a hullámok. Az otthoni hangulat megteremtésében a világításnak fontos szerepe van. A helyiség hangulatát jobban befolyásolja, mint azt talán gondolnánk, és a fények helyes használata képes a legunalmasabb helyiséget is művészi alkotássá változtatni

A fények és a hangulat között szoros az összefüggés. Egy jól megválasztott lámpa nem csupán a helyiség különböző pontjait világítja meg, hanem atmoszférát is teremt. A fehér fény például tágasabbá teheti a teret, míg a melegebb árnyalatok otthonosságot kölcsönöznek a helyiségnek. A LED világítások a mai napig az egyik legnépszerűbb energiahatékony világítási megoldások az otthonokban. Nem csupán energiahatékonyak, de nagyon hosszú élettartamúak is. Emellett pedig számtalan színben és formában kaphatók, így könnyen illeszthetők bele bármilyen belsőépítészeti stílusba. Az LED világítás lehetővé teszi, hogy finoman változtassuk a fényerősséget attól függően, hogy milyen hangulatot szeretnénk teremteni otthonunkban. A LED lámpákat célszerű a lakás azon részein elhelyezni, ahol számítani fog az izzók hőmérséklete. Mivel ezek a strapabíró izzók több órán keresztül sem melegszenek fel világítási idő alatt. Fókuszált fényt biztosítanak, vagyis irányított hideg vagy meleg árnyalatú fényt sugároznak számunkra. A fényerősség szabályozása kulcsfontosságú a hangulat megteremtésében. A túl erős fény zavaró lehet, míg a túl gyenge fény nehézkessé teheti a szemnek. A dimmerrel ellátott lámpák lehetővé teszik a fényerősség finom beállítását, így minden alkalomra megfelelő hangulatot teremthetünk.

A LED lámpák csoportjába tartozó LED szalagok lehetővé teszik, hogy szinte bármilyen színű fényt állítsunk elő, így akár a lakás minden helyiségében más-más hangulatot teremthetünk. Rendkívül praktikus fény dekorációs termék lehet otthonunkban. Szinte a lakás bármely pontján használható hangulat fényként. Elsőként határozd meg, hogy pontosan hová szeretnéd elhelyezni a lakásban, például nappaliban, hálószobában, konyhában, akár a lépcsőnél. A színes LED szalagok tökéletesen alkalmasak a háttérvilágításként szekrények, TV-k mögött. Hátoldalán található ragasztó segítségével könnyedén fel kell ragasztani a TV mögötti falra, akár lebegő polcok alá, vagy az ágykeret mögé. Így nagyon kellemes hangulatot és meghitt érzetet kelt otthonodban. Ezeket a neon szalagokat használhatod dekorációs elemként is. Az ünnepek időszakában könnyedén dobhatod fel velük a lakást, vagy lehet állandó dekoráció ha ideális helyre sikerül elhelyzned őket.

A dekorációs lámpák szintén nagyszerű eszközök lehetnek a hangulat megteremtésében. Egy stílusos asztali lámpa vagy állólámpa nem csak praktikus fényforrás, hanem díszítőelem is egyben. A lámpák formája, színe és anyaga hozzájárulnak a szoba általános hangulatához. Ezek az ízléses hangulat lámpák még a legszürkébb hétköznapokból is színes pillanatokat varázsol. A lámpák az egyik fő ékei a lakásoknak.  Az asztali lámpák elhelyezése rengeteg fronton segítik életvitelünket. Legyen szó otthoni tanulásról, ágyban olvasásról, vagy éppen munkáról. Ezekre a nagyszerű íróasztali lámpákra minden körülmények között lehet számítani. Az asztali lámpák és állólámpák LED világítással és fényerő szabályozással működnek, s így segítenek abban nekünk, hogy általuk meghitt hangulatot varázsoljunk. Az energiahatékony világításuk nem csak a pénztárcánknak tesz jót, hanem a bolygónknak is. Ha tehát következő alkalommal világítást választasz otthonodba, ne felejtsd el ezt az útmutatót! Állólámpák két fő csoportba sorolhatók, vannak a direkt és indirekt típusúak. A direkt fénnyel a lámpát ténylegesen csak egy irányba irányíthatjuk, míg az indirekt lámpák alkalmasak arra, hogy az egész szobát be világítsák. Ezek a modern, stílusos lámpák környezetbarát termékek, s energiatakarékos módon világítják be otthonodat. A teljes kényelem érdekében választható belőlük távirányítós termék, illetve érintőgombos típusa is van. Egészen biztos, hogy bearanyozza a teljes lakást. A dekorációs lámpák és a fények varázslatos ereje nem csak a világítástechnikai szakemberek számára ismert. Otthonaink intim terében is nélkülözhetetlen szerepet játszanak abban, hogy milyen hangulatot árasztanak a falak között.

Mint látható, a dekorációs lámpák és fények alkalmazása rendkívül sokrétű. Megfelelő használatukkal otthonunk hangulata harmonikussá, meghitté válhat. Legyen szó akár egy csendes estéről a kedvenc könyvünk társaságában, egy romantikus vacsoráról vagy éppen egy vidám baráti összejövetelről, a megfelelő fényekkel minden pillanat varázslatos lehet. Látogass el a fenycentrum.hu webshopjába és válogass széles választékban a szebbnél szebb hangulatos lámpák közül. 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem