Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Hogyan előzzük meg a penészes falakat?

A penész az otthonok falainak ádáz ellensége, mely nem csupán esztétikai vonzatban jelent gondot, hanem veszélyes egészségügyi kockázattal is járhat. Azonban, számunkra a védelem nem csupán lehetőség, hanem szükségszerűség is. A penész elleni festék használata kiváló eszköz arra, hogy megóvja otthonát és szeretteit e veszedelmes gombák támadásától. Cikkünkben a biborfestek.hu webshopjának segítségével szeretnénk nagyszerű megoldást mutatni nektek a penész gomba elleni harcban.

A penész gomba leggyakrabban a párás, nedves helyiségekben talál ideális teret magának, ahol az idő előrehaladtával elszaporodva károkat okozhat a fal felületeken. Nem csupán a falak állagát rontja le, de egészségünkre nézve is káros, hiszen allergiás reakciókat, légúti megbetegedéseket is okozhat. A penész jelensége leggyakrabban az alacsony fal felületi hőmérseklet, valamint a magas páratartalom okozza. Ám ezek mellett visszavezethető még a lakóépület tulajdonságaira is, valamint életmódbeli szokásainkra is. A penésszel ellátott fal felületet természetesen lehet fújni vegyszeres spraykkel, lehet kaparni, vagy újra festeni a falat, ám hosszú távon egyik rapid megoldás sem szűnteti meg véglegesen a probléma gyökerét. A legmegbízhatóbb megoldás, ha a kiváltó okokat szüntetjük meg. A penész különösen az őszi és téli nyirkos időben jelenik meg. Leggyakrabban ilyenkor a fal felülete hideg. Ahhoz, hogy ez elkerülhető legyen célszerű a lakásban minden szobát, helyiséget fűteni. Sajnos napjainkban a magas rezsi árak miatt, azokban a helyiségekben, ahol keveset mozgunk elhagyjuk a fűtést, lecsavarjuk a radiátort, hogy kevesebbet fizessünk hó végén. Sajnos ez a helyzet kimondottan kedvez a penész gomba kialakulásának. A ház oldalán található szobák falai, különösen akkor ha a ház nincs tökéletesen beszigetelve, nyirkos lesz, be nedvesedik. Ez a kellemetlen jelenség hasonlóan az előző okhoz, szintén a penész megjelenését eredményezi. A penész nem csupán esztétikai probléma, hanem komoly egészségügyi veszélyt is jelenthet. A levegőben terjedő penészspórák, amennyiben belégzésre kerülnek, légzőszervi megbetegedéseket okozhatnak. A penész által okozott kockázatok elleni védelem nemcsak a lakók egészségét óvja meg, hanem az otthon hosszú távú értékét is megőrzi. A penész általában nedves, párás helyeken alakul ki, például a fürdőszobákban és a pincékben. Azonban a falakon és a mennyezeteken is elterjedhet, ha nem megfelelő a szellőzés, vagy ha a falak nedvesek maradnak hosszú időn keresztül.

Védelem a veszélyes penész ellen

A penész elleni védelem első lépése a penész kialakulásának megelőzése. A legjobb módja ennek az, ha gondoskodunk a megfelelő szellőzésről és páratartalomról otthonunkban. Kerüljük a túl magas páratartalmú helyiségeket, és gondoskodjunk arról, hogy a levegő könnyen áramolhasson a helyiségeken belül. A penész kialakulása ellen hasznos eszköz lehet a penész elleni festék. Ez a speciális penészgátló festék olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek gátolják a penész növekedését. A penész elleni festék használata nemcsak a már meglévő penész eltávolítására ajánlott, hanem megelőző intézkedésként is hatásos lehet. Akadnak olyan lakások, házak ahol rendkívül nagy az esélye a penész megjelenésének, a lakóépület adottságait illetően. Azonban fontos tudni, hogy a penész elleni festék önmagában nem biztosít teljes védelmet a penész ellen. Szükséges továbbá gondoskodni az otthon megfelelő szellőzéséről és páratartalmának szabályozásáról. Ám a penész elleni festék használata is nagyszerű módszer a penész megelőzésére. Ezek a festékek olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek gátolják a penész szaporodását és növekedését. A penész elleni festék elsősorban olyan helyiségekben ajánlott, ahol nagyobb a penész kialakulásának kockázata. A falak rendszeres ellenőrzése is fontos része a védekezésnek. Ha időben észleljük a jelenséget, sokkal könnyebb megszabadulni tőle. Végső soron a legfontosabb az, hogy ne hanyagoljuk el otthonunk karbantartását és tartsuk szem előtt az egészségünket. A penész elleni védekezés nem csupán esztétikai kérdés, hanem egészségvédelmi prioritás is. Ha pedig már kialakult a penész, mindenképpen forduljunk szakemberhez, hogy megelőzzük az egészségünket fenyegető veszélyes spórák további terjedését. Gondolkodj előre, látogass el a biborfestek.hu webshopjába és szerezz be a penészgátló festétkek közül egyet, és fesd ki lakásodat még idén nyáron.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem