Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Egzotikus gyümölcsfák a balkonon és teraszon: Tippek és trükkök városi környezetben

A modern város életének betondzsungeljében gyakran hiányzik a természet közelsége, annak nyugalma és frissessége. bananfa.hu webáruházának köszönhetően az otthonunkban is nevelhető növények azonban próbálják ezt pótolni. Sőt, ha szeretjük a különleges megoldásokat, egzotikus gyümölcsfák gondozásába is foghatunk. A mangófa ​​​​és a narancsfa például a saját balkonunkon vagy teraszunkon is meghonosítható, így otthonunkat trópusi oázissá varázsolva.

A mangófa ​​és narancsfa ültetése egyszerűbb, mint gondolnánk.Ha a narancsfa gondozásáról beszélünk, fontos megemlíteni, hogy bár a tél nem az ő idejük, mégis megfelelő gondoskodással, például megfelelő hőmérsékleten tartva és időnként locsolva, átvészelik a hidegebb hónapokat is.

Az egzotikus gyümölcsfák gondozása egyfajta hobbi is lehet. Számos előnyük van: díszítik otthonunkat, kellemes illatukkal dobják fel a mindennapokat, sőt, természetesen az ízletes gyümölcsök is az örömökhöz tartoznak.

Gondoljunk csak bele! Hogy éreznénk magunkat jobban otthonunkban, mint ha saját kézzel termesztett, ízletes mangót haraphatnánk bele reggelente? Vagy egy frissítő citromos üdítőt készíthetnénk délutánonként, közvetlenül a teraszunkon növő citromfából? 

Utolsó tanácsként azt javaslom, mindig legyünk türelmesek. A mangófa ​​és narancsfa nem nő meg egyik napról a másikra, de ha kitartóan gondozzuk őket, akkor a jutalom sem marad el. Egy kis türelemmel és odafigyeléssel otthonunkat élhetőbbé és színesebbé tehetjük. Így a betondzsungelben is teremthetünk magunknak egy kis trópusi oázist.

A legjobb tippek és trükkök egzotikus gyümölcsfák teraszon tartásához
 

A városi környezet és a növénytartás összeegyeztetése kihívás teli lehet, de ha szereted az egzotikus növényeket és gyümölcsöket, van néhány tipp és trükk, amely bemutatja, hogyan tarthatod egzotikus növényeidet erkélyeden vagy teraszodon.

 Ha teraszon szeretnéd őket nevelni, először is gondoskodj a megfelelő edényről. A mélyebb edények jobban megőrzik a nedvességet, ami az egzotikus növények narancssárga, rózsaszín és piros gyümölcseinek színeit is élénkebbé teszi.

Az egzotikus növények nagy része napfényt szeret. Ha a teraszod vagy balkonod nem rendelkezik elegendő napfényvel, fontolj meg egy növényállvány beszerzését, amely lehetővé teszi a növények magasabbra helyezését, közelebb a naphoz.

Vizezz rendszeresen, de soha ne túl sokat, mert az egzotikus növények gyökerei könnyen rothadásnak indulhatnak. Figyelj a levelekre: ha sárgák vagy barnák, tényleg túl sok a víz. Ha pedig a levelek elkezdenek leesni, a növény vízhiányos.

A tápanyagellátást is fontos szem előtt tartani. Az egzotikus gyümölcsfák gyakran igényelnek speciális trágyákat, melyeket kertészeti boltokban lehet beszerezni. Öntözővízbe keverve alkalmazd őket, így biztosítva a növények számára a megfelelő tápanyagokat.

Az egzotikus növények tartása teraszon nem csak szépségüket és ízletes gyümölcseiket hozza el otthonodba, hanem egy darabka trópusi paradicsomot is. Az itt bemutatott tippek és trükkök segítségével te is sikeresen tarthatod saját egzotikus gyümölcsfáidat. Éld át a természet varázslatát saját otthonod kényelméből, és hozd közelebb magadhoz a trópusokat ezzel az izgalmas és jutalmazó hobbi formájával!

Összefoglalva, bár ki gondolná, hogy a szürke betondzsungel közepette is van egy kis trópusi paradicsomot teremteni? Egy kis odafigyeléssel, türelemmel és szeretettel otthonunkban is élvezhetjük az egzotikus gyümölcsök, mint a mangó, a papaya vagy a citrom ízét és látványát.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem