Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

A sikeres fogyókúra titkai, 10 egyszerű tipp a céljaid eléréséhez

Felgyorsult modern világunkban sajnos a lakosságunk közel kétharmada túlsúlyos, és elhízással kapcsolatos problémákban szenved. Magyarország sajnos az egyik legelhízottabb országnak számít, 2018-as eredmények alapján a 4. helyen szerepel. A túlsúlyból fakadó felesleges kg-ok nem csak kellemetlen esztétikai tüneteket produkál, hanem számos kellemetlen egészségügyi problémáért is felelős, s hosszú távon sajnos komolyabb betegségekhez is vezethet. A sikeres fogyáshoz sajnos elengedhetetlen a mérhetetlen nagy kitartás, elszántság valamint elkötelezettnek kell lenni végig a folyamat alatt. A végső elégedett eredményért természetesen megéri végig csinálni tudatosan, nem csak önbizalmunk nő meg újra, hanem egészségesebb életminőséget is eredményez. Minden ember más és más, kinél ez kinél az válik hatékonyabb megoldásban, ám cikkünkben a borokabiobolt.hu webshopjának segítségével összeszedtünk 10 olyan nagyszerű tippet, amely minden ember esetében hozzájárul a sikeres fogyáshoz, az ideális alak eléréséhez. Tartsatok velünk!

Testünkön felhalmozott plusz kilók nem csak önbizalomhiányt, esztétikai elégedtelenséget, problémát nem eredményeznek, hanem ennél sokkal több kellemetlen egészségügyi problémát is. Várható élettartamukat akár 5-10 évvel meg is rövidítheti, komolyabb betegségek kialakulását eredményezheti. Amennyiben már alakult ki valamilyen krónikus betegség, amely egyértelműen az elhízásnak a következménye, úgy fogyókúránkat hosszú távra tervezzük, az elsődleges cél, hogy a leadott kilókat követően ne álljunk vissza a helytelen, egészségtelen életmódra, ne történjen újra elhízás. Az elhízás számos kellemetlen egészségügyi problémát okoz, mint a magasvérnyomás betegsége, hosszú távon ez stroke-ot, szívinfarktust is eredményezhet. Nagyon könnyen vezethet 2-es típusú cukorbetegséghez is, valamint magas vérzsír (koleszterin) szintet eredményez, ami hosszabb távon a melegágya a szív és érrendszeri komoly betegségeknek. Súlyos esetben a máj elzsírosodását valamint epe betegségeket, és különböző daganatokat is eredményez. Nagyon fontos tehát felismerni a problémát, különösen ha már jelentkezik valami kellemetlen betegség, és minél előbb megváltoztatni az életünket, és jelentős súly leadást elérni. Nézzük is meg a továbbiakban azt a 10 hatékony tippet, amelyek segítségedre lehetnek. 

Első lépés: Hozd meg a döntést

Ha felismerted a problémát, és szeretnél változtatni, egy sokkal egészségesebb életet folytatni, akkor az első és legfontosabb feladatod: Hozd meg a döntést! "Le akarok fogyni!"-kezd el komolyan venni, légy tudatos, szánd el magad arra, hogy véget vetsz az egészségtelen ételeknek, az egészséges ételeket helyezed előtérbe, és fegyelmezett, kitartó leszel. A hatékony fogyáshoz ez az első mindent meghatározó első lépés elengedhetetlen. Akár vezess egy naplót, az elindulás előtt fogalmazd meg, írd le hogy mi a pontos célod, miért szeretnél lefogyni. Ezeket összeírva sokkal elszántabb, és motiváltabb leszel. Vedd tudomásul, hogy ez egy hosszabb folyamat lesz, egyik hétről a másikra nem fog sikerülni 5-10 kg súly leadása, ne koplalj hirtelen. Helyette inkább add meg szervezetednek azt a mennyiségű ételt, amire az alap funkciók ellátásához szüksége lesz. Hagyd el a cukros, gyorséttermi ételeket, helyezz nagyobb hangsúlyt inkább a zöldségekre, gyümölcsökre. 

Táplálkozz rendszeresen, ne koplalj

A hirtelen ételmegvonás következménye, a koplalás miatt a szervezet vészüzemmódba kapcsol tehát. Így ennek következtében a test alapanyagcseréjét 20-25%-al lassítja. Ez azt eredményezi ugyan, hogy a test hirtelen nagyobb mennyiségű súlyt dob le, viszont ez azzal is jár, hogy a hirtelen súlyvesztést követő evések alkalmával már jóval több súlyt fogunk újra felszedni és rövidebb idő alatt. Fontos arra figyelni, hogy az elfogyasztott étel mennyisége ne legyen drasztikusan kevés. Egyél rendszeresen keveset, lehetőség szerint 3-4 óránként. Ennek eredményeképp az anyagcsere gyorsabb lesz, s így a zsírégetés is hatékonyabban történik meg. A főétkezések mellé próbálj meg beilleszteni egy tízórait délelőtt, valamint a délutáni órákban egy könnyed uzsonnát is. Célszerű ezeket a kiegészítő étkezéseket gyümölcs evéssel pótolni, vagy nyers zöldségek fogyasztásával, mint a sárgarépa, paprika, uborka, esetleg paradicsom. Természetesen a joghurt, korpás keksz, 1-2 sajt szelet is remek alternatívát jelent. 

Fogyassz rendszeresen elegendő mennyiségű folyadékot

Helyezzünk sokkal nagyobb hangsúlyt a nagyobb mennyiségű folyadék fogyasztásra tudatosan. Naponta fogyasszunk legalább 1,5-2 liter tiszta csapvizet, ásványvizet. Kerüljük a cukros üdítőket, édesítőszeres innivalókat. A rendszeres nagy mennyiségű folyadék segítséget nyújt az anyagcsere gyorsításában, ennek köszönhetően a felhalmozódott méreg és salakanyagok távozása. Könnyedén szállítja el a vesékig, a tüdőbe és bőrben, ahol megkezdődik kiválasztásuk. A tiszta víz nemcsak a fogyásban lehet nagy segítségedre, hanem bőrödet is puhává varázsolja, segít a narancsbőr kellemetlen problémájának eltűntetésében. A nagy mennyiségű víz tehát belülről nyújt támogatást neked, tisztít, mentálisan is aktívabbnak fogod érezni magad. Rendszeres folyadék fogyasztást bátran egészítheted ki cukormentes innivalókkal, mint a citrom karikás víz, a cukormentes natúr gyógyteák. Ha nagyon elhivatottak vagyunk, akkor a reggeli kávénkat bátran helyettesítsük egészségesebb alternatív megoldással, mint a zöld tea

Növeld a fehérje bevitelt 

A helytelen, vagy fehérjehiányos táplálkozás következménye az lesz, hogy a szervezet a számára szükséges mennyiséget az izmoktól vonja el. Ennek következtében kialakul a jojó effektus, amikor a szervezet jóval kevesebb energiát éget el, mi ezzel arányosan újra hízni kezdünk, csak sokkal gyorsabban. Az étkezéseket úgy tervezd meg, állítsd össze, hogy egyre nagyobb szerepet kapjon a fehérje tartalmú ételek fogyasztása. Sovány húsokból készítsd az ételeket, a szója is nagyszerű megoldást jelenthet. 

Elegendő mennyiségű alvás

Biztosítsuk szervezetünk számára nap, mint nap a megfelelő időtartamú, pihentető alvást. Minden felnőtt ember szervezetének 7-8 óra nyugodt alvásra van szüksége. Az egészségmegőrzés mellett, fontos szerepet játszik az éjszakai zsírégetésben, segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. A hatékony éjszakai zsírégetés érdekében, lefekvés előtt ne fogyassz már szénhidrátot. Helyette helyezd előtérbe a könnyed, fehérjében gazdag ételeket, mint a fehérje tartalmú ételeket (natúr joghurt, kevés keksszel, esetleg könnyed gyümölccsel). Nem csak alvásod minőségét javítja jelentősen, hanem a testsúly természetes csökkenését is eredményezheti.

Kezeld a felgyülemlett stresszt

Kutatási eredmények igazolják, hogy sajnos a nők egy tartós stressz esetén sokkal hajlamosabbak a hízásra. Az állandósult stresszes helyzet kialakulásánál szervezetükben beindul egy hormonális folyamat, amelynek következtében a hormon arra készteti a testet, hogy a felgyülemlett zsír mennyiséget raktározza el. Ennek az állapotnak az elkerülése érdekében tudatosan próbáld meg kezelni a stresszt az életedben. Próbálj meg sokkal többet pihenni, olyan tevékenységeket keresni, amik egy stresszes munkanap után levezetik a feszültséget, kikapcsolnak. Ilyen lehet az olvasás, a különböző alkotások (felnőtt színező, festés, barkácsolás). Járj el jóga órákra, sétálj nagyokat a természetben, kocogj, vagy keresd meg azt a mozgás formát, amit örömmel végeznél. Erős szorongásos időszakban akár vezess egy naplót, ahova ki tudod írni a problémákat, és higgadtan papírra vetve talán a megoldás is könnyebben létrejöhet. 

Kezdj el mozogni

A makacs zsír, túlsúly ellen a leghatékonyabb módszer a rendszeres testmozgás bevezetése lesz. Keresd meg azt a mozgásformát, amit örömmel végzel rendszeresen. Akár a külöböző mozgásformákat (úszás, séta, kocogás, bicikli, otthoni torna) bátran kombinálhatod is, így elkerülhető a monotonitás és az ebből fakadó kiégés is. A lényeg, hogy mozogj rendszeresen. Lehetőség szerint heti 3-4 alkalommal, minimum 30-60 percet/ nap. A rendszeresen végzett testmozgás a vércukorszintet is karban tartja, ezáltal hatékonyabb zsírégetés veszi kezdetét. Az izmok feszességének érdekében a leghatékonyabb megoldásnak a súlyzós edzések bizonyulnak, valamint a futás, séta és bicikli kombinációja. Ha nem vagyunk elég kitartóak magunktól, akkor keress fel edzőtermet személyi edzővel, vagy járj el órákra, mint a spinning, és aerobik. 

Támogasd szervezeted fogyást elősegítő termékekkel

Az emberi szervezetnek minden körülmények között szüksége van különböző vitaminokra, ásványi anyagokra a normális működés elősegítéséhez. Ám vannak olyan típusú vitaminok, amelyek óriási segítséget nyújtanak a gyors zsírégetésben, és a fogyás beindításában. Ilyen nélkülözhetetlen vitamin a króm. A króm tabletták hatása által a vércukorszint stabilizálódik, és segítséget nyújt a glükóz beépítését a sejtekbe. Ezáltal feltöltődnek az energia raktárak. Szervezetünk számára talán az egyik legfontosabb tápanyag. Hatékonyan vesz részt a szénhidrát anyagcseréjében, csökkenti az étvágyat, a sóvárgást különböző ételek iránt. Már kialakult inzulinrezisztencia estén is javallott az alkalmazása, jelentősen támogatja az immunrendszert. 

A Diurerbe termékek számos jótékony hatással rendelkeznek, ital koncentrátumba sűrítve. Ezek a nagyszerű vízhajtó termékek minden olyan nőnek javallott, akik esetleg fogamzásgátló tablettát szednek, különösen kúraszerűen a menstruáció ideje alatt. Alkalmazása célszerű a rendszertelen étkezést folytató nők körében, kialakult epe vagy vesekő esetén, gyakori láb duzzadás esetén, sőt még magas húgyszint és vérnyomás esetében is célszerű fogyasztani. Ugyanis a felhalmozódott plusz kilókért nem csak a zsír, hanem a víz is felelős. Ezek a termékek nagyszerűen hajtják a felesleges vizet, így karcsúsító hatással bírnak. A kialakult narancsbőr kellemetlen problémájában nyújtanak segítséget, és gyulladáscsökkentő hatással is bírnak. 

Az ördögnyelv kapszula egy igazi aduász a fogyás világában. A koncentrált kapszulába zárva nyújt segítséget a káposzta, brokkoli és árpafű kivonat egy értékes glükomannán rostokkal ellátott étrend kiegészítő tabletta. Rendszeres használata hozzájárul a vér koleszterin egészséges szintjének megőrzéséhez. Így a testtömeg csökkentését is növeli. Használata mellett javasolt a nagy mennyiségű folyadék fogyasztás, ami még hatékonyabban elősegíti a zsírok energiává alakítását. 

A hatékony és nagyszerű hasonló karcsúsító termékek hatékony megoldást jelentenek a fogyókúra intenzív időszakában.

Szaunázz, amikor csak lehetőséged adódik

A szauna nem csak egy kellemes, lazító kikapcsolódás lehet, hanem rendkívül hatásos a fogyókúra ideje alatt is. Ha lehetőséged nyílik, akkor hetente egyszer szaunázz, vagy a hagyományos finn vagy infra szaunában. A párás, meleg levegőnek köszönhetően élénkíti szervezetünket, így ezáltal a vérkeringésre is serkentő hatással lesz. A verejtékezésnek köszönhetően a méreganyagok elkezdenek kiürülni a szervezetből, és az anyagcsere folyamata is beindul, gyorsul. Ezek mellett ellazít, különösen a stresszes időszakban, a bőrt selymessé varázsolja, és a növekedési hormont fokozza, ami azt jelenti, hogy segíti a fogyást különösen ha mellette rendszeresen végzünk testmozgást.

Kerüld el teljesen az egészségtelen gyors ételeket

Utolsó hatékony tanácsunk: kerüld el a többszörösen feldolgozott, cukros, egészségtelen és gyorséttermi ételeket. Iktasd ki az életedből, helyette vezesd be az egészséges ételeket. A TV előtti nasizás során is inkább nyers zöldségeket rágcsálj. Kerüld a boltok polcain található készételeket, helyette készítsd el magadnak előre az ebédet, vacsorát. Próbáld meg teljesen kiiktatni az életedből a pizzát, a fehér kenyeret, a gyors éttermi ételeket, mint a hamburger, sült krumpli. Helyettesítsd őket halakkal, sovány húsokkal, zöldségekkel, gyümölcsökkel. Fogyassz vitaminokat és természetes étrend-kiegészítőket, melyek nem csak segítik a fogyást, de létfontosságúak a szervezet optimális működéséhez. Látogass el a borokabiobolt.hu webshopjába és szerezz be minden szükséges kiegészítő terméket a sikeres fogyásodhoz még ma. 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem