Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

3 tuti tipp szőnyegtisztításhoz

A szőnyegek és a szőnyegpadlók tisztítása az egyik legkevésbé kedvelt házimunkák közé tartozik, hiszen nem csak, hogy macerás és időigényes munka, de még komoly kosszal is jár, ám mára már léteznek praktikák, amelyek segítenek a tisztítás elvégzésében.

A Szőnyeg Raktár segítségével utánajártunk 3 szőnyegtisztítási tippnek, amelyek jól jöhetnek, mielőtt belekezdenél a nagy kárpittisztításba.

 

1. Végy egy jó porszívót…

 

 

Kézenfekvőnek tűnik, ám a legtöbbször a nem megfelelő porszívó miatt bukik el a tisztító folyamat. Ha nem porszívózzuk ki megfelelően a kárpitot, akkor rengeteg szennyeződés, porszemcse és kosz ragad bent a szőnyegben, ami a további teendőinket hátráltatja.

Célszerű ezért olyan porszívót beszereznünk, ami rendelkezik a kemény padló tisztítására alkalmas fejen felül egy dedikált kárpit- és szőnyegtisztító fejjel is. Nyilván az sem mindegy hányszor tesszük ezt meg egy hónapban, javasolt hetente legalább 1x alaposan kiporszívóznunk kedvenc szőnyegünket, pláne akkor a kutyánk, macskánk vagy virgonc gyerekeink vannak.

Porszívó vásárlásakor vegyük figyelembe, hogy több fajta szőnyeggel is meg kell birkóznia, hiszen más egy shaggy szőnyeget takarítani, mint egy rövid szálú modern szőnyeget. Továbbá érdemes könnyű, nagy szívóerejű és vezeték nélküli modellre szavazni, hiszen az ilyen típusokkal játszi könnyedséggel és alaposan ki tudjuk porszívózni szőnyegeinket.

2. A sokoldalú szódabikarbóna

 

 

A nátrium-hidrogén-karbonát, ismertebb nevén szódabikarbóna az egyik legkedveltebb tisztító hatású só, amely tökéletesen tud helyettesíteni számos tisztítószert. A sokoldalúság abszolút jellemző rá, ha szőnyegtisztításról beszélünk, hiszen mély tisztító hatása mellett tökéletesen szagtalanít, így kifejezetten hasznos lehet az olyan háztartásokban, ahol sokan élnek és háziállatokat is tartanak.

Felhasználása egyszerű: a szőnyeg méretétől függően hintsük meg kellő mennyiséggel a kárpit teljes felületét, hagyjuk hatni nagyjából 10-15 percig, majd alaposan porszívózzuk ki. Aggódni nem kell alkalmazásakor, mivel a környezetre teljesen ártalmatlan, ezt bizonyítja higiéniás és gyógyászati felhasználása is.

Érdemes belőle nagyobb mennyiségben beszerezni, hiszen a nagyszerű szőnyegtisztítási hatékonyságán kívül használhatjuk makacs szennyeződések eltávolítására, ezüst kifényesítésére, gyomorégés megszüntetésére, de fogfehérítésre is ajánlják egy kis fodormenta kíséretében.

 

3. Szőnyegtisztító habok

 

 

Természetesen mára már létrehoztak olyan professzionális hatékonysággal rendelkező szőnyegtisztító szereket, amelyek alkalmazása felér egy új szőnyeg vásárlásával. Sok féle formában léteznek ezek a tisztítószerek, de nekünk a tisztító habok jöttek be a legjobban.

Általában hajtógázos palackban találkozhatunk vele, szinte bármelyik nagyobb bolthálózat polcain. Használata nagyon egyszerű, felrázás után rá kell fújnunk a már alaposan kiporszívózott szőnyeg felületére, majd egy puha kefe vagy szivacs segítségével el kell dolgoznunk úgy, hogy lehetőleg a szálak legmélyére is bejuthasson, ezután hagyni kell megszáradni, ami nagyjából másfél – két órát vesz igénybe, majd jöhet egy újabb alapos porszívózás és voila, szőnyegünk szebb, tisztább és illatosabb lesz, mint új korában.

 

+1 tipp: Válassz megfelelő szőnyeget

 

 

Listánkat kiegészítettük egy aprósággal, ami sok fejtöréstől megóvhat téged a jövőben. A szőnyeg kiválasztásakor általában a színt, a formát és a méretet vesszük figyelembe, de rendre elmarad a tisztíthatóság tervezése. Példának okáért az előszoba nem biztos, hogy a legmegfelelőbb hely egy puha és hosszú szálú shaggy szőnyegnek, míg a konyhában sem sűrűn találkozunk perzsa szőnyeggel.

Vedd figyelembe, hogy milyen forgalmas és takarítás igényes a hely, így biztosan nem hozol rossz döntést! Ja és még valami, ha szuper szőnyegekre vágysz, a Szőnyeg Raktárban minden szobába megtalálod az oda illőt!

 

Ha tetszett a cikk és olvasnál még hasonlóan érdekes cikkeket, akkor irány az OP Story főoldala!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem