Blog

3 hasznos dolog rovarinvázió esetére

A rovarok aktivitásának kezdete nagyjából Tavasz elejére tehető, de igazán Nyáron érzik jól magukat az apró ízeltlábúak. Természetesen elkerülhetetlen, hogy az ember és az apró rovarok útja ne kereszteződjék, így sajnos gyakran hallunk csípésekről, allergiás reakciókról és balesetekről.

A VasműszakiBolt segítségével összeszedtünk 3 olyan hasznos dolgot, amely segít a rovarokkal való találkozásaink ritkításában.

 

1. Szúnyogháló

 

 

Talán az egyik leg kézenfekvőbb példa a szúnyogháló, amely egyszerű fizikai gátat szab a vérszívóknak, de természetesen nagyon hatékony a legyek és az apró kártevők ellen is. Akár kültéren akár beltéren alkalmazzuk, a hézagmentes kialakításnak és a könnyű felhelyezésnek köszönhetően egy költséghatékony, gyors és precíz védelmi rendszert tudunk kiépíteni belőle.

Talán, ami a legvonzóbb ebben a megoldásban a költséghatékonyság mellett, az a környezetkímélő hatás, hiszen jelen esetben a rovarok távoltartásához nincs szükség semmilyen kemikáliára vagy energiaforrásra, így akinek fontos az ökológiai lábnyom kérdésköre, annak ez a legracionálisabb választás.

 

2. Elektromos rovarcsapda

 

 

Az elektromos rovarcsapdáktól sokan félnek, pedig a legbiztonságosabb megoldások közé tartoznak. Rengeteg előírásnak kell megfelelnie annak a csapdának, amelyet otthonunkban is alkalmazhatunk, így a gyártók fokozott odafigyeléssel hozzák létre e hasznos tárgyakat.

Alapvetően három csoportba sorolhatjuk az ilyen jellegű csapdákat, mivel a rovarokat vonzó UV lámpatest mellett valamilyen megsemmisítő mechanizmust is található bennük, ezért megkülönböztetünk ventilátoros, ragadó papíros és feszültséggel operáló típusokat.

A megfelelő elhelyezés akár teljesen rovarmentes zónát is elérhetünk egy hatékony elektromos rovarcsapda segítségével.

 

3. Riasztó LED

 

 

Talán a három lehetőség közül a riasztó LED a legérdekesebb, hiszen ez a fényforrás pusztán a fényével tartja távol a szúnyogokat és más repülő rovarokat. Mivel teljesen normál lámpa foglalatba tekerhetőek, így egészen hatékonyan tudunk vele védett területeket kialakítani, főként a kertben, a teraszon vagy a nyaralónkban.

A fényforrás LED technológiával készült, így használása kifejezetten energiatakarékos is, amely nem utolsó szempont a megvilágítás kérdéskörében. Legtöbbször 10 és 40 m2 körüli a hatótávolságuk, így, ha több fényforrást helyezünk el ügyelve a lefedettségre, akár egészen nagy területeket is könnyedén rovarmentes övezetté nyilváníthatunk.

 

A VasműszakiBolt webáruházában mindhárom verzióból megtalálod a neked legmegfelelőbbet, így tökéletesen felkészülhetsz a vérszívók és más rovarok elleni védekezésre.

Ha pedig további érdekes cikkeket olvasnál, irány az OP Story főoldala!

 Az onlinePénztárca létrehozása és használata egyaránt díj és költségmentes, tehát teljesen INGYENES.

A törvényi előírásokat betartva, pénztárcád tartalmát 500 Forintos engedmény kuponok engedmény kupon formájában tartjuk nyilván, így ha például 10.000 Forint van onlinePénztárcádban az 20 db 500 forintos engedmény kupont jelent. Ugyan ezen okból vásárlásnál az onlinePénztárcádból költött összeget (az 500 Forintos engedmény kuponokat) utólagos engedményként jelenítjük meg a számlán. A felhasználás feltételeit ÁSZF leírásunkban lehet megtekinteni.