Blog

3 autós mobil kiegészítő, amire szükséged lehet

Az autóban való telefon használatot szigorú szabályozások jellemzik, bár ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne nálunk mindent tudó társunk az utazások során. E mellett sok olyan helyezt van, amikor ráadásul indokolt is a mobiltelefon használat, ám ekkor is elsődleges figyelmet élvez a biztonság.

A Netklikk segítségével összeszedtünk 3 elengedhetetlen kelléket, amely nem hiányozhat autódból!

 

Autós töltő

 

 

Eszenciális és elengedhetetlen! A mai rohanó világban nem mindig van időnk napközben nyugodt körülmények között telefont tölteni, ezért sokan ezt az autóban teszik meg. A legkézenfekvőbb megoldás a szivargyújtóba helyezhető töltő, amely egyenesen az akkumulátor energiáját továbbítja készülékünkbe.

Az ilyen módon működő gyorstöltők segítségével (akkumulátor kapacitástól függően) könnyedén és rövid idő alatt lehetünk képesek akár 50-70% töltöttséget elérni.

A modern autók már legtöbbször rendelkeznek USB vagy Type C töltési aljzatokkal, ám a ki nem rendelkezik újabb gépjárművel, annak rendkívül fontos lehet ez a kompakt és praktikus megoldás.

 

Autós mobiltartó

 

 

A töltős vonalat tovább gondolva felmerülhet a kérdés, hogy amíg töltjük vagy éppen GPS-ként használjuk miben tároljuk azt. Erre hozott jó pár évvel ezelőtt megoldást az autóba helyezhető okostelefon tartó, amely könnyedén biztonságossá teszi az autós mobilhasználatot.

Legfőbb erényük, hogy biztonságosak és könnyen mobilizálhatóak. Több féle verzió is készül belőlük, van a szélvédőre helyezhető, hűtőrácsra tehető és a műszerfalra rögzíthető is. A legtöbb hasonló mobiltartó szerencsére univerzális kivitelben készül, így nem kell aggódnunk attól, hogy saját készülékünk nem lesz kompatibilis választott eszközünkkel, ám a vásárlás előtt célszerű egy pillantást vetnünk a feltüntetett információkra.

Fontos, hogy a felhelyezéskor vegyük figyelembe a megfelelő látási viszonyokat, így elkerülhetőek lesznek a nem várt holtterek.

 

Autós kihangosító, bluetooth headset

 

 

Végül, de nem utolsó sorban beszéljünk egy kicsit az autóban történő telefonálásról. Megosztó téma, hiszen sokak szerint rendkívül balesetveszélyes a vezetés közbeni trécselés, főleg, ha valaki az egyik kezét is lefoglalja mobiltelefonjával.

Szerencsére az ipar erre is megtalálta a tökéletes megoldást, amely autós kihangosítók és bluetooth headsetek formályában öltött testet. E felszerelések lényegesen könnyebbé és biztonságosabbá teszik a telefonálást, hiszen az eszközök kezeléséhez csupán egy gombot kell megnyomnunk legtöbbször a fülünkben lévő vevő egységen, vagy a kormány dedikált gombjain. Így kvázi oly módon tudunk telefonálni, mintha egy egyszerű beszélgetést folytatnánk autónkban utazó társainkkal.

Persze az autóipar hamar ráharapott a megoldást jelentő eszközökre, így a 2010-es évektől rendre megjelenik a funkció az autófedélzeti számítógépében.

 

A cikkben szereplő termékeket könnyedén megtalálod a Netklikk webáruházában, ahol számos akció vár rád.

Ha tetszett írásunk nézz rá az OP Story blog oldalára és tudj meg többet minden nap világunkról!

 Az onlinePénztárca létrehozása és használata egyaránt díj és költségmentes, tehát teljesen INGYENES.

A törvényi előírásokat betartva, pénztárcád tartalmát 500 Forintos engedmény kuponok engedmény kupon formájában tartjuk nyilván, így ha például 10.000 Forint van onlinePénztárcádban az 20 db 500 forintos engedmény kupont jelent. Ugyan ezen okból vásárlásnál az onlinePénztárcádból költött összeget (az 500 Forintos engedmény kuponokat) utólagos engedményként jelenítjük meg a számlán. A felhasználás feltételeit ÁSZF leírásunkban lehet megtekinteni.