Az arany mazsola a mazsolák között egy kiváló, nemesített, válogatott fajta. Mag nélküli, magas cukortartalmú szőlők aszalványa. Már a Biblia is említi magát az aszalt szőlőt, amit hagyományosan mai a Közel-Keleten állítanak elő az egyik legnagyobb mennyiségben (Törökország, Irán), illetve Dél-Afrikában, bár a vezető szerepet Az USA tartja. Az arany mazsola egy kiváló, mag nélküli, nemesített, válogatott fajta, mag nélküli, magas cukortartalmú szőlők aszalványa. Éppen ezért nincs a benne lévő magoknak kellemetlen mellékíze sem. Nagyrészt ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a friss szőlő, vagy aszalt szőlő. Nevét logikusan színéről kapta, aranylóan sárga mazsola. Szép, és egészséges. Ez a változat majdnem dupla méretű, mint a hagyományos változat, jóval világosabb, egyúttal édesebb is. Káliumban és vasban is gazdag, fogyasztása csökkenheti a koleszterinszintet, segítheti az emésztést, természetes rosttartalmánál fogva. Ez a változat majdnem dupla méretű, mint a hagyományos változat, jóval világosabb, egyúttal édesebb is. Káliumban és vasban is gazdag, fogyasztása csökkenheti a koleszterinszintet, segítheti az emésztést, természetes rosttartalmánál fogva. Előnyös tulajdonságait gazdagítja, hogy tartalmazza a rezveratrol nevű fitokemikáliát. Ez gyulladáscsökkentő, antikarcinogén és a vér koleszterinszintjét is előnyösen befolyásolja. Az aszalt szőlő jelentős mennyiségű vastartalma révén az anémia (vérszegénység) megelőzésében és kezelésben is szerepet játszhat. B-vitaminjai a vérképzésben fontosak. aszalt gyümölcsök és magvak A-vitaminja a szem egészségének megtartásához is hozzájárulnak. Védik a szemet a szabad gyökök okozta szemlencse és retina károsodástól.. Arginin aminosavja fokozza a libidót, valamint férfiak merevedési zavarainak enyhítésére is alkalmazható. Rosttartalma hozzájárul a vér koleszterin szintjének csökkenéséhez. A rostok jótékony hatása a bélrendszerben is érvényesül a káros méreganyagok eltávolítása révén. Előnyös tulajdonságok Sok káliumot és magnéziumot tartalmaz (vesebetegségben szenvedőknek nem ajánlott!). Csökkenti a savasodást, védi a szervezetet az ízületgyulladás és a köszvény kialakulásától. Rendszeres fogyasztása a bőr egészségének megtartását támogatja. Származási hely: Irán Tápanyag- és energiatartalom 100 g-ra: (tájékoztató adat) Energia: 1160/276 KJ/kcal Fehérje: 2,4 g Zsír: 6,7 g Szénhidrát: 65 g Rost: 2,8 g Hasznos tipp Süteményekhez, édességekhez remek alap, esetleg vörösborban, rum(aromá)ban áztatva még inkább érvényesülnek ízei, de önmagába fogyasztva is nagyszerű csemege. A színének megőrzése érdekében kén-dioxiddal tartósítják. Összetevők: arany mazsola, növényi olaj, antioxidáns: kén-dioxid Származási hely: Irán/Dél-Afrika Ismeri további, finom aszalt gyümölcseinket?
Mutass többet