Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Whisky-k és Legendák

A Whiskyről minden elmondható, csak az nem hogy unalmas. Történelme évezredekre nyúlik vissza. Egy kutatás szerint az ital megvéd a fertőzésektől. Hazánkban is egyre közkedveltebb ital: folyamatosan bővülő palettájának köszönhetően egyre több bárban hódít. Vajon mi lehet az a betűnyi különbség whisky és whiskey között? Az első a skót és kanadai fajta neve, a második pedig az ír- és az amerikai változatokra vonatkozik. Képzeld, a skótok olyan komolyan veszik a whisky készítést, hogy Edinburghban akár doktori fokozatot is szerezhetsz a szeszfőzés tudományából! Gondoltad volna, hogy a whisky korát mindig a legfiatalabb összetevője határozza meg? Vagy tudtad, hogy a whiskyt az elterjedt szokással ellentétben nem a széles, hanem a konyakos pohár kedvez az aromáknak? Hiszen a széles alja és szűk karimája segít összegyűjteni az illatanyagokat. És még sok más érdekességgel is találkozhatsz!

mralkohol_szivar

A Mr. Alkohol Webáruházzal most összegyűjtöttük neked azokat a hírességeket,/ nagy legendákat, akik a whisky elhivatott rajongói voltak vagy jelenleg is azok. A mai napig az előkelőségét és eleganciát képviseli az „élet vizének” is nevezett markáns ízű whisky Hollywoodban! A whisky jellegzetes íze és a minőségi italfogyasztás évszázadok óta fuzionál, amiből természetesen a hírességek sem maradhattak/nak ki. Ők azok, akik a whisky fogyasztás mellett tették le voksukat:

Frank Sinatra

Az ikonikus, lenyűgöző hangú énekes, a kifogástalan gentleman, Frank Sinatra nem csak a nőket imádta, hanem a Jack Daniel’s-t is. Számos előadását zárta egy pohárkával. 1998-ban egy üveg Whisky társaságában helyezték örök nyugalomra. A rajongás kölcsönösnek bizonyult, mert a Jack Daniel’s Sinatra Select elnevezéssel adott ki nemrég egy whiskey válogatás, így tisztelegve az énekes legenda előtt. Sinatra a whiskyvel jó viszonyát az alábbi mondata is jól jellemezte: “Meglehet, az alkohol az ember ellensége, de a Biblia azt mondja: szeresd az ellenségeidet!”

Ava Gardner

A bájos, gyönyörű és tehetséges színésznő, Ava Gardner, Frank Sinatra egykori felesége, nem csoda, hogy ő maga is szerette a whiskyt és a dohányzást. Az Oscar-díjas színésznő egy interjú során azt nyilatkozta: “150 éves koromig akarok élni, de amikor meghalok, azt szeretném, ha az egyik kezemben egy szál cigaretta, a másikban pedig egy pohár whisky lenne.”

mralkohol_whiskey

Sir Sean Connery

Minden idők legigazibb James Bond-ja, a skót föld szülötte: Sir Sean Connery is a whisky elkötelezett rajongója. Egyes hollywoodi pletykák szerint a nagysikerű Hegylakó című film jó hangulatú forgatása egy kis túlzással, e nemes italnak volt köszönhető: Connery nagyvonalúan kínálgatta a rendezőt és a stábokat whiskyvel, a jó hangulatú forgatásnak köszönhetően készült el a remekmű. A skót származású úriember vérében van a scotch szeretete, olyannyira, hogy a legenda szerint a film nem is lett volna ekkora siker, ha nem lett volna kéznél némi nedű...

Johnny Depp

Korunk egyik legkapósabb kalóza, Johnny Depp szívesen tölti szabad perceit a skót ital társaságában. Egy interjú során úgy nyilatkozott, hogy a hamvait egy whiskys hordóban helyezzék nyugalomra, így ízesítve meg a hordó tartalmát. Az tuti, hogy a színészhez illő és abszolút nem hétköznapi ceremónia lenne! A pletykák szerint a Rumnapló című film forgatásán is rendszerint előkerült egy üveg Chivas Regal egyfajta rituálé alakult ki a stábtagok között.

mralkohol

Sir Winston Churchill

Nem a filmsztárok és az írók az egyetlenek, akik tudják, hogyan kell legyűrni egy izmos pohár whiskyt. Még Winston Churchill, a nagyra becsült brit miniszterelnök és háborús vezető is tudta, hogy a whisky a kulcs a jobb élethez: mind otthon, mind pedig akkor, amikor a hazájáért harcolt. Az akkori jelentések szerint napi rutinja: 7:30-kor a nagy reggeli, whisky szódával. Híres mondta az Indiai háború alatt hangzott el: “A víz nem volt alkalmas az ivásra. Ahhoz, hogy ízletes legyen, whiskyt kellett hozzáadnunk. Szorgalmas erőfeszítéssel megtanultam szeretni.” Sokan úgy gondolják, hogy Churchill kedvenc whiskyje Johnnie Walker volt, míg kedvenc konyakja Hine.

Amennyiben még csak ismerkedsz a whiskyvel, érdemes eltérő ízvilágot választani. Hiszen teljesen más élményt nyújt egy édeskés bourbon, egy karakán és ízekben gazdag skót Single Malt, egy blended ír whiskey ami könnyedségéről híres vagy esetleg egy Japánból származó ital, ami itthon még újdonságnak hathat! Ha a legendás hírességek meghozták a kedved a viszik iváshoz, akkor bátran nézz körbe a Mr. Alkohol Webáruház oldalán, ahol minőségi italok választéka vár főbb ital kategóriák szerint is!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem