Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

Vegyszerek nélkül a háztartásban

A vegyszermentes életmód és a környezettudatosság napjainkban egyre népszerűbbé válik, különösen a fiatalok körében. Számos háztartás igyekszik környezetbarát módon, egészséget nem károsító eszközökkel, tisztítószerekkel fenntartani otthona tisztaságát. Cikkünkben a vegyszerek nélküli háztartás témáját járjuk körbe az ecohaztartas.hu webshopjával együttműködve, s szeretnénk nektek nagyszerű tanácsokat adni a környezettudatos takarításhoz. 

A vegyipar által termelt tisztítószerek rengeteg káros anyagot tartalmaznak, amelyek nem csak környezetünkre, de egészségünkre is negatív hatással vannak. A környezetbarát háztartás hívei éppen ezért fordulnak egyre gyakrabban természetes alternatívák felé. De vajon hogyan ismerhetjük fel a természetes tisztítószereket és mire figyeljünk használatuk során? Az egyik legismertebb és leggyakrabban használt természetes tisztítószer a szódabikarbóna. Amit számtalan területen alkalmazhatunk otthonunkban. Háztartásunkban talán a leggyakrabban sütés közben használjuk, s talán itt számít a legismertebbnek is. Azonban nem csak sütés során lehet alkalmazni, hanem remek tisztító-és fertőtlenítő hatással is bír. Tökéletesen lehet használni természetes fertőtlenítés céljából. Alkalmas arra is, hogy a bio kókusz mosogatószivacsot és mosdókagylót is tisztán és higiénikusan tartsuk. Ráadásul antibakteriális hatása által a kellemetlen szagokat is eltünteti. Ezt a csodás anyagot számtalan helyen felhasználhatjuk még háztartásunkban. Hatékonyan oldja a zsírt, eltávolítja a kellemetlen szagokat, és még a legmakacsabb lerakódásokkal is elbánik. Ráadásul környezetbarát, hiszen nem tartalmaz mérgező vegyületekről van szó. Gondoltad volna, hogy a mosogatógéped tisztántartására is használhatod, sőt még a tűzhely valamint a sütőt is tisztíthatjuk általa. Nincs más dolgod, mint beszórni a szennyezett felületet a porral, majd permetezzünk vizet rá és dörzsöljük egy bio szivacs segítségével. A mikrohullámú sütő tisztításánál a készüléket nem csak ragyogóvá varázsolja, hanem a kellemetlen szagokat is semlegesíti. Bátran alkalmazzuk a fürdőben mosáshoz is. A vegán mosószappant melegítsük össze a szódabikarbóna porral, s el is készült a folyékony eco mosószerünk. Alkalmazzuk a ruhák fehérítésére is bátran, ott is segítségünkre lesz.

A másik csodaszerünk a citromsav. Az ételeink ízesítése mellett számtalan háztartási feladatban segíthet. Természetes mosást biztosít ruháinknak: a mosógépbe öntve eltávolítja a vízkövet és a makacs foltokat is. A citromsav feloldja a zsírt és eltávolítja a szennyeződéseket, így az edényeink, poharaink ragyogni fognak tőle. De akár a fürdőszobai fugák tisztításához is használhatjuk. Ez az anyag szintén fantasztikus tisztító hatással bír. Fertőtlenít, fehérít, és még a vízkövet is képes eltávolítani. A citromsavat akár a mosógépben is használhatjuk, ahol hatékonyan tisztít és friss illatot hagy maga után. 

E két természetes anyag használatával nemcsak pénzt takaríthatunk meg, hanem hozzájárulhatunk a környezetünk védelméhez is. Vegyszermentes életmóddal könnyedén teremthetünk környezetbarát háztartást. Látogass el az ecohaztartas.hu webshopjába és szerezd be a jobbnál jobb környezetvédő, természetes anyagból készült tisztítószereket.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem