Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

Természetes méregtelenítés, 10 hatékony módszer a tavaszi tisztításhoz.

Felgyorsult életünkben a különböző környezeti ártalmak, mint a gyárak és az autók kipufogójából származó füstök, a klórozott víz, sőt még kozmetikai készítmények valamint a többszörösen feldolgozott, gyorséttermi ételek is óriási terhelést rónak szervezetünkre. Testünkben sejtjeink is méreganyagokat termelnek nap, mint nap. A szervezet természetesen küzd a méreganyagokkal szemben, próbálja kiüríteni, ám eljön az a pont, amikor akkora mennyiséget kap, amivel nem bír el. Ilyenkor ezek a méreganyagok elkezdenek raktározódni az ízületekbe, a zsírban és kötőszövetekben és hasonló ilyen helyeken. A felgyülemlett méreganyagokról egészen addig nem veszünk tudomást, amíg betegséget nem generálnak. A betegség kialakulásáig elég hosszú út vezet, ezért nagyon fontos hangsúlyozni a megelőzést, szervezetünk tehermentesítését különösen a méregtelenítés folyamatát elvégezni. Feltétlenül kezdjük el, ha a következő tüneteket észleljük: hízás, ami az anyagcsere lelassulása miatt történik, gyakori haspuffadás, egyre sűrűbben jelentkező fejfájás, bőr problémák kialakulása, fáradtság és kimerültség érzése, ezek mind a felhalmozódott méreganyagok tünetei lehetnek szervezetünkbe. A kúra időtartama lehetőség szerint egy hét, maximum 10 nap legyen, de legyünk elszántak és vegyük komolyan a tisztító kúrát teljesen. Cikkünkben a borokabiobolt.hu webshopjának segítségével mutatunk 10 olyan nagyszerű tippet, amellyel hatékonyan tudjátok testeteket méregteleníteni, és egy sokkal egészségesebb életet élni, tartsatok velünk! 

Első lépésként hagyjuk el a káros szenvedélyeket

A hatékony eredmény elérése érdekében próbáljuk meg kiiktatni és száműzni szervezetünk legnagyobb ellenségét, a gyorséttermi ételeket, mint a hamburger, sültkrumpli és a többszörösen feldolgozott ételeket is. Óriási terhelést jelentenek a szervezetre nap mint nap a gyors kaják, konzervek, a rendszeresen fogyasztott alkohol, valamint a sok cukros üdítő, édesség. Arról nem beszélve, hogy tele vannak többszörösen telített zsírsavakkal, amelyek hosszú távon szív és érrendszerünk egészségére is veszéllyel lehet. Ha komolyan bele kezdünk a méregtelenítés folyamatába, akkor legyen ez az első lépés, hogy ne fogyasszunk ezekből az ételekből. Helyezzünk nagyobb hangsúlyt a nyers zöldségek, gyümölcsök, a zsírmentes húsok, valamint a teljes kiőrlésű ételek fogyasztására. Ezek nem csak nagyon egészségesek, hanem a felborult sav bázis egyensúly, az elsavasodott szervezet visszaállításában is segítenek. 

Fogyasszunk rendszeresen elegendő mennyiségű tiszta vizet

Második lépésként, ha ki elhagytuk a hízlaló, gyors ételeket akkor helyezzünk extrém nagy hangsúlyt a rendszeres, elegendő mennyiségű tiszta víz fogyasztására. Naponta minden körülmények között fogyasszunk legalább 1,5-2 liter tiszta vizet, vagy ásványvizet. Kiegészíthetjük cukormentes alternatívával, mint a citromos víz, vagy natúr, cukormentes gyógytea. A felhalmozódott salakanyagokat a leghatékonyabban a nagy mennyiségű víz fogyasztása mossa ki szervezetünkből. A cukros üdítő azért nem alternatíva, mert a felgyülemlett salakanyagot tovább növelheti, nem segít a teljes kiürítésben. Az alkoholos italok pedig toxikus anyagok, ezért a tisztító kúra alatt teljesen el kell hagyni. Amennyiben nagyon elszántak vagyunk, akkor a reggeli kávét próbáljuk meg helyettesíteni ízesítetlen zöld teával, a kúra idejére elhagyni. Káros hatásai a kávénak, hogy vizet von el a szervezettől és különböző lerakódásokat okoz a kötőszövetekben is. A zöld teának kortyolgatva, éppen olyan élénkítő hatása van, mint a kávénak.  

Kezdjünk el mozogni

A méregtelenítés harmadik fontos alapja a rendszeres testmozgás. Próbáljuk meg úgy alakítani életünket, hogy munka után kezdjünk bele egy számunkra kedves mozgásformába. Heti 3 alkalommal ha minimum 30 percet mozgunk, akkor már pozitívan támogatjuk egészségünket, s így a méregtelenítés idejét is. Legyen szó egy intenzív 30 perces sétáról, kocogásról, vagy otthoni tornáról. Különösen a tavaszi, nyári hónapokban kombinálhatjuk a mozgás formákat, vezessük be a biciklizést, úszást, akár a sport játékot párunkkal, mint a tenisz, vagy kosarazás. Nem csak egészségünkre lesz kedvező hatással, hanem lelkünkre is, feltöltődünk s kellemes közérzetet fog eredményezni, megszűnik az állandó fáradtság érzése.

Válasszunk ECO tisztítószereket

Ha alaposan körülnézünk otthonunkban, akkor gyakran találunk olyan tisztítószereket, vegyszereket, amik károsak lehetnek egészségünkre nézve és környezetünkre is. Mindig olyan termékeket vásároljunk, amelyek vízbázis alapúak, oldószeres helyett. Természetesen a legbiztonságosabb megoldást a teljesen természetes, eco összetételű termékek jelentik, ezek nincsenek veszéllyel környezetünkre és egészségünkre sem. Takarításhoz bátran használjuk az ecetet, ami rendkívül hatékony vízkőoldó és a citromot akár mosogatáshoz, fürdő takarításához, a szódabikarbóna pedig nagyszerű szaniter ápoló termék lehet.

Mindig tervezzünk előre!

Legyen szó fogyásról, vagy jelen esetben mérgetelenítésről, mindig legyünk tudatosak és tervezzünk előre. Ha megszületett bennünk az ötlet, hogy elkezdjük akkor tervezzük meg előre pontosan, hogy első körben milyen ételeket iktatunk ki, és helyette milyen ételeket fogunk fogyasztani. Az eredmény a tudatosságnak köszönhetően biztos sikerré fog válni. A kúra időszakában, minden hétvégén, mondjuk vasárnap tervezzük meg a következő heti menüket mindennap. Tervezzük meg a heti 3 mozgást is, hogy melyik napon, mikor és mit fogunk mozogni pontosan. Készítsünk pontos bevásárló listát arról, hogy milyen étel alapanyagokat kell az adott hétre venni. Ezzel teljesen le csökkentjük a kísértés lehetőségét is. A folyamatos tervezésnek köszönhetően hatékonyan érjük el a kívánt eredményt, kitartóak leszünk.

Rendszeresen mérjük magunkat!

A méregtelenítés, és fogyókúra időszakában legyen a legjobb barátunk a szoba mérleg. A hatékony eredmény elérésének érdekében naponta mérjük súlyunkat. A mért értékeket pedig folyamatosan vezessük egy naplóban. A testsúly értékei pontos képet mutatnak arról, hogy milyen irányban haladunk a kúrával, jól végezzük-e. 

Tartsuk a mértéket!

Ilyenkor tavasz végén, nyáron előszeretettel kapcsolódunk ki barátainkkal egy pohár sör, vagy bor társaságában. Természetesen a kúra időszaka alatt erről a szuper élményről nem kell lemondanod. Csupán tudatosság kell, és minden elfogyasztott alkoholos ital után igyál meg egy nagy pohár vizet, ami segít a hidratálásban. Arra azért figyelj, hogy borból egy óra alatt egy pohárnál többet ne fogyassz a kúra időszakában, s mindig pótold a vizet utána. A beszélgetést követően otthonodban soha ne feküdj úgy le aludni, hogy nem fogyasztottál egy nagy pohár tiszta vizet.

Támogassuk a máj működését

A belső tisztító kúra, valamint a fogyokúra ideje alatt lehetőség szerint kezdjük el belülről támogatni májunk működését is. Elvégre a méregtelenítő folyamatokat belül főbb szerveink, mint a vese és máj végzik. A maximális hatékonyság érdekében fogyasszunk csalánlevélből készült teát, amely hatékonyan oldja fel a felgyülemlett salakanyagokat, s segít eltávolítani a szervezetből a méreg anyagokat. Ez mellett a vesét is serkenti a fokozott vízkiválasztásra és csökkenti a vér húgysavszintjét. A méregtelenítő termékek fogyasztása a kúra ideje alatt nagyon hatékony megoldást jelent, jelentősen fokozza a máj tevékenységét és segíti a belső egészség helyre állítását.

Szaunázz 

A szauna rendkívül egészséges kellemes kikapcsolódás lehet nem csak télen, hanem nyáron is. Számos pozitív hatással lehet egészségünkre, valamint óriási segítséget is nyújt a tisztító folyamatokban. A meleg levegő élénkíti szervezetünket, így immunrendszerünket is, serkenti a vérkeringést. Az izzadásnak köszönhetően a méreganyagok elkezdenek kiürülni a szervezetből, s az anyagcsere folyamata is beindul, felgyorsul. A kialakult magas hő hatására beindul a szervezet öngyógyító képessége. Próbálj meg minél több időt tölteni szaunában, vagy infraszaunában különösen a méregtelenítés időszaka alatt. 

Aludjunk eleget!

Az utolsó, és talán az egyik legfontosabb módszer az elegendő alvás mennyiség biztosítása szervezetünk számára. A nyugodt, leglább 7-8 óra pihentető alvás minden felnőtt ember számára elengedhetetlen. A pihentető, megfelelő mennyiségű alvásnak fontosabb szerepe van a méregtelenítésben, mint azt elsőre gondolnánk. Segíti a szervezetet abban, hogy a méreganyagok minél előbb távozzanak, és egészségünk megőrzésében is fontos szerepet játszik!

Ha szeretnéd sikeresen teljesíteni a méregtelenítés időszakát, és szeretnél egy új sokkal egészségesebb életet élni, akkor látogass el a borokabiobolt.hu webshopjába és szerezz be minden szükséges terméket. 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem