Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Ólom kockázat a régi épületek csapvizében

Magyarországon összességében elmondható, hogy jó minőségű ivóvizet fogyasztunk, melynek eredményeit folyamatosan ivóvíz mintákból elemzik. Természetesen ha a víz összetételét és minőségét nézzük, akkor bizony akad eltérés az ország területei közt. Az ivóvíz minőségéért a vízátadás pontjáig a vízközmű szolgáltatók felelősek. Ám az épületeken belül már az ingatlan tulajdonosok a felelősek. Tehát a teljes körű ivóvíz ellátásunkat az önkormányzat biztosítja. Az ólom egy káros, és mérgező nehézfém. Káros hatása az egészségre nézve már köztudott tény. Cikkünkben a vizetiszom.hu webshopjának segítségével szeretnénk bemutatni nektek, hogy mit is jelent pontosan egészségünkre nézve az ólom kockázat, és hogyan küszöbölhetők ki ezt a kellemetlen problémát. 

Az úgynevezett ólom másodlagos szennyeződésként, pontosan az ivó hálózatba beépített szerkezeti anyagokból oldódik ki, s így kerülhet bele a csapvízbe. Különböző vizsgálatok, kutatási eredmények alapján elmondható, hogy Magyarországon az 1970-es évek előtt épült épületek egy részében lehet még ólom tartalmú csapvízzel találkozni. A nagyon régi város magokban, jellemzően a belvárosban épült házak, lakások esetében szinte teljesen biztos, hogy a csapvízben megtalálható az ólom, s talán nagyobb mennyiségben, mint azt laikusként gondolnánk. Az ólomhoz kapcsolódó kártékonyság, sajnos nem egy felkapott probléma, ugyanis a népegészségügy azokat az ivóvizeket vizsgálja, ami a víztisztító telepeket vizsgálja elsődlegesen egészen csak a vízóráig. Az ólom meg az öreg épületekben az elöregedett hálózatból kerül bele az emberi fogyasztásra alkalmas ivóvízbe. Fontos megjegyezni, hogy az ólom színtelen, szagtalan ezért nem mutat semmi jelet felénk, csak és kizárólag laborvizsgálattal lehet kimutatni jelenlétét. Az ólom bevitele fokozza a vérben jelenlévő ólom szintet. Az ólommal való érzékenységet nagyban befolyásolja az életkor, a nem, a szervezet és annak immun ellátása, a kalcium és vas szintje valamint a tápláltság is. A legtöbb káros egészségügyi hatás természetesen nagy mennyiségű ólom bevitelt, tartós szennyezett víz fogyasztást követően jelentkezik. Legnagyobb veszélyt talán a csecsemőkre és kisgyermekekre jelenti, ugyanis náluk károsan befolyásolja a központi idegrendszer fejlődését, valamint szellemi képességüket is. Hosszú távú káros fogyasztása a felnőttek esetében először az immunrendszert fogja terhelni, majd megakadályozza a fontos vitaminok, nyomelemek teljes felszívódását is, így a szervezet teljesítő és védekező képessége csökken, fogékonyabbá válhatunk a betegségekre. Bátran kijelenthető, hogy az ólommal ellátott csapvíz rendszeres fogyasztása hatalmas veszélyt jelent a kisbabákra valamint a 6 év alatti gyermekekre is. De a kisbabát váró terhes nők, és családtervezés előtt álló emberekre is veszélyt jelenthet. 

Milyen megoldást lehet tenni az ólom elkerülése érdekében? 

Mivel az ólomnak nincs jellegzetes tünete, szaga, íze a csapvízben így mi saját magunk nem tudjuk megállapítani, hogy jelen van-e otthonunkba vagy sem. Az ólom jelenlétét csak és kizárólag a laboratóriumi vizsgálat képes kimutatni. Ezért az egyetlen dolog, amit tenni tudunk az a megelőzés, vagyis megszabadulunk az ólom szennyeződésétől, úgy hogy egy erre alkalmas víztisztító készüléket szerelünk be otthonunkba. A tökéletesen kiválasztott, és gazdaságos víztisztító készülék maximális biztonságot nyújt a kártékony ólom ellen, s az eredmény egy nagyon ízletes, teljesen tiszta, friss, egészséges csapvíz lesz, ami teljesen klórmentes is. Az ólom teljes eltávolítása a költségesebb fordított ozmózis elvén működő víztisztítók által, valamint a kifejezetten erre a célra kifejlesztett aktív szén alapú szűrők alkalmasak. Szűrők tekintetében feltétlenül olyan termékeket válasszunk, amelyek kifejezetten az ólom szűrésére alkalmasak. A csaptelepbe beépítve tökéletesen megvédik ivóvízünket a káros ólom anyagától. Látogass el feltétlenül a vizetiszom.hu webshopjába, különösen akkor, ha régi építésű házban élsz és válaszd ki a legmegfelelőbbet a beépíthető víztisztító szűrők közül, tegyél családod és saját egészségéért még ma!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem