Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Mit jelent az ESD jelentése munkavédelmi cipők esetében?

Az ESD rövidítés az "elektrosztatikus kisülés" / Electrostatic Discharge/ kifejezést takarja, és olyan tulajdonságot jelöl, amely igen fontos munkavédelmi cipők esetében. Cikkemben erről fogok írni, hogy olvasóim is tájékozottabbak legyenek és megfelelően tudjanak védekezni a jelenség ellen. Ha munkádból kifolyólag ESD védelemmel ellátott munkavédelmi cipőre van szükséged, válogathatsz Partnercégünk, a grandis.hu weboldalán. 

Az elektrosztatikus kisülés egy olyan jelenség, amikor az elektromos töltés hirtelen egyensúlyba kerül két vagy több tárgy között. Ez a jelenség akkor fordulhat elő, amikor az emberi test elektromosan feltöltődik, és érintkezésbe kerül olyan tárgyakkal, amelyek más elektromos töltéssel rendelkeznek. Az ESD-munkavédelmi cipők olyan speciális cipők, amelyek kifejezetten arra vannak tervezve, hogy minimalizálják az elektrosztatikus feltöltődést és a vele járó kisüléseket. AZ ESD védelemmel ellátott a cipők olyan anyagokból készülnek, amelyek megakadályozzák a töltések felhalmozódását, és lehetővé teszik a töltések biztonságos elvezetését a talajhoz vagy más vezető felületekhez. Ezek a lábbelik rendszerint szigetelő talppal rendelkeznek, amely megakadályozza az elektromos töltések vezetését a cipő alján keresztül. Emellett gyakran speciális talpbetéteket is tartalmaznak, amelyek kivezetik az elektromos töltéseket, így minimalizálva a felhalmozódást és a kisüléseket. 

Az ESD-cipők fontosak olyan munkakörnyezetben, ahol a statikus elektromosság problémát okozhat. Például elektronikai gyártás, laboratóriumi munka vagy robbanásveszélyes  környezetekben az elektroszatikus kisülések komoly károkat okozhatnak az elektronikus eszközökben vagy a robbanásveszélyes anyagokban. Az ilyen cipők kialakítása úgy van megtervezve, hogy mindenképpen csökkentsék az elektrosztatikus töltések felhalmozódását és áramlását. Az ESD-cipőknek speciális szabványoknak kell megfelelni, amelyek meghatározzák az elektrosztatikus kisülések elleni védelem szintjét. Az ESD-cipőknek egy szabványok szerinti tesztelésen kell átesniük annak érdekében, hogy igazolják a megfelelő védelmet. Jellemzően kényelmesek és biztonságosak is, számos más munkavédelmi tulajdonsággal rendelkeznek. Ellenállnak a csúszásnak, az olajnak vagy a vegyi anyagoknak, és védik a lábat az esetleges sérülésektől vagy ütésektől. Gyakran lélegző anyagból készülnek, amelyek hozzájárulnak a kényelmes és szellőző viselethez egyaránt.

Tehát, az ESD-munkavédelmi cipők olyan speciális lábbelik, amelyek az elektrosztatikus kisülések elleni védelemre szolgálnak. Ha neked is szükséged van ilyen speciális cipőre, látogass el a grandis.hu weboldalára, és válaszd ki a neked tetsző darabot.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem