Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Milyen szempontok alapján válasszunk szaunát?

Az otthonunkban töltött idő értékes, és mindenki arra törekszik, hogy a lehető legkényelmesebb és legpazarabb körülmények között élvezze azt. Miért ne tennénk ezt még komfortosabbá egy saját szauna kialakításával? Ha a szauna mérete és helye megfelelő, akkor a finn szauna és az infra szauna közötti választás csak személyes preferencia kérdése. Cikkünkben az e-kert.hu webshopjának segítségével szeretnénk tuti tippeket adni a tökéletes szauna megtalálásához.

A méret és hely fontos szempont otthoni szauna tervezésekor. Szükségünk van elegendő helyre a szauna elhelyezésére, valamint a megfelelő méretű szaunára, hogy kényelmesen elférjünk benne családtagjainkkal. Kialakítása tehát kulcsfontosságú. A helyes kialakítás nemcsak esztétikai, hanem funkcionális szempontból is fontos. A szauna belső terének megtervezésekor figyelembe kell vennünk a pároló egység helyét, a padlóburkolatot, és a világítást, hogy minden igényünket kielégítse. Először határozzuk meg, hogy mekkora helyet tudunk szánni a szaunának. A legkisebb szaunák négyzetméteres alapterületűek, de a nagyobbak akár 10-15 négyzetmétert is igénybe vehetnek. A következő döntési pont a szauna típusa. Két népszerű választás van: a finn szauna és az infra szauna. A finn szauna hagyományos értelemben vett szauna, amely magas hőmérsékleten és alacsony páratartalom mellett működik. Az infra szauna alacsonyabb hőmérsékleten üzemel és infravörös sugárzást használ a test melegítésére, ami mélyebbre hatol a bőr alá, elősegítve az izzadást.

A finn szauna a legismertebb és legelterjedtebb. Itt 80-100 °C közötti hőmérséklet uralkodik, és a levegő páratartalma viszonylag alacsony. Nem csak testi, de lelki hatásai is ismertek: segít leküzdeni a stresszt, javítja a vérkeringést és erősíti az immunrendszert. Működése során magas a páratartalom és a hőmérséklet, ezért kedvelt nagyon az emberek nagy részénél. Egy finn szauna például jóval nagyobb területet igényel, mint egy infra szauna, így ha otthonunkban korlátozott a rendelkezésre álló hely, akkor az infra szauna lehet a jobb választás. 

Az infra szauna egy újabb technológia, ami az infravörös sugarak segítségével melegíti fel a testet. Ez a fajta szauna kisebb hőmérsékleten is hatékony, és az izmokat mélyebben képes átmelegíteni. Jóval alacsonyabb hőmérsékleten üzemelnek és infravörös sugárzást használnak a test melegítésére, ami mélyebbre hatol a bőr alá,  így elősegítve az izzadást. Ez a fajta szauna kisebb hőmérsékleten is hatékony, hője pedig képes mélyebbre hatolni a bőrbe, ami segít az izmok ellazulásában, a vérkeringés javításában és a méreganyagok eltávolításában. Ráadásul energiahatékonyabb, mint a finn szauna, mivel kevesebb idő alatt képes felmelegedni.

Végül, de nem utolsósorban fontos megjegyezni, hogy a szauna nem csak egyszerű wellness eszköz, hanem otthonunk dísze is lehet. A szaunát tudatosan tervezve és kialakítva igazi ékszerdobozzá varázsolhatjuk fürdőszobánkat vagy wellness szobánkat. Ne feledje: a legfontosabb az, hogy jól érezze magát a szaunájában! Látogass el az e-kert.hu webshopjába, ahol megtalálhatod a legjobb szaunkákat széles választékban. Töltsetek el igazi wellness napokat családoddal, az otthonotokban!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem