Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Milyen szempontok alapján válasszunk jógaszőnyeget?

A jóga választása egy életmód, mely számos előnnyel jár. A testi és lelki egészség javítása mellett a stressz csökkentése és a közérzet javítása is cél. Gyakorlása ma már nem csak spirituális utazás a belső csend felé, hanem egyre több ember számára a mindennapi testmozgás része. Egy jógagyakorlat sikerességében nagy szerepet játszik a használt eszközök minősége, mint például a jógaszőnyeg. A jógázás során kulcsfontosságú a stabil tapadás és a csúszásmentes élmény. A választás nem könnyű feladat, de néhány szempont figyelembe vételével a tökéletes jógaszőnyeg megtalálása sem lehetetlen feladat. Cikkünkben a yogabazaar.hu webshopjának együttműködésével szeretnénk segíteni nektek a választásban tuti tippeinkkel. 

Egy jógaszőnyeg kiválasztásánál számos szempontot érdemes figyelembe venni. Az egyik legfontosabb, hogy a szőnyeg anyaga és mérete megfelelő legyen. Míg az anyagának csúszásmentesnek kell lennie, hogy a gyakorlás során ne csússzunk el, addig a méreténél figyelembe kell venni a testalkatunkat és a gyakorlatok típusát. Az ideális szőnyeg hossza és szélessége egyénenként változik, de általánosságban a 60 cm széles és 170-180 cm hosszú szőnyeg a leggyakoribb. Nagyobb méretre lehet szükség, ha magasabbak vagyunk, vagy ha nagyobb teret szeretnénk magunknak biztosítani.

A tapadás és csúszásmentesség tehát kiemelkedő jelentőséggel bír, hiszen a stabil tartást garantálja a gyakorlatsorok közben. A természetes anyagok, mint a gumi vagy a parafa, kiváló tapadást biztosítanak, míg a PVC szőnyegek gyakran csúszósabbak lehetnek. Egy jó minőségű jógaszőnyeg nem engedi, hogy a kezeink, lábaink elcsússzanak, így biztonságosan végezhetjük el a gyakorlatainkat. Azonban nem csak a stabilitás számít. A jógaszőnyeg tartóssága és kopásállósága is fontos szempont kiválasztásnál. A rendszeres használat során érdemes olyan szőnyeget választani, mely hosszútávon is ellenálló marad. Egy tartós jógaszőnyeg ugyanis nem csak pénzt, de időt is megtakaríthat, hiszen nem kell folyamatosan újat vásárolni. Bár ezek a szőnyegek általában nem olcsóak, hosszú távon megéri beruházni egy minőségi darabra, ami nem kopik el gyorsan, és nem veszít tapadó képességéből az idő előrehaladtával. 

Végül de nem utolsósorban a könnyű tisztíthatóság is fontos szempont. A jógázás során izzadunk, így a szőnyeg gyorsan koszos lehet. Ehhez jó választás lehet egy mosógépben mosható jógaszőnyeg.  A jóga nem csak a test, hanem a lélek gyakorlata is - így nem meglepő, hogy izzadtság, szennyeződés gyűlhet fel a szőnyegen. Egy könnyen tisztítható jógaszőnyeg lehetővé teszi, hogy mindig tiszta és friss környezetben gyakorolhassuk a jógát. Tisztítása nem bonyolult feladat, néhány egyszerű trükk segítségével pillanatok alatt elvégezhető. Először is, rendszeresen porszívózzuk le a szőnyeget, hogy eltávolítsuk a port és a szennyeződéseket. Ha valami folyadékot öntöttünk rá vagy izzadtunk bele, használjunk nedves rongyot vagy törölközőt a tisztításra. Ne feledkezzünk meg a szárításról sem: hagyjuk a szőnyeget egyenesen kiterítve, amíg meg nem szárad.

Összefoglalva: a jógaszőnyeg kiválasztása nem egy egyszerű feladat, de ha figyelembe vesszük a fenti szempontokat - különösen a könnyű tisztíthatóságot - sokkal könnyebbé válhat a döntés. Végül is, a jóga célja az éberség és a tudatosság - ezt pedig sokkal könnyebb elérni egy tiszta és kényelmes jógaszőnyegen. Látogass el a yogabazaar.hu webshopjába, ahol minden alapvető jóga terméket megtalálsz széles válaztékban, és kitűnő minőségben.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem