Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Milyen szempontok alapján válassz pénztárgépszalagot?

A pénztárgépszalag a kereskedelmi élet elengedhetetlen kelléke. Néha talán túlságosan is természetesnek vesszük, hogy ott lapul a kassza mélyén, (az online pénztárgép nyomtatójának a tartójában van) pedig számos szempontot érdemes figyelembe venni a megfelelő szalag kiválasztásakor. Választása látszólag egyszerű feladatnak tűnik, azonban a különböző szempontok alapos megismerése nélkül a papírfajták sokszínű világában találhatjuk magunkat. Mielőtt tehát elindulnánk az első utunkra egy adag szalagért, érdemes megismerni a legfontosabb szempontokat, és persze tisztában lenni a pénztárgépünk nyomtatójának a műszaki paramétereivel. Cikkünkben a tarfikpapir.hu webshopjának segítségével szeretnénk tippeket adni a pénztárgépszalag vásárlásához. 

A pénztárgépszalag kiválasztása során több fontos szempontot is mérlegelnünk kell, hogy a legjobb döntést hozhassuk meg. Az egyik legfontosabb tényező a szalag hosszúsága. Nem mindegy ugyanis, milyen gyakran kell "cserélni", vagyis kivenni a régi szalag csévéjét, és betenni az új szalagot, hiszen ez befolyásolja az üzlet működési hatékonyságát. A túl rövid szalagok gyakori cseréje időt és energiát emészt fel, ami csökkenti dolgozók produktivitását. Ezzel szemben a hosszabb szalagok kevesebb cserét igényelnek, így hatékonyabb munkavégzést eredményeznek. 

Érdemes tehát odafigyelni vásárlás előtt a pénztárgépszalag hosszúságára is. A piacon számos helyről vásárolhatunk pénztárgépszalagot, és ahány hely, annyiféle hosszúság létezik. Sokszor lehet, hogy nagy átmérőjű tekercs vastag papírból készül, így hiába nagyobb, nem hosszabb a benne lévő szalag. A rövid szalag pedig több cserét, a több csere több időkiesést, az időkiesés kevésbé gördülékeny ügyfélkiszolgálást jelent! Éppen ezért a trafikpapir.hu. feltünteti a pénztárgépszalagok hosszúságát, a termékeken, a webáruházban és a számlákon egyaránt.

A trafikpapir.hu-n vásárolható legnépszerűbb pénztárgépszalagok hosszúsága: 

  • 37/50: 28 méter
  • 57/30: 9 méter
  • 57/37: 15 méter
  • 57/40: 17 méter
  • 57/50: 28 méter
  • 80/80: 75 és 90 méter
     

A pénztárgépben lévő nyomtató határozza meg, hogy milyen papírt kell használni. Magyarországon valamennyi pénztárgép nyomtatója hőpapírral, vagyis thermopapírral működik.

Végül, de nem utolsósorban, a környezetbarát anyagok használata is kiemelkedően fontos. A fenntarthatóság napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap, így egyre több vállalat dönt úgy, hogy környezetbarát pénztárgép szalagokat használ. 

Összefoglalva: a pénztárgépszalag-választás során figyelembe kell venni

  • a szalag milliméterben megadott szélességét,
  • a szalag hosszúságát,
  • a papír típusát,
  • a nyomtatott tartalom tartósságát, hiszen a láthatóságot jogszabály írja elő,
  • és az anyag környezetbarátságát.

A megfelelő döntés meghozatalával hosszú távon időt, energiát és pénzt spórolhatunk meg. Látogass el a trafikpapir.hu webshopjába, ahonnan akár egy doboz szalagot is szállításra optimalizált csomagolásban, 48 órán belüli ingyenes szállítással tudsz megrendelni, legyél bárhol az országban!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem