Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Milyen hatással van a folyékony szappan a bőrre?

A bőrápolás elengedhetetlen része a higiénia fenntartása, melynek egyik leggyakrabban használt eszköze a folyékony szappan. A mindennapi tisztálkodás során azonban kevesen gondolnak bele, hogy a folyékony szappan összetétele és pH-értéke milyen hatással van a bőrünk egészségére. A folyékony szappan tehát a mindennapi higiéniánk nélkülözhetetlen része. Ezért cikkünkben most a delfinbuvar.hu webshopjának együttműködésével olvashatunk arról, hogy miként befolyásolja a folyékony szappan összetétele a bőrünket.

Mindenekelőtt fontos megérteni, hogy bőrünk nem csak a védő burkolatunk, hanem egy bonyolult rendszer, amely saját védekező mechanizmussal rendelkezik. Ezért a teljes bőr védelem érdekében kulcsfontosságú fenntartani az egyensúlyt, ami segít megőrizni a bőr természetes pH-értékét, és védelmet biztosít számára a külső hatásokkal szemben. A bőr természetes védelmi rendszerét savköpenynek nevezzük, amelynek optimális pH-értéke 5,5.  Ez a savas kémhatás segít megőrizni a bőr egészségét, véd a különböző kórokozóktól és segít fenntartani a bőr természetes hidratáltságát is. A folyékony szappanok többsége azonban lúgos kémhatású, melynek pH-értéke 7 feletti. Ez a tulajdonságuk lehetővé teszi, hogy hatékonyan távolítsák el a szennyeződéseket és a baktériumokat, viszont hosszú távon károsíthatják a bőrt, mivel felborítják annak természetes pH-egyensúlyát.

Az első lépésként először a folyékony szappan összetételeit értsük meg. A legtöbb szappan vízbázisú és tartalmaz tisztítószereket, illatanyagokat és konzerválószereket. Ezenkívül vannak olyan szappanok is, amelyek különféle bőrbarát összetevőket tartalmaznak, például glicerin, mely hidratálja a bőrt, vagy teafaolaj, mely antibakteriális hatással rendelkezik. Ezt követően vegyük figyelembe a termék pH-értékét is. Azonban sok folyékony szappan lúgos, vagyis magasabb pH-értékű, ami károsíthatja a bőr savköpenyét, és hosszú távon irritációt, szárazságot okozhat. Vásárlás előtt fontos megnézni a folyékony szappan címkéjét, vagy a termékleírást. Keressünk olyan termékeket, amelyek pH-semlegesek, vagyis 5.5 körüli pH-értékűek, ezek segítenek fenntartani a bőr természetes egyensúlyát. A bőrápolási rutinunkba beépítve ezeket a megbízható folyékony szappanokat, hozzájárulhatunk bőrünk védelméhez. Az összetevők mellett figyeljünk arra is, hogy kerüljük az erős illatanyagokat, mert ezek irritálhatják a bőrt. Emellett rendszeresen hidratáljuk bőrünket, használjunk hidratáló kézkrémeket. Így bőrünk mindig megőrzi rugalmasságát és egészségét. 

A folyékony szappan legnagyobb előnye, hogy higiénikusabb a hagyományos szappanokhoz képest. Mivel nem kerül közvetlen kapcsolatba a bőrrel, kevésbé valószínű, hogy baktériumokat gyűjt be. A folyékony szappanok használata sokkal kényelmesebb. Egyszerűen adagolhatóak és könnyen eloszlathatóak a bőrön.

Összefoglalva tehát a folyékony szappan remekül illeszkedik a bőrápolási rutinba a mindennapokban. Kiválasztásánál figyeljünk az összetevőkre és a pH-értékre, hogy maximálisan kihasználjuk jótékony hatásait. És ne felejtsük el: az egészséges bőr védelme már a tisztálkodás során kezdődik! Látogass el a delfinbuvar.hu webshopjába, ahol széles választékban találsz bőrőd pH értékének megfelelő termékeket, és hidratáló krémeket.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem