Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Milyen babaágyneműt vegyünk?

A babavárás időszakában a gondozásához szükséges eszközök kiválasztása általában fejtörést okoz a leendő édesanyáknak. Nem nehéz elveszni a sok márka, típus, szín és felszereltség közt. A babakocsik, kiságyak mellett a babaágyneműk kiválasztása sem egyszerű feladat. A Peek A Boo shop segítségével most összegyűjtöttük, mire érdemes figyelni a babaágyneműk megvásárlása előtt.

Egy kisbaba érkezése új kihívások elé állítja az újdonsült szülőket. Arra törekszenek, hogy boldog és kiegyensúlyozott babájuk legyen. Ezért minden olyan feltételt biztosítanak számukra, mely lehetővé teszi, hogy biztonságban, és a lehető legnagyobb törődésben nőjenek fel. Az első hónapokban a babák, napjuknak a legnagyobb részét alvással töltik, kis ágyukban. Optimális fejlődésük érdekében kellő mennyiségű alvást kell biztosítani számukra. Ezért fontos nagy hangsúlyt fektetni közvetlen környezetére. Ez nem csak a megfelelő kiságy kiválasztását jelenti, hanem a hozzá szükséges babaágyneműt is. Így kellemesen érzik majd ott magukat, ingerek veszik körbe. Az ingereket a színes, motívumos ágyneműk által könnyen lehet biztosítani számukra, mivel kíváncsiak és nagyon szeretnek nézelődni, így fedezik fel környezetüket folyamatosan. 

peekabooshop baba

Milyen a jó babaágynemű?

Kiválasztásánál nem elég figyelembe venni a bútorokat, vagy éppen a szoba és kiságy színét. Ennél sokkal több szempontot kell figyelembe venni a választásnál, ami most cikkünkből ki is derül.

Vásárláskor az első, amit figyelembe kell venni, az az ágyneműk anyaga. Mivel az újszülötteknek kezdetben nagyon érzékeny a bőrük, majd fokozatosan alkalmazkodnak új környezetükhöz. A legideálisabb számukra a 100% pamutból készült ágynemű. Ezek az anyagok nem okoznak bőrirritációt, kiválóan szellőznek. Tisztán tartásuk is könnyű, gyakran lehet mosni őket. A kisbabák gyakran izzadnak eleinte a hőingadozás miatt, többször előfordulhat pelenka “baleset”, így ezeknek az anyagoknak a tisztán tartása nem jelent problémát.

Választás előtt a kiságy méretét is figyelembe kell venni. Kétféle szabványméret létezik belőlük. A Peek A Boo Shop webshopjában, mind a két típusú kiságyra találsz megfelelő méretű babaágynemű szettet.

Hogy miért is érdemes szettben megvenni?

peekabooshop ágy

Az első indok az a fránya anyagi része, ugyanis szettben még spórolhatsz is vele jelentős összeget. Drágább lenne külön- külön megvenni a tartozékokat, mint egyben.

A másik indok, de talán a legfontosabb, hogy a szettek gondosan lettek összeválogatva, egymáshoz passzoló színekkel. A színek fontos szerepet játszanak a babák korai életében, mivel nagyon szeretnek nézelődni ébren töltött idejük alatt ezért segíti őket környezetének felfedezésében, személyiség fejlődésükre is hatással vannak. 

A babaszoba berendezésénél, ágyneműk színének kiválasztásakor törekedni kell a vizuálisan stimuláló, ingergazdag környezet kialakítására. 

A szettekben található rácsvédő nagyon hasznos funkcióval rendelkezik, gyermekedet teljes biztonságban tudhatod. A kiságy fal felőli részén védi kisbabádat a hideg ellen, fejét védi az ütéstől, megvédi cumiját, alvós plüssét a leeséstől éjszaka akár. A mintás motívumok plusz ingereket biztosítanak számára. Természetesen nem kell mindegyik oldalát eltakarni rácsvédővel, így kiságyában fekve a külső környezetét is bátran felfedezheti Arról ne is beszéljünk, hogy mennyivel esztétikusabb az összhatása a kiságynak, ha szettben található elemek passzolnak egymáshoz, színben és mintában is.

A Baldachinos hatást akkor érdemes választani, ha nincsen külön helyiségben a kiságy, nincs elszeparálva a szülőktől a gyermek. A fő funkcióját leszámítva, ha neked nagyon tetszik, és a baba külön szobában van, akkor is esztétikus látványt nyújt egy baldachinos ágy. A kisbaba a szeparáltság által kellemesen érezheti magát, ugyanis az anya méhében érzett kis biztonságos odút jelentheti számára. 

A webshop ágyneműi nagyon színesek, és nagyon szép motívumokat ábrázolnak. Régen a kék csak a kisfiúk színe volt. Jó hír, hogy annyira elterjedtek a kellemes kék színek a baba termékek világában, hogy bátran választhatsz kislányod számára is belőle, melyhez egy kedves motívum tartozik. A szürke színű ágynemű szett, apró felhőcskékkel szintén remek választás lehet kis hercegnőd számára. Gyermeked jól fogja érezni magát kiságyában, közérzete kellemes lesz, ezáltal alvása is nyugodtá válik. 

Ha hasznosnak találtad a cikket, és szeretnél valami csodaszép ágyneműt vásárolni gyermeked számára, akkor bátran nézz be a webshopba, ahol az ágynemű szettek mellett sok más kiegészítőt is megtalálsz.

“Egy kipihent baba boldog baba.”

 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem