Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Kihagyhatatlan kiegészítők házikedvencednek

Egy kutya és macska nem csupán egy háziállat, hanem családtag is. Ahhoz, hogy négylábú barátunk egészséges és boldog legyen, elengedhetetlen a megfelelő gondozás. De vajon milyen kiegészítő felszerelésekre van szükségünk, hogy a legjobb ellátást nyújthassuk kedvencünknek? Cikkünkben a bivin.hu webshopjának segítségével gyűjtöttük össze nektek azokat az alapvető felszereléseket, amelyek egy állatos otthonból sem hiányozhatnak. 

Szőrnyíró készülékek

Az egyik legfontosabb eszköz, amit minden állat gazdának, különösen kutyásnak ismernie kell, az a szőrnyíró készülék. A kutya szőrének megfelelő ápolása kritikus fontosságú. A szőrnyíró készülék segítségével rövidre tudjuk vágni a hosszú szőrt, így csökkentve a paraziták és bőrbetegségek kialakulásának esélyét, különösen a meleg nyári hónapok alatt. A rövid szőr kellemes közérzetet is lehetővé teszi számukra a kánikulában. A szőrápolás azonban nem áll meg a nyírással. Egy jó minőségű fésű is elengedhetetlen a mindennapi gondozásban. A fésülés nem csak a csomók eltávolítására szolgál, de hozzájárul a szőrzet egészségéhez is, mivel serkenti a vérkeringést és eloszlatja a természetes olajokat a kutya bőrén. A karomvágó olló is nélkülözhetetlen kiegészítője a kutya gondozási eszköztárának. A túl hosszú karmok nem csak károsak a kutya egészségére, de veszélyt jelenthetnek az emberekre és más állatokra is. Fontos tehát, hogy rendszeresen gondoskodjunk a karmaik megfelelő hosszúságának fenntartásáról. A kutya gondozásának kulcsa a megfelelő kiegészítő felszerelések ismerete és használata. A szőrnyíró készülék, fésű és karomvágó olló mind-mind hozzájárulnak négylábú barátunk egészségéhez és boldogságához. Ápoljuk őket szeretettel és törődjünk velük odaadóan, hiszen ők is családtagok. Emellett pedig ne feledjük: egy jól gondozott kutya nem csak egészségesebb, de boldogabb is!

Kutya pelenka

Gazdiként elsőre lehet furcsán hangzik számodra a kutya pelenka használata. Kezdő állat gazdiként fontos ha tudod, hogy rendkívül sok előnye van és óriási segítséget nyújt a kölyök kutya gondozásában, különösen az első időszakban. A kiskutyák mellett természetesen az idős, vagy beteg kutyák gondozásában is segítséget nyújt. Ám a leghasznosabb mégis azoknak a 8-10 hetes kisállatoknak, akik frissen kerülnek családjukhoz és a kötelező oltások miatt nem mehetnek még ki az utcára, a lakásban töltik első időszakukat, s így lehetővé teszi a szükségletek elvézésére őket. Majd ahogy telik az idő, úgy gazdijával fokozatosan gyakorolni, tanulni kezdik a szobatisztaságra nevelést a pelenkák segítségével. Szoba kutyád, ha lakáson belül űrít, akkor ezek a pelenkák rendkívül jól vezetik a nedvességet, s a kellemetlen szagokat elnyelik, így nem okoz kellemetlen illatokat a lakásban. Arról nem beszélve, hogy magas hőfokon lehet mosni, könnyű tisztán tartani őket. Általában a kölyök kutyákat 3 hónapos korukig szobatisztává lehet nevelni, különösen a pelenkák elhelyezésének lehetősége által. Kezdetben több pelenkát helyezzünk el a lakásban, majd ahogy a kutya egyre gyakrabban kezdi el használni ürítés céljából, úgy csökkentsük a letett pelenkák számát. Amíg nem érünk el addig, hogy márcsak 1-2 helyen van elhelyezve. Fontos, hogy minden sikeres, pelenkára történő ürítést követően nagyon dicsérjük meg, jutalmazzuk kis kutyánkat. A pelenka segít megőrizni otthonunk tisztaságát és csökkenti a kellemetlen szagokat.

Hálós térelválasztó

A gondos kutya, macska tartás nem csak a szeretetről és odaadásról szól, hanem a megfelelő eszközök és kiegészítő felszerelések beszerzéséről is. Kedvenc négylábú barátaink életminőségét jelentősen befolyásolhatjuk azzal, hogy milyen otthoni kiegészítőket választunk számukra. A hálós térelválasztók rendkívül praktikus kiegészítői lehetnek otthonunknak. Általuk kisállataink számára előre meghatározott, kijelölt területet biztosítunk nekik, ahol könnyebben kialakul biztonságérzetük, különösen az első napokban, hetekben, amikor először kerül be az új családba. Ezek a nagyszerű térelválasztók lehetőséget nyújtanak arra, hogy kijelölt lakás részben saját területet biztosítsunk a kis állatnak, ahol szabadon mozoghat kedvére. Biztonságuk védelme mellett természetesen védik a kisállatokat a veszélyes helyiségektől, nem tudnak bemenni a tiltott területekre, mint a konyha, a lépcső, valamint az iroda, nappali, ahol számos veszély forrás vár rájuk, mint a kábelek elrágása. Ezek a kiegészítők különösen akkor hasznosak, amikor a kisállatok még nem tanulták meg az alapvető viselkedési helyzeteket új otthonukban. A hálós térelválasztót még a családi utazásra is magatokkal vihetitek, mivel könnyen szállítható, s felállítható. Lehetőség nyílik arra az autóban is, hogy az elválasztó által kutyádat elkülönítsd utazás közben az utas tértől. Ezáltal maximálisan lehet biztosítani a kényelmet és a biztonságos utazást. 

Hámok és pórázok

A kutyák nem csak a legjobb barátaink, hanem egyben nagy felelősségünk is. A gondos kutyatartás nem csak a szeretetről és odaadásról szól, hanem a megfelelő eszközök és felszerelések beszerzéséről is, mint a hám és a hozzá tartozó póráz is. Kedvenc négylábú barátaink életminőségét jelentősen befolyásolhatjuk azzal, hogy milyen kiegészítőket választunk számukra. 

Az egyik nélkülözhetetlen tartozék minden kutya számára a hám. Bár sokan a nyakörvet részesítik előnyben, a hám sokkal kíméletesebb és biztonságosabb megoldást jelent. Segítségével elkerülhető a fulladás veszélye, ha a kutya hirtelen rántja meg a pórázt. Ráadásul a hám használata mellett a kutya mellkasa is jobban védett. A póráz is fontos kiegészítője a kutya gondozásának. Segít kontrollálni a kutyát, sokkal könnyebb vele irányítani és biztonságban tartani a négylábút, különösen forgalmas helyeken a városban. Egy strapabíró, állítható hosszúságú póráz ideális választás minden kutyatartó számára.

Kutya párna és pléd

A kutya komfortérzetét növeli a plüss takaró vagy a kutyapárna is. Ezek az eszközök nem csak puha és meleg alvóhelyet biztosítanak, de segítenek abban is, hogy a kutya saját területként értelmezze az otthont. Érdemes olyan anyagból készült takarót választani, amit könnyen lehet tisztítani, hogy mindig tiszta és friss legyen a kedvencünk számára. Saját kis fekhelye rendkívül nagy biztonságérzetet jelent számára, itt kellemesen pihenhet és szundíthat biztonságban napközben. 

Felboríthatatlan kutyatál

A felboríthatatlan kutyatálat úgy tervezték, hogy étkezés közben ellenálljon a kutyák erőteljes mozgásának, falatozásának. Így teljes mértékig megakadályozza a tálak ki borulását. Ezek a tálak általában nagyon strapabíró anyagokból készülnek, többnyire rozsdamentes acélból, és műanyagból. Nemcsak a borulásnak, hanem a rágásnak sőt még a kopásnak, esetleges macska karmolásnak is ellenállnak. Ezek a tálak teljes mértékig csúszásmentesek, így ivás-evés közben nem tudja el tolni, rosszabb esetben borítani.  felboríthatatlan kutyatálak gyakran alacsony profilúak és stabil alappal rendelkeznek. Az alacsony profil megakadályozza a tál felborulását, míg a stabil alap biztosítja az egyensúlyt, még akkor is, ha a kutya lendületesen eszik vagy inni próbál.

Kutya játék

A kutyák nem csak a legjobb barátaink, hanem egyben nagy felelősség is. Gondoskodnunk kell róluk, hogy egészségesek és boldogok legyenek. A kutya gondozásának kulcsfontosságú elemei közé tartozik a megfelelő játék és a rendszeres szőrápolás, de számos kiegészítő felszerelés is segíthet ebben. A kisállat játék tehát kiemelkedően fontos a kutyák életében: segít fizikai kondíciójuk fenntartásában, fejleszti intelligenciájukat és erősíti a kötődést gazdájukhoz. Mindig válasszunk olyan játékokat, amelyek biztonságosak és megfelelnek négylábú barátunk igényeinek. A játékidő alatt az interakció és a figyelem központi szerepet játszik, ezért fontos, hogy gondosan figyeljünk kedvencünkre.

Összefoglalva, ahhoz hogy kutyánk egészséges és boldog legyen, rendszeres játékra, szőrápolásra és megfelelő kiegészítő felszerelésekre van szükség. Fontos, hogy mindig gondosan válasszuk ki a játékokat és az ápolási termékeket, hogy megfeleljenek kedvencünk igényeinek és biztonságosak legyenek számukra. A megfelelő gondozás mellett pedig soha ne feledkezzünk meg a szeretetről és a törődésről sem, hiszen ezek teszik igazán teljessé barátunk életét. Látogass el a bivin.hu webshopjába és szerezd be ezeket a nagyszerű kiegészítőket kisállatod számára, hogy boldog és kiegyensúlyozott életet élhessen. 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem