Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Ismerd meg az ESD védelemmel ellátott cipőket!

Az elektrosztatikus kisülés /ESD/ káros hatással lehet elektronikus eszközökre és érzékeny elektronikai komponensekre. Az ESD védelemmel ellátott cipők kiemelkedő fontossággal bírnak olyan iparágakban, ahol az elektrosztatikus feltöltődés kritikus lehet, például elektronika, számitástechnika, gyógyszeripar és a robbanásveszélyes környezetek. Ebben a cikkemben bemutatom ezeknek a lábbeliknek a jellemzőit és fontosságát az ipari munkakörnyezetben. Az ESD védelemmel ellátott cipőket megvásárolhatod a grandis.hu weboldalán, ahol több fazon között is  válogathatsz, melyekből  kiemelném a TALAN Airflex 3 színben elérhető modelljét, amely tartósan vízálló, olajálló, csúszásmentes és szuper kivitelű.

Az ilyen védelemmel ellátott cipőket kifejezetten arra tervezték, hogy csökkentsék vagy megszüntessék az elektrosztatikus feltöltődést, és megakadályozzák az elektrosztatikus kisülésből eredő károkat. Ezek a cipők speciális anyagokból készülnek, amelyek kíváló elektromos vezető képességgel rendelkeznek, és lehetővé teszik az elektrosztatikus töltés elvezetését a testről a talajba. Emellett az ESD-vel ellátott, munkavédelmi biztonsági lábbeliknek olyan jellemzőkkel kell rendelkezniük, amelyek megfelelnek a munkakörnyezet biztonsági előírásainak, például az ütésállóságnak, csúszásmentességnek és kényelmes viseletnek. A védelemmel ellátott lábbelik legfontosabb jellemzői közé tartozik az ESD-szabványoknak való megfelelés. A legelterjedtebb szabvány az ICE61340, amely meghatározza az ESD-ellenálló lábbelikre vonatkozó követelményeket. Ennek értelmében ezeknek a cipőknek, olyan ellenállási tartománnyal kell rendelkezniük, amely megakadályozza az elektrosztatikus töltés felhalmozódását, de lehetővé teszi annak vezetését. 

Fontos megjegyezni, hogy az ESD cipők anyagának elektromos vezetőképességét rendszeresen ellenőrizni kell, hogy megfelelően biztosítsa a hatékony védelmet. A kényelem és a biztonság egyaránt fontos szempont ezeknél a termékeknél. A cipőknek ergonomikus kialakítással kell rendelkezniük, hogy kényelmes viseletet biztosítsanak a felhasználó számára hosszabb munkaidő alatt is. Emellett olyan talp struktúrával kell rendelkezniük, amely megakadályozza a csúszást és megfelelő stabilitást biztosít. Ütésállóságuknak is kiemelt figyelmet kell kapnia, különösen olyan munkakörnyezetekben, ahol leeső tárgyak veszélye áll fenn. Előnyei közé tartozik az elektronikai eszközök és komponensek védelme is. Az elektrosztatikus kisülésből eredő túláramok és elektromos kisülések károsíthatják az érzékeny elektronikai alkatrészeket, ami hibás működést vagy akár végleges meghibásodást eredményezhet. Az ESD cipők viselése minimalizálja az ilyen károkat, mivel az elektrosztatikus töltés vezetésével megakadályozza a túláramok keletkezését és a káros kisüléseket. Ehhez a  biztonságos munkakörnyezethez más intézkedések is szükségesek, például az ESD padlóburkolatok, munkapadok és a megfelelően földelt munkaeszközök használata.

Tehát az ESD védelemmel ellátott cipők fontos szerepet játszanak az elektrosztatikus kisülés elleni védelemben. Ha munkakörnyezeted megkívánja az ilyen védelemmel ellátott, vagy más munkavédelmi lábbeli használatát, szerezd be te is a grandis.hu weboldaláról.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem