Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Hogyan válasszunk TV konzolt?

A mindennapokban sok ember választja kikapcsolódásként a tévézést, amihez több szempontból is előnyös egy TV konzol használata. Egészségügyi okokból is megéri rá beruházni, hiszen a megfelelő beállítással elősegíti a tévénézés közbeni helyes testtartást, ezáltal megvéd a különböző gerinc-, nyak- és derékfájdalmaktól. Ha megfelelő szögbe állítjuk a képernyőnket, sokkal kényelmesebben tölthetjük előtte az időt.

Többféle konzol létezik, amelyek között mindenki megtalálhatja a neki tetsző darabot. Cikkemben arról írok, mire érdemes odafigyelni, mielőtt döntést hoznánk. A vásárláshoz kiemelten ajánlom a bolt.sat.hu weboldalát, ahol számos konzol közül válogathatunk. De lássuk először is, milyen szempontok alapján válasszunk TV konzolt?

Napjainkban már kizárólag lapos tévé készülékeket gyártanak a gyártók, méghozzá egyre nagyobb méretben - ezeket a készülékeket a konzol segítségével tudjuk a falra helyezni. A modern tévék szabvány méretűek, ezért könnyen illeszkednek a különböző fali tartókhoz. Míg a régi időkben ez nem számított biztonságos megoldásnak, mára viszont ez az egyik legcélszerűbb és legesztétikusabb döntés. Nagyon könnyű a felszerelése: egy-két fúrás és fent is van a helyén. Gondoljunk bele, hogy még házimunkát is megkönnyíti, hiszen sokkal egyszerűbb a takarítás, ha nem kell tologatni a bútorokat. Ezenkívül a konzol segítségével a lakás több pontjáról, bármilyen tevékenység közben nézhetjük és hallgathatjuk a tévét, így gyorsabban múlik az idő. Idősebb rokonoknak is igen előnyös, távirányítóval bárhonnan könnyen kezelhető a falra rögzített készülék. A konzollal a kisgyerekek szempontjából is biztonságos magasságba rögzíthetjük a tévé készüléket, amelynek így hosszabb lehet az élettartama.

A TV konzolnak ma már számtalan típusa, formája, stílusa, mérete és kivitelezése létezik, ezért minden eshetőségre találhatunk esztétikus megoldást. Van belőle dönthető, forgatható vagy kombinált verzió; de akár fix változatban is szinte bárhová felszerelhető. Akármelyik változat mellett is döntünk, a szerelhetősége egyformán egyszerű lesz, és a megvásárolt csomagok mindegyikében megtalálhatjuk a szereléshez szükséges kiegészítőket is.

Milyen szempontokra figyeljünk, amikor vásárolni indulunk? Először is el kell döntenünk, mennyi pénzt szeretnénk rá költeni, és milyen típusra (dönthető, forgatható, kombinált vagy fix) van szükségünk. Fontos tudni a tévé készülékünk méreteit, súlyát is. Elsősorban a rögzitési pontok távolságára lesz szükségünk, ez az ún. VESA-szabvány, amelyet mindig feltüntetnek a tévé adatlapján is. De a különböző műszaki információkra is kellő figyelmet kell fordítani, érdemes például nagyobb kapacitású konzolt vásárolni, mert a teherbírás is fontos tényező, főleg, ha a későbbiekben esetleg nagyobb és nehezebb tévére cserélnénk a készülékünket. Gondolnunk kell a biztonságra is, hiszen ahol kisebb gyerekek vannak a családban, ott nagyobb a balesetveszély, ezért fontos szempont, hogy milyen magasságba szerelnénk fel a készüléket.

 

Ha a rögzített, azaz fix konzol mellett döntesz, akkor a készüléked a falra fog simulni, mint egy festmény és nem tudod majd elmozdítani. Ez a megoldás akkor célszerű, ha mindig szemből szeretnéd nézni a tévét, például a nappaliban. Ha billenthető fajtát szeretnél, akkor a készülék dönthetővé válik, így könnyedén megtalálhatod a számodra legkényelmesebb beállítást. Vannak olyan modellek is, amelyek segítségével a képernyő térben kifordítható a faltól. A csuklós változattal bármikor megváltoztathatod a tévéd faltól való távolságát is. Végül vannak olyan univerzális konzolok is, melyekkel a forgatási és döntési szög, valamint a magasság egyaránt változtatható.

A TV konzol tehát egy multifunkcionális és rendkívül praktikus eszköz, ott a helye minden tévézést szerető ember háztartásában. Remélem, sikerült néhány világos és hasznos szempontot megadnunk ahhoz, hogy te magad is a megfelelő fali konzolt választhasd ki! Aki pedig nem falra szeretné szerelni a tévéjét, az a bolt.sat.hu kínálatában válogathat a különböző állványok és gurulós, vagy mennyezetre rögzíthető tartók közül.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, látogass el a bolt.sat.hu weboldalára, ahol számos konzol és mindenféle hasznos, tévézést segítő termék vár rád!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem