Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

Hogyan válasszunk hordozót kutyánk számára?

Ha szerencsés gazdiként egy négylábú barátnak örülhetsz otthonodban, akkor bizonyára a kényelme és biztonsága a legfontosabb számodra. Nem csak otthon, de utazások alkalmával is. Ebben segíthet a megfelelően kiválasztott kutyahordozó. A hordozóválasztás nem csak egy praktikus döntés. Mindannyian szeretjük kutyáinkat, és szeretnénk biztosítani számukra a legnagyobb kényelmet és biztonságot, legyen szó akár rövid vagy hosszú utazásról. De vajon hogyan lehetséges mindezt megvalósítani? Hogyan válasszunk hordozót kutyánk számára? Cikkünkben a kutyafulebolt.hu webshopjának segítségével segítünk a kiválasztásban, tippeinkkel.

Amikor a legjobb kutya hordozó keresésén fáradozunk, sokan hajlamosak elsőként az esztétikai vonzerejét, vagy akár az árcédulát figyelembe venni. A méret és típus fontossága azonban nem hagyható figyelmen kívül. Ezek a tényezők meghatározzák a hordozó használhatóságát és a kutyánk biztonságát valamint kényelmét is. Gondoskodni kell arról, hogy a hordozóban legyen elegendő hely a kedvencünknek, hogy kényelmesen elférjen, fel tudjon állni, megfordulni, és le tudjon feküdni. Ha a hordozó túl szűk, kellemetlen lehet a kutyánk számára, míg ha túl nagy, a biztonság veszélybe kerülhet, mert a kutya könnyen össze-vissza csúszhat az utazás során. A kutya méretének megfelelő hordozó kiválasztása elengedhetetlen a biztonság és a kényelem szempontjából. A kutya méretéhez illő hordozó megtartja őt, miközben elegendő helyet biztosít a kényelmes fekvéshez, üléshez vagy álláshoz. Emellett érdemes figyelembe venni a kutya testalkatát és fajtáját is. Egy magas, sovány kutya más típusú hordozót igényel, mint egy rövid, zömök kutya.

A másik elengedhetetlen tényező a hordozó típusa. Vannak kutya szállító hátizsákok, amelyek kiválóan alkalmasak hosszabb kirándulásokra vagy biciklizéshez. Az autós utazásokhoz azonban jobban ajánlott a kemény falú vagy lágy oldalú kutya szállító boxot választani, amelyek jobban védenek a balesetek esetén. Ezek a szuper hátizsákok extra párnázott szállítók. Rögzítő pánt mérete állítható a kutyának a méretéhez igazítva. Extra párnázott részeinek köszönhetően a kutyáknak és viselőinek is maximális kényelmet biztosít. A hátizsákon belül található biztonsági öv a kutyák számára maximális biztonságot erdeményez. Ezek a nagyszerű hátizsákok természetesen a kisebb méretű kutyusok számára lettek tervezve. Használata által folyamatos figyelmet tudsz szentelni kis kedvencednek. Viheted benne akár vásárolni, városnéző kirándulásokra, de jó szolgálatot tesz utazásoknál is. A kutya kenguruk oldalát paktikus zippzárral látták el. Csak szét kell húzni a zippzárt, majd a kutyát könnyedén bele is tudod bújtatni a kenguruba. A hátizsák első felén található, erre a célra kialakított alsó nyílásaiba kell bele tenni a négylábú hátsó két lábát, majd a felső két nyílásba az első két lábát. A hátizsák hátsó részének alsó felén pedig a kutyus farkát kell áthúzni, és már készen is áll a kis állat az indulásra. 

A biztonság tehát kiválasztáskor nagyon fontos szempont. A hordozó stabilnak és strapabírónak kell lenni. Bizonyosodjunk meg róla, hogy a hordozónak van egy biztonsági öve, amely megvédi a kutyát az utazás során bekövetkező esetleges balesetekben. Fontos, hogy a hordozó jól szellőző anyagból készüljön, hogy kis barátunknak mindig friss levegője legyen. Az utazás önmagában is stresszes lehet a kutyák számára, ezért nagyon fontos, hogy a hordozó kényelmes legyen számukra. Egy puha aljú hordozó vagy egy jól párnázott hordozó segíthet enyhíteni az utazás okozta feszültséget. Ezért az autós utazáshoz a legmegbízhatóbb megoldást az autós biztonsági ülés jelenti utazáskor.

Vegyük még figyelembe a hordozó praktikumát is. Könnyű-e hordani? Alkalmas-e hosszabb utazásokra? Könnyen tisztítható-e? Ezekre a kérdésekre is érdemes választ találni a tökéletes kutyahordozó kiválasztása során. Végül, de nem utolsósorban, fontos, hogy a hordozó tisztítása egyszerű legyen. A könnyen tisztítható anyagok biztosítják, hogy a hordozó mindig friss és tiszta maradjon, ami hozzájárul kutyánk jólétéhez.

Összefoglalva, amikor kutyahordozót választasz, figyelembe kell venned a kutya méretét és típusát, valamint a hordozó biztonságosságát és kényelmét. Jól megtervezett és gondosan kiválasztott hordozó biztosítja négylábú barátodnak az utazás során azt a kényelmet és biztonságot, amit megérdemel. Látogass el a kutyafulebolt.hu webshopjába, ahol minden szükséges kiegészítőt megtalálsz. 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem