Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Hogyan válassz kültéri falfestéket?

Az otthonunk külső megjelenése ugyanolyan fontos, mint a belső kialakítása. A ház kültéri fala szinte olyan, mint egy vászon, amely bemutatja a ház tulajdonosának stílusát és ízlését. A falfesték kiválasztása azonban nem mindig könnyű feladat, hiszen számos tényezőt kell figyelembe vennünk. A legfontosabb szempontok közé tartozik az időjárásállóság, a festék típusa, a szín és textúra, valamint a vízállóság és tartósság. Cikkünkben most néhány hasznos tippet adunk a tökéletes kültéri falfesték kiválasztásához, a biborfestek.hu webshopjának segítségével.

Az első és talán legfontosabb szempont az időjárásállóság. Egy jó kültéri falfestéknek ellenállónak kell lennie az időjárási viszonyokkal szemben, legyen szó akár erős napsütésről, esőről vagy hóesésről. Egy minőségi festék nem csak a színt őrzi meg hosszú távon, hanem védelmet is nyújtanak a ház falának. Vízálló festékek alkalmazása elengedhetetlen, hiszen a falnak ellen kell állnia a csapadékoknak is. Ezért a tartósság is kulcsfontosságú szempont, kiválasztás előtt. A festéknek nem csak a színeinek kell megőriznie az eredeti fényét, hanem a struktúrának is ellen kell állnia.

A kültéri falfestéknek képesnek kell lennie arra, hogy megbirkózzon a nedvességgel anélkül, hogy repedne, hólyagosodna vagy lepattogna. Ez különösen fontos olyan területeken, ahol gyakori az eső vagy a magas páratartalom. A kültéri falfestéknek képesnek kell lennie ellenállni a csapadéknak anélkül, hogy elmosódna vagy leperegne a falról. Ezenkívül fontos, hogy a festék légáteresztő legyen, hogy ne alakulhasson ki penész a falon. Egy otthon külső megjelenése alapvetően befolyásolja az első benyomást, amit a látogatók kapnak. A ház kültéri fala szinte olyan, mint egy vászon, amely bemutatja a ház tulajdonosának stílusát és ízlését. 

A szín és textúra kiválasztásánál merítsünk inspirációt a természetből! A színek befolyásolják hangulatunkat, érzéseinket és az általános benyomásunkat is. Az élénk színek, mint a sárga, narancs vagy piros, energiát sugároznak és boldogságot hoznak, míg a pasztellszínek, mint a zöld, kékek vagy szürkék nyugalmat és harmóniát közvetítenek. A természet inspiráló textúrái - mint például a fák kérgének, a sziklák durva felületének vagy a homok finom textúrájának utánzása - hozzáadhatnak egy kis varázslatot és egyediséget otthonunk külső megjelenéséhez. Érdemes olyan árnyalatot választani, ami harmonizál a környezettel és az otthon stílusával. A textúra adhat rusztikus, modern vagy éppen klasszikus hatást az otthonnak.

A kültéri festék típusa szintén meghatározó. Az akril alapú festékek például nagyon jól bírják az időjárás viszontagságait és könnyen fel lehet őket vinni a falra. Olaj alapú festékek esetén viszont jobban kell figyelni a felvitelre, és hajlamosabbak a repedésre, de nagyon szép, selymes felületet képesek adni. A latex alapú festékek gyorsan száradnak és kevésbé hajlamosak a penészre, míg az olaj alapú festékek tartósabbak és többféle felületen alkalmazhatók. Mindkét típusnak megvannak a saját előnyei, ezért érdemes mérlegelni, hogy melyik a legmegfelelőbb a konkrét igényeinkhez. A kültéri színező paszta olyan anyag, amelyet festékekhez és bevonatokhoz lehet hozzáadni a kívánt szín eléréséhez. Kiváló színező erőt, egyenletes, matt és esztétikus felületet fog eredményezni.  Beltériben történő alkalmazáskorhoz minden színárnyalatbanben önálló festékként is használható, kültéri alkalmazáshoz esetén bizonyos színek használatát javasoljuk a színfakulás elkerülése érdekében. 

Otthonunknak nemcsak a belső falaira kell gondos figyelmet biztosítani, hanem annak külső falfelületeit is megfelelően kell kezelni annak érdekében, hogy hosszú távon is szépek, igényesek legyenek. E célból szolgálnak minket a minőségi homlokzatfestékek. Ezek olyan speciális alapanyagok, melyek hatékony védelmet tudnak nyújtani a falfelületeknek az időjárási elemekkel és más környezeti hatásokkal szemben. Emellett pedig esztétikailag is előnyös megjelenést adnak számukra. Ez legalább annyira fontos, mint a védelem biztosítása, elvégre a homlokzat az első, amit a hozzánk betérők és a külső szemlélők látnak. Összefoglalva, a kültéri falfesték kiválasztása nagyobb kihívást jelenthet, mint gondolnánk. Az időjárásállóság, vízállóság és tartósság figyelembe vétele mellett ne felejtsük el a szín és textúra fontosságát sem. A természettől merített inspiráció és a festék típusának megfontolt kiválasztása segíthet abban, hogy otthonunk külső megjelenése valóban lenyűgöző legyen. Látogass el a biborfestek.hu webshopjába, ahol széles választékban megtalálsz minden festéket, és festékhez szükséges kiegészítőt is. 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem