Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Hogyan maradjon szép ősszel a kerted?

Ha kertes házban laksz, vagy van portád, akkor tisztában vagy azzal, hogy a tavaszt, ősszel kell előkészíteni. Jobban mondva, ha azt szeretnéd, hogy jövő tavasszal csodaszép kerted legyen, akkor még ősszel rendbe kell rakd! Mert bizony a tél bekövetkezte előtt még rengeteg a tenni valód van a házkörül.

Vajon melyek is lehetnek a legfontosabb őszi munkák? És milyen eszközökre lesz szükséged ezek elvégzéséhez?

Güdebolt Webáruház segítségével összegyűjtöttük neked, hogy mely kerti munkák és szerszámok elengedhetetlenek ahhoz, hogy a kerted szép maradjon ebben az évszakban és közben fel is készítsd a tavaszra.

gudebolt_lombseprű

Növények, melyek szeptemberben kerülnek ki a kertbe:

Ha színes, illatos és csodaszép virágokat szeretnél gyönyörködni a konyhaablakból vagy teraszról jövő március-áprilisban, akkor a hagymás növényeket most kell elültetned. Szeptemberben, legkésőbb októberben (az első komolyabb fagyokig) kell elültetned a nárciszokat, a tulipánokat és a jácintokat. Mielőtt neki látsz a munkának, csekkold le, hogy az ültetéshez használandó szerszámaid milyen állapotban vannak, ellenőrizd, hogy a készleted hiányos-e. Mivel az ültetés nem egy nagy ördöngösség: ásd fel az udvar azon részét, ahol jól mutatnak majd a virágok, és ültesd el a hagymákat kb. 20 centi mélyre hegyükkel felfelé. Ezután fedd be őket és öntözd meg.

Gondoskodj gyepedről!

De mit tehetsz azért, hogy idén ősszel is a te pázsitod legyen a legszebb? Hiszen a tél (a gyenge napsütés, a nedves és alacsony hőmérséklet) ugyanúgy hatással van a gyepre, mint bármely másik évszak. Ezért van szüksége a fűnek egy kis löketre, mielőtt a téliálom megkezdődne. Októberben, még utoljára, vágd le fűnyíróval/fűkaszával és győződj meg róla, hogy 5cm-nél nem lettek rövidebbek, mert a hosszabb fűszálak jobban kihasználják a kevesebb napfényt és jobban ellenállnak majd a gyomoknak és a mohának. Az őszi műtrágya használata is ajánlott, mert alacsony nitrogéntartalmúak és magas káliumtartalmúak. A megnövekedett káliummennyiség erősíti a füvet és növeli a fagyállóságát. A hagyományos gyeptrágyákat ősszel nem ajánlott használni, mivel nagy mennyiségű nitrogént tartalmaznak, és a gyep gyorsabban nő tőle, de fagyérzékenyebbé is válik tőle.

gudebolt_lombszívó

Lehulott lomb ellen

Ősszel sárga, vörös és barna színre válják a fák a lombkoronáikat, és megkezdődik a lombhullás, ami egyszerre szemet gyönyörködtető látvány, és elképesztő mennyiségű, soha véget nem érő munkát ró a nyakadba. Naponta akár többször össze kell szedned a lehulló leveleket, és ha jól gondolom, szeretnéd is tisztán tartani az udvart. Ha egy kényelmesebb, idősporló megoldást keresel, akkor a neked való választás a lombszívó, amivel pofonegyszerű összeszedni a leveleket.

Ápold a fáiddal, és bokraiddal!

A nagyobb gallyak metszése/levágása, a bokrok és sövények visszavágása fontos őszi feleadat. Hiszen a fák, bokrok, ugyanúgy megérdemlik a gondoskodást, mint a virágok, és a pázsit. Ha túl vagy az őszi betakarításon (ne maradjon gyümölcs a fán, mert azzal terheled), permetezz, és mindenképp mentsd meg a fákat azoktól a gallyaktól, amelyek egyértelműen rossz irányba nőnek. Válassz hozzá a megfelelő eszközöket, hogy sokkal hatékonyabban légy, mint a legutóbb voltál.

gudebolt_földfúró

Fák és bokrok ültetése

Nincs jobb időszak faültetésre, mint a szeptember, október eleje. Mivel rengeteg dolgod van nap, mint nap: helyt kell állnod az irodában és picik a gyerekek, akikre valakinek mindig figyelnie kell, de a kertedet is szeretnéd rendbe tenni, és egy-két fával vagy bokorral díszíteni? A hagyományos ásós, lapátos módszer nem bonyolult, de időigényes feladat, ellenben a motoros földfúróval gyorsítani tudod a folyamatot. Ha meg van az eszköz, már csak arra kell ügyelned, hogy milyen talajt szeret a növény, és hogyan kell elültetni.

Készülj fel a télre!

 

Télen minden pihen, és a tiszta hó belepi a kertedet, ilyenkor mesebeli kép tárul a szemed elé és nyugodtság árad szét testedben. Ahhoz, hogy ez a békesség meg legyen, minden őszi kertimunkával végezned kell időben és ezt követően minden kerti szerszámodat össze kell szedj! Megtisztított állapotban tedd biztonságos helyre, hogy a hideg ne ártson nekik, és jövőre a kertben munkálkodva újra sok örömöt lelj bennük.

Ha meg jött a kedved igényes és gyors kerti munkához, akkor ajánlani tudjuk a Güdebolt Webáruház gazdaságos és minőségi gépeit és szerszámait. Továbbá találhatsz munkavédelmi eszközöket, hogy munka közben védve legyél a káros anyagoktól és ne sérülj meg


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem