Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

Hogyan készülj az iskolakezdésre szülőként?

A szülői készülés az iskolakezdésre mindig nagy kihívásokkal jár. Nem elég csak a szokásos napi rutinokat beállítani, hanem az iskolához szükséges felszerelések beszerzése is rendkívül fontos feladat. A beiskolázás előtt álló szülők számára rendkívül fontos, hogy időben és hatékonyan készüljenek fel az iskolakezdési teendőkre. Az iskolatáska beszerzése, az iskolai felszerelések összeválogatása, a beiskolázás adminisztrációs feladatai mind-mind óriási kihívást jelentenek. Ebben a cikkben a mindenkiaruhaza.hu webshopjával együttműködve néhány hasznos tippet osztunk meg veletek, hogy mindezt könnyebben vegyük, s könnyen tudjunk készülni az iskola kezdésre az utolsó pár nyári hétben.

Az iskola megkezdése fontos mérföldkő a gyermek és szülei életében egyaránt, nemcsak a gyermeknek, de szüleinek is alkalmazkodni kell a gyermek iskolai útjához. Így nem csoda, hogy a szülői készülés az iskolakezdésre mindig nagy kihívásokkal jár, az iskolai felszerelések széles világában könnyű elveszni. Rengeteg fajta iskolaszer: mint a füzet, ceruzák, rajzeszközök, festő készlet, tollak, technikai kiegészítők, táskák tárulnak a szülők elé. A legfontosabb, hogy csak olyan eszközöket szerezzünk be számukra, amelyekre szüksége lesz az adott tanulmányi évében. Az iskolai felszerelések minőségére is érdemes figyelni - a tartós, jó minőségű eszközök hosszú távon pénzt takaríthatnak meg. Az első és legfontosabb kiegészítő, amit elsődlegesen biztosítani kell a gyermeknek, az az iskolatáska. Ne felejtsük el, hogy a gyermekünk egész tanéven át hordja majd ezt a táskát, ezért fontos, hogy a kényelem és praktikum mellett személyes ízlését is tükrözze. Könnyedén nyitható és zárható legyen, a beosztása pedig praktikus: legyen benne elegendő hely a tankönyveknek, füzeteknek sőt még a kulacsnak és tízórais dobozának is. Olyan táskát célszerű választani, amely rendkívül erős és tartós. Fontos, hogy a táska könnyen tisztítható legyen, és rendelkezzen elég rekeszekkel a különböző tárgyak rendezett tárolásához. A vállpántok párnázottak legyenek a kényelem érdekében és állíthatóak legyenek a gyermek növekedésének megfelelően. Az Ars Una, valamint az Oxy Bag kollekció táskái tökéletesen megfelelnek ezeknek az alap követelményeknek. Tökéletesen illeszkednek a gyermekek hátához, nagyon kényelmes viselést eredményeznek, ki párnázott hátrészének köszönhetően. Ezek a táskák, valamint táska szettek a gyermekek életkorához megfelelően lettek kialakítva. Az elsősöknek való iskolatáskát ergonómikus és gerinckímélő kialakításának köszönhetően első éves kis termetű gyermekek számára alakították ki. Derék pántjának köszönhetően mégjobban le veszi a kis gyermekekre zúduló terhet. Párnázott hát része teljesen légáteresztő, nem okoz izzadást. Utcai közlekedéshez lett kifejlesztve, ugyanis a táskák fényvisszaverő részekkel vannak ellátva, így sötétedéskor a kisgyermekek biztonságosan közlekedhetnek vele. Az iskolát megkezdő kis diákoknak ezek a táskák nem okoznak hát fájdalmakat, könnyen tudják hordani, mivel a táskák súlya csak 1kg. A táskák könnyen nyithatók és zárhatók számukra, számos pakolási lehetőséget biztosít számukra. A szülők számára könnyen tisztítható, rendkívül praktikus belső kialakítása van, így könnyen lehet elrendezni az iskolai felszereléseket benne.

Az iskolai felszerelések kiválasztása nem egyszerű feladat, célszerű előre megtervezni, így könnyebbé válik a készülődés. Ne feledjétek, hogy az iskolakezdési teendők között a legfontosabb a beiskolázás, ezért ne hagyják ezt az utolsó pillanatra! Az iskolatáska és a tolltartó kiválasztása ugyanolyan fontos, mint a tankönyvek és a jegyzetfüzetek beszerzése. Ezekkel a tippekkel remélhetőleg könnyebb lesz megtalálni a legjobb eszközöket a gyermekek számára. A tolltartó, amely megszokott társunk az íróasztalunkon, most a gyermekünk első önálló iskolai eszköze lesz. Fontos, hogy a tolltartó praktikus legyen, de az sem árt, ha tetszik a gyermekünknek, hiszen ez növeli a tanulási kedvét és az összetartozás érzését az új iskolai közösséggel. A tolltartó nem csak eszközök tárolására szolgál, hanem segít a gyermeknek rendet tartani és fejleszti a szervezési készségeit. Válassz olyan tolltartót, amely elég tágas ahhoz, hogy elférjenek benne az összes íróeszközök, de ne legyen túl nagy, hogy ne foglaljon el túl sok helyet a táskában, iskolai asztalán. A tolltartó anyaga is fontos szempont - a műanyag tolltartók strapabírók és tartósak, míg a textil tolltartók könnyebbek és hordozhatók. Választhatunk egyszintes és többszintes termékek közül is. Az emeletes tolltartókba a ceuzákat rendezetten el lehet különíteni a színes ceruzáktól, így a gyermek már fejleszti szervezési készségeit általa, arról nem beszélve, hogy sokkal több íróeszközt tud magával vinni a tanórákra. 

Az iskolakezdés izgalmas időszak minden család életében. A szülői készülésnek számos része van, kezdve az iskolai felszerelések beszerzésétől, egészen a beiskolázásig. Ez a folyamat néha megterhelő lehet, de megfelelő útmutatással és tervvel hamar átláthatóvá válik. A beiskolázás jelenti a szülői készülés csúcspontját. Ekkor kerül sor az iskolai eszközök beszerzésére, a beiratkozási papírmunkára. Fontos, hogy időben kezdjük el ezt a folyamatot, és alaposan olvassuk el minden dokumentumot. Kérjük meg az iskola munkatársait, hogy beszéljenek velünk a beiskolázás minden részletéről és a következő tanévről. Az iskolakezdési teendők tervezésekor vegyük figyelembe gyermekünk érdeklődését és igényeit is. Az iskolakezdés lehet izgalmas és boldog időszak mindannyiunk számára, ha felkészültek vagyunk és összhangban dolgozunk a gyermekünkkel és az iskolával. Végül ne feledjük, hogy a legfontosabb az iskolakezdés során a gyermekünk támogatása és bátorítása. Egy pozitív hozzáállás segítheti őket abban, hogy izgalmuk legyőzze a félelmeiket, és sikerrel kezdjék meg az új tanévet. Látogass el a mindenkiaruhaza.hu webshopjába és szerezz be minden szükséges kiegészítőt gyermeked számára könnyedén, otthonodból. 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem