Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Gin történelem

A gin, a gyógynövények kifinomult és sokszínű palettájának köszönhetően, ma a világ egyik legkedveltebb szeszes itala. Története azonban sokkal öregebb, mint azt gondolnánk, és szorosan összefonódik az angol kultúrával, Európa és Afrika történelmével is. Cikkünkben a ginnet.hu webshopjának együttműködésével szeretnénk bemutatni nektek a gin eredetét és történelmét.

A gin az európai gyógynövénykultúra gyökeréből ered, amikor a középkorban az orvosok és gyógyszerészek boróka, koriander és más gyógynövényeket használtak a betegségek gyógyítására. A boróka, a gin legfontosabb alkotóeleme, s ezért hosszú ideig a pestis és az influenza ellen gyógyírként alkalmazták. Később a hollandok fejlesztették ki a genièvre-t, melynek neve a francia borókát jelent. Az angol kultúrának köszönhetően, a gin igazi népszerűségnek örvendezett. Az angolok ugyanis az 1600-as években kezdték el széles körben a gin-t fogyasztani, ami ekkor már nem csupán csak gyógynövény volt, hanem szórakoztató ital is egyben.  A gin uralma azonban nem volt zökkenőmentes. Az 1700-as években a "Gin Őrület" idején, amikor az alkoholfogyasztás drasztikusan megnőtt, az angol kormány kemény intézkedéseket hozott a gin fogyasztásának visszaszorítására. Mivel az angol kultúra nagy részét érintette a bizonyos délutáni “gin óra”, amikor az emberek összejöttek, hogy beszélgessenek s együtt töltsék az időt, közben pedig gin alapú alkoholos italokat fogyasztottak. Ez az óra szimbolizálja az angolok összetartozását és közösségi életét. A gin további terjedését az angol gyarmatosítás is segítette. Az angol tengerészek és gyarmatosítók gyakran vittek magukkal gint Afrikába, India és más gyarmatokra, így terjedve el világszerte. Ezáltal a gin nem csak az angol kultúra része maradt, hanem globális itallá nőtte ki magát. A gin ma már egész Európa-szerte népszerű ital, amely bárhol megtalálható - attól függően, hogy melyik országban vagyunk, más-más gyógynövényeket használnak fel az elkészítésében. A klasszikus londoni stílusú gin például többnyire borókabogyót, koriandert és citrusféléket tartalmaz. A gin, az ital művészet koronázatlan királya, amely sokak szívét rabul ejtette világszerte. Keletkezésének története olyan sokszínű, mint a gyógynövények, melyekből készül.

A gin olyan alkoholos ital, amelynek alapja gabonafélékből és más növényi alapanyagokból készülő ital, amelyet gyógynövények, fűszerek, főként borókabogyó adagolásával ízesítenek. A gin talán az egyik legnépszerűbb alkoholos ital, amit világszerte fogyasztanak. Előállítása során elsődlegesen a lepárlóban a gabonát, és más növényi alapanyagokat alkohollá erjesztik. Ezt követően ezt az elkészült főzetet újra lepárolják, majd a második lepárlást követően fűszerekkel párologtatják át a folyadékot. A borókabogyó adja a gin jellegzetes enyhén fenyő és citrusos ízét, illatát, amelyet más fűszerek, mint például a koriander, citrusok héja, szerecsendió, és egyéb növények gazdagítják. A gin különböző típusai között megtalálhatjuk a klasszikus London Dry gint, az Old Tom gin, amely kissé édesebb, gyümölcsösebb kiadása, és a Plymouth gint, amelyek különböző egyedi ízekkel rendelkeznek. 

A gin tehát nem csupán egy ital, hanem egy történelmi utazás is - gyógynövényektől az angol kultúráig. Mindeközben állandóan evolúciót mutatott, és máig képes megújulni, új ízekkel és aromákkal meglepni minket. Az biztos, hogy a gin története még korántsem ért véget. Látogass el a ginnet.hu webshopjába és fogyassz minőségi gineket, lépj a gin történelem útjára, válogass széles választékban a minőségi ginek világában. 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem