Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Futópadot keresel? Ezekre figyelj, hogy biztosan jól válassz!

A futás az egyik legkedveltebb sport az aktív életet élő emberek körében. Számukra ez a mozgásforma nemcsak testmozgást jelent, hanem életformát is. Rengeteg pozitív előnye van, hogy miért érdemes rendszeresen űzni ezt a sportot, főleg egészségmegőrző hatása miatt. A futás nagyszerű kardio edzés. A felgyorsult pulzusszám és a megnövekedett percenkénti légzésszám serkenti a keringést és a szív munkáját, így több oxigén jut a sejtekhez és a szövetekhez, és a szív erősebbé válik. Rendszeres testmozgás így csökkenti a nyugalmi pulzust is, és a rossz koleszterin (LDL) szintjét is. Így ennek köszönhetően csökkentik a súlyos szív-és érrendszert érintő betegségek kialakulásának kockázatát, mint a stroke, és szívroham. A 30 perces futások hatékonyan égetik a zsírt a testről, és segítenek az izom építésben. Számos tanulmány bizonyítja, hogy a futás kiváló stresszoldó mozgásforma. Ugyanis endorfinok szabadulnak fel, amelyek hozzájárulnak a kellemes közérzethez, lelki jóléthez. Azok, akik rendszeresen futnak gyakran számolnak be arról is, hogy a sportnak köszönhetően javul az alvás minősége. Arról nem is beszélve, hogy erősíti az immunrendszert is, segít a betegségek elleni védelemben is. A futás számos pozitív, jótékony hatásainak köszönhetően egyre több ember építi be életébe ezt a mozgásformát. S a fokozódó szenvedélynek köszönhetően egyre népszerűbb edzőgép az otthonokban a futópad. Egyre többen sportolnak kényelmesen, komfortosan a szobában, s közben zenét hallgatnak, filmet nézhetnek így kellemesebben telik a mozgással töltött idő. Azonban a futópadok közötti választás nem könnyű feladat, kiválasztás előtt számos tényezőt kell figyelembe venni. Cikkünkben a vitalforce.hu webshopjának segítségével szeretnénk hasznos tanácsokat adni, segítséget nyújtani a megfelelő futógép megtalálásához. Tartsatok velünk!

Amikor futópad vásárlásra szánjuk magunkat, könnyen elveszhetünk az edzőgépek széles választékában. A következő néhány pontban összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat, tudnivalókat, amiket mindenképpen érdemes figyelembe venni kiválasztás előtt. 

 

A gép mérete

A leggyakoribb visszatartó erő, ami miatt nem szívesen vásárolnak futógépet az emberek, az a hely hiány. Azonban fontos megjegyezni, hogy az edzőterem méretű futópadokat célirányosan az edzőterembe tervezték. Az otthonokba tervezett gépeket, amelyeket maximum pár órára vannak csak használva, jóval kisebbek és helytakarékosabbak. Arról nem is beszélve, hogy az otthoni futópadok már úgy lettek kialakítva, hogy össze lehet csukni őket, így könnyebb tárolást tesznek lehetővé. A bennük található hidraulikus rendszernek köszönhetően pedig nincs szükség nagy erőkifejtésre az összecsukásukhoz. A gyártók pedig a mozgathatóságra is gondoltak, a padot egy kicsit megdöntve a kis kerekeknek köszönhetően könnyen lehet arrébb tolni. 

Teljesítménye, a motor

A futópad motorja talán az egyik legfontosabb tényező kiválasztáskor. A gép teljesítménye a szalagot meghajtó elektromos motor által leadott teljesítményt jelenti, ez jellemzően az otthoni használatra tervezett gépeknél 1 és 5 LE között mozog. Vásárlás előtt feltétlenül ellenőrizd a motor teljesítményét, hogy biztosan megfeleljen az igényeidnek. A legtöbb futópados ajánlás legalább 2,0 lóerős (HP) motort javasol otthoni használatra. 

Futófelület mérete és terhelhetősége

Fontos figyelembe venni a megfelelő méretű futófelületet is, aminek a testalkathoz igazodnia kell. A túl kicsi futófelület szűkíti a mozgás teret, míg a túl nagy felület feleslegesen sok helyet foglalhat el a szobában. A futószalag kiválasztásánál fontos figyelni arra, hogy egy magas, hosszú lábú embernek a gyorsabb futáshoz a nagy lépések miatt hosszabb felületre van szüksége, ahhoz hogy a mozgás biztonságos, és kényelmes legyen. A gép terhelhetőségénél a testalkatot, testi adottságokat vegyük alapul. Olyan edző gépet válassz inkább, ami stabilan bírja el a testsúlyodat, és nem csak éppen hogy. Mindig vedd figyelembe a maximális terhelhetőség javasolt értékét, így hosszabb távon lehet tervezni a géppel. Azt javasoljuk, hogy a legnehezebb felhasználó testsúlyához adjunk hozzá 10%-ot, és az így kapott számot használjuk fel a gép kiválasztásakor.

Sebesség, dőlésszög

Az otthoni futásra tervezett futópadok átlagos sebessége 10-15 km/h, ami tökéletes választás kocogáshoz, és futáshoz egyaránt. Magasabb árkategóriában természetesen  választhatunk nagy teherbírású futópadokat is, amelyek akár 22-25 km/h sebességű gyorsulásra alkalmasak. Ezek a gépek inkább aktív sportolóknak javasolt. Kiválasztás előtt tehát gondold át, hogy hosszú távon milyen sebességű gépre lesz szükséged. Milyen aktivitási szinten tartasz, hobbi szinten vagy versenyszerűen űzöd a futást. A futópadok hatalmas előnye a szabadtéri futással szemben még, hogy állíthatjuk a dőlésszöget 8-12% között, így sokkal hatékonyabb lehet az edzés, jobban igénybe veszi a láb és farizmokat mozgás közben. Sokkal nagyobb eredményt lehet elérni, ha izomépítés a cél. Az állítható dőlésszögnek köszönhetően változatosabb edzéseket végezhetsz kényelmesen az otthonodból, akár filmnézés közben. 

Felhasználóbarát funkciók

Válassz olyan futópadot, amely rendelkezik különböző felhasználóbarát funkciókkal, mint például beépített pulzusmérők, előre beprogramozott edzések vagy akár egyéb kényelmi funkciók, mint például zenelejátszó vagy tablet tartó. Ezek a segítő funkciók mind-mind kényelmessé és igazán komfortossá teszi az otthoni mozgásformát a szabadtéri futással szemben. 

Amennyiben futópad vásárlás előtt állsz, ezek a nagyszerű szempontok, tanácsok biztosan segítséget nyújtanak a megbízható választásban. Látogass el a vitalforce.hu webshopjába, ahol széles választékban találhatod meg az igényeidhez legjobban illő padot, megbízható minőségben.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem