Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Festék spray előnyei

Mára már a barkácsáruházak polcain, szinte mindenhez megtalálható a festékspray. Ezzel bárki egy kis tanulmányozással neki ugorhat a festésnek, legyen az akár fém, fa, műanyag, bőr vagy bármilyen más jellegű anyag felülete is. A biborfestek.hu weboldala gondoskodik számunkra arról, hogy mindenki megtalálja a megfelelő terméket munkájához. Választhatunk alapozó-, felni-, hőálló-, jelző-, króm-, metál-, színes lakk-, vagy vizes bázisú akril festék spray közül és ezek mellett természetesen különböző szerszámok, kiegészítő segédanyagok, de még a munkánkhoz védőruházat is kapható.

Tehát mivel mindenhez kapható már spray festék, akkor már csak az a kérdés, mikor melyik fajtát célszerű használnunk. Az olyan festékek, melyek általános dolgokhoz használatosak, általában nagyon gyorsan száradó anyagok. Ezek fajtái 150-400 ml-es kiszerelésben kaphatóak, a kisebb mennyiségűek már speciális felületek kezelésére gyártottak. Használata során sokkal egyenletesebben festhetünk bármilyen felületet, erről a szórófej biztosít bennünket. Kezdéskor legelőször fel kell rázni a flakont, mert így a letapadt pigmentek jól felkavarodnak majd, ezáltal is segítve a szép egyenletes szórást. Következő lépés az, hogy a felületet kell előkészíteni a munkához. Zsírtalanítani és portalanítani kell, mert ha ezt kihagyjuk, ezek a szennyeződések átütnek a festéken, ami miatt száradás után folt marad. Ezt a tisztítást végezhetjük csiszolópapírral és alkohollal egyaránt. Ha előkezeltük, áttöröljük puha ronggyal és ezután következhet a fújás technikája is. Egy kartonlapra, próbafújás után neki ugorhatunk a kijelőlt terméknek is.

A fújás távolsága általában 20 cm meg kell hogy legyen ahhoz, hogy szép, egyenletes legyen a festés. Dinamikus, egyenletes mozgást gyakorolva érdemes csinálni, mert ha egy helyben spriccálunk, megfolyik a festés. Először mindenhova egy réteget viszünk fel, majd a megfelelő fedés érdekében ezt a műveletet száradás után újra kell ismételni. A flakonokon megtalálható a száradási idő is. Ez a festési módszer sokkal jobb végeredményt nyújt számunkra, mert a hagyományos festésektől eltérve, megfelelően használva, sokkal egyenletesebb munkát végezhetünk vele. 

A kezelések után ne felejtsük el mindenképpen kitisztítani a szórófejet is. Ezt megteheted úgy, hogy a flakont lefele tartva egy-két fújást csinálsz a levegőben, így a felesleges hajtógáz eltávozik a fúvókából, megtisztítva azt, ami által nem fog beszáradni a maradék festékünk. 

A honlapon nézelődve mindenhez megkapjuk a megfelelő festéksprayt, de nagyon átgondolva válasszunk terméket!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem