Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Ezekre figyelj oda laptop vásárláskor

Egy rövid körültekintés után a laptop piacon, gyorsan rájövünk arra, hogy nagyon széles választékból kell megtalálnunk a számunkra tökéletes társat a tanuláshoz. Ezért a ComputerFactory webáruházzal összedugtuk a fejünket, hogy mégis mire kell leginkább odafigyelni egy laptop vásárlásánál.

Amikor laptopot választasz tanuláshoz, ezeket a szempontokat kell jól átgondolni:

  • Teljesítmény: A laptopnak elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy megfelelően futtassa az összes szükséges alkalmazást, amelyekre a tanulás során szükséged lehet. A processzor, a RAM és a merevlemez kapacitása nagyon fontos szempontok ebben az összefüggésben.

  • Ha a tanulás során elsősorban internetes kutatást és írást végeznél, akkor egy közepes árfekvésű laptop is megfelelő lehet, például egy Dell Inspiron, egy Lenovo Ideapad vagy egy HP Pavilion. Fontos, hogy rendelkezzen legalább 8 GB RAM-mal, és legalább 256 GB-os merevlemezzel, hogy elegendő tárhellyel rendelkezz az adatok és dokumentumok tárolásához.

  • Ha grafikus tervezéssel vagy programozással foglalkozol, akkor érdemes olyan laptopot választani, amelynek jó minőségű grafikus kártyája van, például egy Dell XPS, egy MacBook Pro vagy egy HP Envy. Ezeken a laptopokon legalább 16 GB RAM-ra van szükség, és lehetőleg legalább 512 GB-os merevlemezzel rendelkeznek.



  • Kijelző: A laptop kijelzője nagyon fontos, mivel hosszú órákat fogsz eltölteni azzal, hogy rajta dolgozol. Az ideális kijelzőméret általában 13-15 hüvelyk között van, és legalább Full HD felbontású legyen.

  • Billentyűzet és touchpad: A laptop billentyűzetének és touchpad-jének kényelmesnek és megbízhatónak kell lennie. Ha lehet, próbáld ki őket személyesen a boltban, hogy meggyőződj arról, hogy megfelelőek-e az igényeidnek. Szerencsére a touchpad kiváltható egy vezetéknélküli egérrel, viszont a billentyűzet rendkívűl fontos.

  • Akkumulátor-üzemidő: A laptopnak legalább 6-8 órás üzemidővel kell rendelkeznie, hogy a tanulási tevékenységeid során ne kelljen folyamatosan tölteni. Ezzel megspórolhatod magadnak az extra cipekedést, hiszen nem kell magaddal vinned a töltőt hozzá.



  • Hordozhatóság: Ha tervezel utazást, vagy sokat kell mozognod a laptopoddal, akkor fontos, hogy válassz egy olyan laptopot, amely könnyű és hordozható.

  • Hang- és képminőség: Ha videókonferenciákat tartasz, vagy videók megtekintése során szeretnéd élvezni a tartalmat, akkor fontos, hogy a laptopod rendelkezzen jó minőségű hang- és képminőséggel.

  • Wi-Fi és Bluetooth kapcsolat: A laptopnak stabil Wi-Fi és Bluetooth kapcsolattal kell rendelkeznie, hogy a tanulási tevékenységeid során ne legyenek kapcsolódási problémák.

  • Ár: Az ár az egyik legfontosabb szempont, amikor laptopot választasz. Fontos, hogy olyan laptopot válassz, amely megfelel a költségvetésednek, de ugyanakkor megfelelő teljesítményt és funkciókat biztosít. Ezért is ajánljuk a ComputerFactory webáruház kínálatát, ahol a piaci ár töredékéért találsz magadnak felújított laptopokat 2-3 év garanciával.

Ezek azok a fontos szempontok, amelyeket figyelembe kell venni, amikor laptopot választasz tanuláshoz. Érdemes átnézni a különböző típusokat és modelljeiket, összehasonlítani az árakat és a funkciókat, és végül a személyes igényeidre szabva választani.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem