Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

A plüssmackó és ami mögötte van

A karácsony közeledtével sok ajándék vár még gazdára, ám manapság a legtöbb gyermek nem kisautóra és építőkockára vágyik. A technológia fejlődésével együtt a játékipar is tartja a lépést, újabb és újabb szuperjátékok kerülnek piacra, így a gyerekek egyre több ingert kapnak már játék közben is.

Vannak azonban olyan megkerülhetetlen klasszikusok, amelyek valahogy mégis megmaradtak a gyerkőcök repertoárjában, ilyen a plüssmackó is, amely történetének a Magyar Shop Játékok segítségével jártunk utána.

 

Eredet történet

 

 

A plüssmackó név (angolul: Teddy Bear) magyar vonatkozása a játék anyagára és az állatra utal, ám az angol elnevezés ennél sokkal izgalmasabb, hiszen a Teddy Bear nevet Theodore Rooseveltről kapta, aki egy vadászat alkalmával nem volt halandó puskájával lelőni egy fához kötözött medvebocsot. A kis bocsot Roosevelt elengedte, a cselekedet pedig azonnal megihlette a médiát és a The Washington Post 1902. november 16-i számában meg is jelent egy karikatúra, ami Teddyt (Roosevelt beceneve) és a megmentett bocsot ábrázolta.

Ezután Morris Michtom brookliny boltos elkészítette az első Teddy’s Beart, amit irószer és édesség boltjába szánt dekorációnak, ám a plüss olyannyira sikeres lett, hogy Michtom gazdag ember lett így megalapíthatta a Ideal Novelty and Toy Company-t.

 

A mackók meghódítják a Világot

 

 

Az 1900-as évek elejére már a fél világ mackólázban égett, minden gyermek szeretett volna magáénak tudni egy Teddy Beart, ami azidőtájt a legnépszerűbb játéknak minősült.

Persze a játék nem csak a gyermekek figyelmét vonzotta, sok gyáros és játékgyártó állt rá a mackók gyártására, különféle színekben és anyagokból. A világ játékeladási listáin minden országban első helyre kerültek a kis mackók, így szinte minden szülő karácsonykor egy Teddyt vett gyermekének.

Nem tett másképp a híres angol író, Alan Alexander Milne sem, akit annyira megihletett gyermeke, amint új mackójával játszott, hogy tollat ragadott és megírta a Micimackó című kötetet, amely fia, Cristopher Robin valóságon alapuló kalandjait írta le. A könyv mára kultikussá vált, főként a Disney feldolgozásának és a kötet újrakiadásainak köszönhetően.

 

A plüssmackó ma

 

 

A játékmackók máig töretlen sikerrel hódítják meg a gyermekek szívét, ám a kezdetleges verziókkal ellentétben manapság már nem ritkák az interaktív és több érzékszervezt is stimuláló macik.

A mackók persze már nem csak játékként játszanak komoly szerepet a gyermekek fejlődésében, rendszeresen ábrázolják őket könyvekben, filmekben, rajzfilmekben és oktató anyagokban.

Hogy mi lesz a bundás pajtás jövője, az nehéz megjósolni, ám abban biztosak lehetünk, hogy fogunk még hallani Teddyről, a kis mackót formázó plüssállatról.

 

Ha Te is meglepnéd gyermeked egy aranyos mackóval, látogass el a Magyar Shop Játékok webáruházába, ahol a macik mellett sok más játékot is találsz!

Ha pedig olvasnál még valami érdekeset, kukkants rá az OP Story blog oldalára!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem