A fogmosás 5 szabálya!

Életünk számos területén haladunk szabályok mentén, amik rendre könnyebbé teszik életünket. Nincs ez másként a fogmosásnál sem, amely esetében kifejezetten fontos, hogy tisztában legyünk pár irányelvvel!

Most megmutatjuk mi a fogmosás 5 íratlan szabálya, amik betartásával szebb és egészségesebb maradhat fogsorunk!

 

1. Ne kényszer, hanem szokás legyen!

 

 

A legtöbben ott rontják el a fogmosáshoz való hozzáállást, hogy egyfajta szükséges rosszként, egy felesleges vesződésként gondolnak rá. Ezt a legtöbbször az okozza, hogy eredendően reggel és este mosunk fogat, amikor legtöbbször fáradtak vagyunk és még az a pár perc is nehezünkre esik, amit fogmosással töltenénk.

Gondoljunk rá egy rutinfeladatként, mint amilyen az evés és próbáljuk meg a lehető legszórakoztatóbbá tenni!

 

2. Adj időt magadnak!

 

 

Ha már nem érezzük kínszenvedésnek a fogmosást, akkor lesz már kapacitásunk odafigyelni a fogmosás megfelelő időintervallumára. A legtöbbször a minimális időtartamnak a 3 percet tartják, ami persze nagyban függ a technikától és a fogkefétől is, ám ettől függetlenül a tényállás helytálló.

A minimum 3 perces intervallumban fokozatosan haladva tisztítsuk fogainkat, úgy hogy maradjon idő a nyelvre és a fogközökre is!

 

3. Minimum kétszer mossunk fogat! Vagy?

 

 

A legtöbben azt gondolják, hogy a reggeli és esti fogmosással le is van tudva a szájápolás. Ezzel csak az a probléma, hogy a fogmosás mértékét nem a napszak határozza meg, hanem a szánkban felgyülemlett baktériumok, ételmaradékok és szennyeződések mértéke.

Javasolt szokásainknak megfelelően mosnunk fogainkat, így célszerű a nagyobb étkezések, a savas üdítők és édességek után alaposan megtisztítanunk fogsorunkat.

 

4. Válasszunk megfelelő fogkrémet!

 

 

A fogmosás egyik legfontosabb együtthatója a fogkrém, amiből célszerű a nekünk legmegfelelőbbet választanunk. Mérjük fel próbálgatással milyen összetevőkre ad negatív reakciót fogínyünk és a későbbiekben kerüljük ezeket!

 

5. Végy egy jó fogkefét!

 

 

Ezzel eljutottunk a legfontosabb ponthoz, a fogkeféhez, ami nélkül szinte elképzelni sem lehet a megfelelő szájhigiéniát. Akár a hagyományos, akár a legmodernebb fogkefét használjuk fontos, hogy betartsuk az időközönkénti csereperiódust és hogy fenntartsuk a magas anyagminőséget.

Ha lehetőségeink megengedik, válasszunk elektromos- vagy szónikus fogkefét, amellyel könnyedén és hatékonyan leszünk képesek tisztán tartani fogsorunkat a hétköznapokban.

Kiváló minőségű fogkeféket és szájhigiéniás termékeket a SzájPatika webáruházában találsz!

Az onlinePénztárca létrehozása és használata egyaránt díj és költségmentes, tehát teljesen INGYENES.

A törvényi előírásokat betartva, pénztárcád tartalmát 500 Forintos engedmény kuponok engedmény kupon formájában tartjuk nyilván, így ha például 10.000 Forint van onlinePénztárcádban az 20 db 500 forintos engedmény kupont jelent. Ugyan ezen okból vásárlásnál az onlinePénztárcádból költött összeget (az 500 Forintos engedmény kuponokat) utólagos engedményként jelenítjük meg a számlán. A felhasználás feltételeit ÁSZF leírásunkban lehet megtekinteni.

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem