Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

A 3 legjobb anyag padlóburkoláshoz

Fürdőszoba, konyha, előszoba, spájz, közlekedő, tároló… és még sorolhatnánk hány helyen használunk különféle padlóburkolatokat, amelyek hősként tűrik, ahogy végig futunk rajtuk, ahogy rájuk ejtjük a kezünkben lévő tárgyakat vagy, ahogy karcolja felületüket házikedvencünk karma a hatalmas játékok közben.

Elgondolkodtuk ezen és utánajártunk melyik lehet a 3 legjobb anyag padlóburkoláshoz, továbbá felfigyeltünk egy érdekességre a hidegburkolással kapcsolatosan, de mielőtt még belemennénk az anyagválasztás fontoságába megemlítünk pár tényezőt, amelyek igenis befolyásolják, hogy hova milyen típusú burkolatot tervezünk.

Mielőtt kiválasztjuk a legmegfelelőbb anyagot és stílust, érdemes megvizsgálnunk az adott területet kopás szempontjából (milyen gyakran járunk abban a szobában/helyiségben, cipővel vagy a nélkül szoktunk közlekedni, illetve éri e valami extrém behatás a felületet), majd azt kell szemléznünk, hogy a tervezett terület fűtött vagy fűtetlen e (a fagyállóság szempontjából elengedhetetlen) és végül azt, hogy mekkora területet szeretnénk leburkolni.

Nyilván ezek után jön csak az anyag – stílus – pénztárca triumvirátus, amelyek közül mi most az anyagokra fókuszálunk.

 

 

Vörös agyag – a gyakori választás

A vörös agyag egy eléggé porózus, viszonylag durva szemcséjű anyag, amely előfordulása elég gyakorinak mondható. Főként csempéket és beltéri padlóburkolatok alapanyagaként használják.

Előny: az előbb említett előfordulásból származik, hiszen gyakorisága miatt olcsóbban beszerezhető a belőle gyártott burkolat és persze igen széles választékkal találkozhatunk akár design terén, akár a felület színe esetén.

Hátrány: porózus állagából kifolyólag viszont a kopásállósága nem a legjobb, míg durva szemcséjű mivoltából fakadóan sérülékenyebb társainál.

OP tipp: célszerű kisebb-, kevésbé forgalmas felületek burkolásához használni, lehelyezéséhez profi burkolatszintező rendszert ajánlunk -> profi burkolatszintező rendszer

 

 

Fehér agyag – prémium megjelenés

A fehér agyag a vörös agyaggal szemben sokkalta finomabb szemcsékből épül föl, így kevésbé porózus, míg előfordulása is jóval ritkább vörös társánál. Felhasználás szempontjából főként design burkolatokat gyártanak belőle, de nem ritka a prémium padlólap vagy a díszítő burkolat sem.

Előny: impozáns megjelenésű, kiváló teherbírású anyag, amely szerkezetéből kifolyólag jobb kopásállósággal rendelkezik, ezzel prémium érzetet kölcsönözve.

Hátrány: előfordulásának ritkasága miatt drága és a kínálat is sokkal gyérebb belőle, mint vörös megfelelőjéből.

OP tipp: főként díszítő burkolatnak ajánljuk, érdemes belőle világosabb színt választani, továbbá lehelyezéskor célszerű ékes lapszintező talpak használata -> ékes lapszintező talpak

 

 

Greslap/kőporcelán – modern, stílusos, strapa

A kőporcelán lapokat a köznyelvben sokkal inkább greslapként ismerjük. Ezek a nagyrészben gránit őrleményből álló burkolatok különféle anyagokkal vannak dúsítva (elkeverve) így egészen sokfélét találunk belőle a piacon, ennek köszönhető, hogy az anyagában színezett greslapok mellett találkozhatunk natur, mázzal bevont és máz nélküli típusokkal is a szivárvány minden színében.

Előny: kiváló kopásállósággal rendelkezik, fagyállósága a piacon az egyik, ha nem a legjobb, sokféle méretben és színben elérhető

Hátrány: előfordulnak belőle rosszabb minőségű keverékből készültek, míg lehelyezésük kiemelt precízséget és szakértelmet követel meg

OP tipp: kiválóan használható bármilyen helységben, de a legjobb hatást úgy lehet vele elérni, ha a szobákat küszöb nélkül ugyanazzal a típusú greslappal fedjük, így monumentális és modern hatást érhetünk el, míg lehelyezéséhez a TLS lapszintező rendszerét ajánljuk -> TLS lapszintező rendszer

 

Reméljük így már Te is sikeresen ki tudod választani a Neked legmegfelelőbb anyagot! Hamarosan érkezünk még burkolatokkal kapcsolatos cikkekkel, addig is olvasd az OP Storyt és kövesd legújabb bejegyzéseinket!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem