Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Miért igazolt Lewis Hamilton a Ferrarihoz, és mit tartogat a jövő a 39 éves pilóta számára?

Lewis Hamilton 2025-től a Ferrarihoz való csatlakozása az F1 egyik legnagyobb átigazolási híre, ami számos kérdést vet fel a döntés időzítéséről és következményeiről. Az, hogy Hamilton miért döntött úgy, hogy pont most, karrierje ezen szakaszában hagyja el a Mercedes-t és ír alá a Ferrarival, mindenki számára rejtély. Különösen azután, hogy mindössze öt hónappal ezelőtt új szerződést írt alá a Mercedes-szel 2024-re és 2025-re.

Lewis Hamilton döntését, hogy Mercedesről a Ferrarira vált, számos tényező befolyásolta, beleértve a kihívásokkal teli elmúlt időszakot a Mercedes-szel, a Ferrari jövőbeli potenciáljába vetett hitet, valamint egy személyes vágyat, hogy megvalósítsa Ayrton Sennának az álmát. Senna, Hamilton gyermekkori hőse, karrierje során szándékozott a Ferrarinál versenyezni, mielőtt tragikus baleset érte volna 1994-ben, a San Marino Nagydíjon. Hamilton számára ugyancsak fontos szempont volt, hogy a Ferrari nem csupán az F1-ben, de általánosságban is talán a leggazdagabb történelemmel rendelkező autómárka, ez pedig a versenyzőt is izgalmas kiívások elé állítja. 

Azt is megtudtuk, hogy Hamiltonnak volt egy kiszállási záradéka a Mercedes-szel kötött szerződésében, amit most aktivált, így 2024 végén hagyja el a csapatot. A Ferrari közleménye szerint Hamilton "többéves szerződést" írt alá az olasz csapattal, ami azt jelenti, hogy legalább 2026-ig marad az F1-ben, amikor is az új motorok és szabályok életbe lépnek.

Hamilton és Sainz jelenlegi csapataiknál töltött utolsó szezonja különös helyzetet teremt számukra, tudva, hogy az év végén távoznak. Mindkét versenyző azt ígéri, hogy továbbra is mindent bele fognak adni. Sainz számára igazán fontos a jó szereplés, mert jelenleg csapat nélkül van. Ha szeretne 2025-ben is egy jó autóval versenyezni, akkor kénytelen lesz hajtani a 2024-es szezonban.

A Mercedes számára pedig Hamilton pótlása lesz a következő nagy kérdés. A csapatnak döntenie kell arról, hogy ki foglalja el Hamilton helyét, miközben több lehetséges jelölt is van, köztük a csapat ifjú tehetségei és a már bevált versenyzők.

  • George Russell - Russell jelenleg a Mercedes csapatánál versenyez, és az elmúlt években már bizonyította rátermettségét. Hamilton távozásával Russell lehet a csapat új első számú pilótája, ami lehetőséget adhat a Mercedesnek arra, hogy egy fiatalabb versenyző köré építse a jövőjét.
  • Mick Schumacher - A Mercedes tartalék pilótájaként Schumacher lehet az egyik logikus választás. Bár a Formula 1-ben eltöltött ideje alatt vegyes eredményeket ért el, a Schumacher név és Mick tehetsége lehetővé teheti számára, hogy megkapja az esélyt a Mercedesnél.
  • Alex Albon - Albon korábban a Red Bullnál és a Williamsnél is versenyzett, és bizonyította, hogy képes lehet megbirkózni a Formula 1 kihívásaival. Egy tapasztaltabb versenyzőként Albon lehet egy stabil választás a Mercedes számára.
  • Andrea Kimi Antonelli - Bár Antonelli még nagyon fiatal és jelenleg a junior kategóriákban versenyez, a Mercedes már most figyelemmel kíséri pályafutását. Ő lehet a csapat hosszú távú tervének része, de valószínűleg még túl korai lenne számára az előléptetés.
  • Carlos Sainz - Amennyiben a Mercedes egy már bebizonyított versenyzőt keres, Sainz lehet egy érdekes opció, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy ő is csapatot keres Hamilton Ferrarihoz való átigazolása miatt.
  • Sebastian Vettel - Ha a Mercedes egy tapasztalt világbajnokot szeretne a csapatba, Vettel neve is felmerülhet. Bár jelenleg szünetelteti a versenyzést, Vettel visszatérése a Mercedeshez lenyűgöző fordulatot jelentene.

Természetesen a Mercedes döntése sok tényezőtől függ, beleértve a csapat jelenlegi igényeit, a pilóták szerződési helyzetét és a jövőbeli terveket. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke és társ-tulajdonosa, biztosan gondosan mérlegelni fogja az összes lehetőséget, mielőtt döntést hozna Hamilton utódjáról.

A FansBrands webáruházban még mindig kaphatók a Lewis Hamilton Mercedes-es szurkolói pólói, amelyek különösen értékesek lehetnek, tekintve, hogy ez lesz Hamilton utolsó szezonja a csapatnál. Az ilyen emléktárgyak gyűjtőinek és rajongóknak érdemes lehet beszerezniük ezeket a pólókat, mielőtt Hamilton a Ferrarihoz való átigazolása miatt új színekbe öltözik. Ne felejtsük ki a Sainz rajongókat se, hiszen neki is ez az utolsó éve a Ferrari színeiben, ezért érdemes még időben beszerezni a szurkolói felszerelést. Aki az átigazolással pedig már idén átpártol a Ferrarihoz, annak már most lehetősége van beszerezni első Ferraris sapkáját vagy pólóját.

Összefoglalva, Hamilton átigazolása a Ferrarirahoz nemcsak személyes karrierjében jelent új fejezetet, hanem az F1-ben is új dinamikát hoz. Számos kérdés maradt még megválaszolatlanul, és a rajongók alig várják, hogy többet megtudjanak a döntés hátteréről és a jövőbeli tervekről.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem