Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

5 tipp hogyan növeld gyermeked kreativitását!

Amikor a kreativitásról van szó, sokan azt hiszik, hogy valaki természeténél fogva kreatív vagy nem. De a kreativitást lehet fejleszteni, amit érdemes már egészen kicsi korban elkezdeni. És ugyan nem lehet garantálni, hogy gyermeked lesz a következő Picasso, de néhány gyakorlattal segítheted a kreativitását, például különböző projektekkel, építőkockákkal és fantáziadús játékokkal. Ilyen és hasonló termékeket pedig a inspiritshop.hu weboldalon tudsz beszerezni!

játék

Ebben a cikkben összeírtunk 5 tippet arra, hogy hogyan növeld gyermeked kreativitását! 

  1. Kézzel készített ajándékok

Ünnepek alatt, ahelyett, hogy valamit vásárolnál a boltból a rokonaidnak és barátaidnak, inkább kérd meg a gyermekeidet, hogy készítsék ők el az ajándékokat. Ha a gyerekekkel együtt készítetek ajándékokat, az nagyszerű módja annak, hogy átéljék az ajándékozás örömét.

A kis csecsebecsék – például karkötők vagy dísztárgyak – készítése nagyszerű gyakorlatok minden korosztály számára. Festhetnek fadíszeket vagy megtanulhatnak karkötőket fonni.

  1. Kézműves játékok 

A kézműves játékkészletek egy másik nagyszerű módja annak, hogy a művészeten keresztül előmozdítsd a kreativitásukat. Ezek a készletek tökéletes módja annak, hogy gyermeked gyakorolhassa kreativitását, miközben fejleszti finommotorikus készségeit. 

Mivel nagyon sok kézműves játékkészlet létezik, könnyű megtalálni azt, amelyik érdekli gyermeked. 

  1. Bátorítsd a gyereked az építőjátékok használatára

Az olyan játékok, mint az építőkockák vagy a lego építése remek módja annak, hogy a gyerekek megtanulják az alapvető problémamegoldó készségeket, és kibontakoztathassák a képzeletüket. Amikor építőjátékokkal játszol a gyermekeddel, hagyj elegendő időt a szabad játékra, mivel ilyenkor a gyerekek a képzeletüket használják, miközben tárgyakat készítenek és játszanak velük. 

játék

  1. Készítsetek műalkotásokat 

Ez az egyik legjobb módja annak, hogy az otthonodat egy kreatív hellyé varázsoljátok. A művészet fontos eszköz a gyerekek önkifejezéséhez és a kreatív képességeik fejlesztésére. Fejleszti finommotorikus készségeiket, és lehetővé teszi számukra, hogy felfedezzék a képzeletüket. Mindig ügyelj arra, hogy otthonod tele legyen kézműves kellékekkel. Elegendő néhány zsírkréta, Play Doh és színes papír, de a nagyobb gyerekeknek a számfestő készletek is szórakoztatóak lehetnek. 

  1. Tanítsd meg nekik a zene örömét

Egy másik nagyszerű módja a kreativitás előmozdításának az, ha zenélünk a gyerekekkel. Amikor gyermekeid még kicsik, segíthetsz ebben, ha olyan egyszerű hangszereket adsz nekik, mint a húzható xylofon

Ahogy a gyerekek közelednek az óvodás korhoz, megtaníthatod nekik az alapokat, vagy beirathatod őket zeneórákra is. 

játék

Akármelyik módszer mellett döntesz is, biztos lesz a siker. Ha pedig nem tudod még, hogy hol tudnád beszerezni a szükséges játékokat és kellékeket, akkor a inspiritshop.hu weboldalát ajánljuk neked!

 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem